סטיפס ל ?  


מתכון קל לעוגה עם קמח מלא - איך להכין עוגה מקמח מלא?

שואל השאלה: אהוד אליאב‏  (8 בנובמבר 2007, 10:43)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
1.
עוגות
--------
עוגה זו היא עוגה מאוד עתיקה אצלי במטבח, אין לי מושג מהו המקור שלה..היא מתוקה ובעלת ניחוח, טעימה מאוד, וגם יושבי הבית שמעקמים פרצופים לנוכח קמח מלא, אוכלים אותה בהנאה.
במקור היא הוכנה מקמח לבן רגיל, אך בעקבות שינוי חד פעמי שעשיתי בה ונהנתי, הכנתי אותה מאז תמיד עם קמח מלא, מי שבאמת לא מסוגל לשמוע על קמח מלא ימיר את כל הקמח כאן לקמח רגיל, זה ישנה מעט את המרקם אבל זה בטוח טעים יותר.

המצרכים:

2 ביצים
1/3 כוס חלב דל שומן.
3 כפות סוכר חום
15 cc דיאטיפ.
70 גר' חמאה מרוככת
2 כוסות קמח מלא. (מי שלא אוהב יכול קמח רגיל)
6 בננות מרוסקות במזלג אפילו.
1 שקיק סוכר וניל, או תמצית וניל כפית.
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה.

בוחשים הכל באמצעות מערבל, ויוצקים לתבנית אפייה (אני מכינה בד"כ 3 אינגליש קייק).
אפייה כ ¾ שעה בתנור בחום בינוני, להכניס קיסם ולבדוק.
לעיטור מעל אבקת סוכר או כמו סוכר באבקה.

2.
הכנתי עוגת בננות ותפוחי עץ, טעימה להפליא..גם מהירה למדי.

המצרכים:
3 חלבונים , להקציף בנפרד.
שלושה חלמונים בקערה נפרדת לערבב עם:
35 סמ"ק של דיאטיפ
להוסיף לקערת הערבול של החלמונים:
6 בננות מעוכות
3 תפוחי עץ חמוצים , מרוסקים בבלנדר סטיק..גם ניתן חתיכות גסות אם לא הכל מתרסק.
חומרים יבשים לצרף לקערת היבשים בהדרגה את קערת החלמונים ואז לקפל גם את החלבונים:
3 כוסות קמח מלא
1 אבקת אפייה
כפית ציפורן
כפית קינמון
קמצוץ מלח
סוכר וניל.

מאחדים בקערה את החומרים הרטובים והיבשים...מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים..

משמנים תבנית קוגלהוף , יוצקים פנימה את התערובת..
אופים בחום בינוני עד כ 40 דקות...כשקיסם יבש יוצא מתוך העוגה...היא מוכנה..
ניתן לעטר את העוגה מלמעלה באבקת סוכר או בכמו סוכר, זה מאוד משפר את החזות שלה.


עוגיות
----------
תודות לאבי מפורום וואלה, שנתן לי את המתכון ההתחלתי:
כמות לבערך 30-40 עוגיות בהתאם לגודל הרצוי:

מצרכים:
2 כוסות קמח מלא
½ 1 כוסות קוואקר או סובין קווקר או חצי חצי מה שבא.
כוס דחוסה של סוכר חום או תחליף סוכר מהמוכרים דיאטיפ, 15 סמ"ק.
כפית אבקת אפייה
3 בננות מעוכות
כוס רסק תפוחי עץ, אני מכינה בבלנדר סטיק.(2 תפוחי עץ בערך).
3-4 כפות תרכיז תפוזים של פריגת. (לא חובה, אבל בהחלט משדרג)
כפית ציפורן
כפית קינמון

הופכים את כל המרכיבים לבלילה ועם 2 כפות מוזגים ברווחים האחד מהשני בנייר אפייה.
ואופים בחום בינוני גבוהה עד השחמה...כוונו את העוגייה לדרגת הקושי והיובש המועדפים עליכם..גיליתי שיש 3 סוגים יש רייר, דאן, ווול דאן..(שזה הגרסה הכמעט מפוחמת לחובבי האינתיפדה)..איך שבא לכם.
אני בד"כ מכינה כמות כפולה, ומקפיאה את העוגיות האלה, כן מקפיאה כי העוגיות לא מחזיקות טריות הרבה זמן), ואז בבוא הרגע בו שותים קפה או תה, אני מפשירה לי כמות 3-4 עוגיות וזוללת.

בתיאבון!
המשיב: עומרי ;) (האתר שלי)
בתאריך: 8 בנובמבר 2007, 12:11
-2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

את יכולה להשתמש בקמח מלא כתחליף לקמח לבן בכל מתכון. תבחר את המתכונים האהובים עליך, ופשוט תכין אותם עם קמח מלא במקום הלבן.
המשיב: תולעת אינטרנט
בתאריך: 8 בנובמבר 2007, 12:48
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה