סטיפס ל ?  


מחפשת מתכון לאפיית לחם באופה לחם, אך חשוב שיהיה ללא שמרים, ללא גלוטן וללא רוויון.

שואל השאלה: חיה נ‏  (30 בנובמבר 2007, 00:51)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
אם אינני טועה באופה לחם אפשר לאפות רק עם שמרים.
ניתן להכין לחם עם מחמצת שאור (ללא שמרים תעשייתיים), אך לא באופה לחם.
ולגבי הגלוטן, זה קצת בעייתי יהיה למצוא מתכון ללחם בלי גלוטן, כי חלבון הגלוטן הוא זה שתורם להתפחת הלחם והוא נמצא בחיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל.
אפשר להכין לחם משיפון בעיקר, עם מעט קמח חיטה מלא בשביל ההתפחה. מקובל שזה יהיה בכמות של עד 10% מהקמח.
המשיב: ורד לב- נטורופתית N.D
בתאריך: 30 בנובמבר 2007, 09:48
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

יש תערובת לחם של מרמולייט ללא גלוטן, אבל צריך להוסיף לה שמרים, בלי שמרים עם אבקת אפיה זה יתפח פחות, אפשר לשים במכונת לחם את הכמויות שכתובות על האריזה של הקמח, זה יוצא טוב. יש תערובת אחרת ללחם תוצרת הדוכן של גן שמואל מחלקת צליאק, שם לא חייבים לשים שמרים אבל לדעתי היא פחות טובה.
המשיב: יהודית לוי - נטורופתית
בתאריך: 16 בדצמבר 2007, 20:54
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה