5 תשובות
1. לא לשטוף את האורז.
2. לטגן בשמן את האורז כ-5 דקות, עד אשר הוא מלבין.
3. להוסיך לאורז נוזל רותח בלבד.
4. היחס בין האורז לנוזלים יהיה 1:1.5 לטבת הנוזל. צריך להקפיד על יחס זה
5. משך זמן הבישול מרגע הוספת הנוזל החם- 18 דקות בדיוק, מכוסה על להבה נמוכה.
6. לאחר 18 דק` יש לכבות את הלהבה ולא לפתוח את המכסה למשך 10 דקות. רק לאחר מכן יש לערבב בעדינות את האורז בעזרת מזלג.
בבקשה רק שמרוב עצים = תראי את היער.. שיהיה לך בהצלחה...


אורז מיקס קלאסי:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז מיקס קלאסי של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה ¼ 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45- 35 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז הודי:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז הודי של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה 2 כוסות מים רותחים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-15 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז אדום:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז אדום של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה ¼ 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45- 35 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז בסמטי מלא:
מרתיחים 3 כוסות מים בסיר גדול ומוסיפים ½ -1 כפית מלח (לפי הטעם). מוסיפים 1 כוס אורז בסמטי מלא של סוגת, מביאים לרתיחה בשנית ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה למשך 25 דקות. מסננים ומשאירים בסיר מכוסה כ-2 דקות. ניתן להוסיף מעט חמאה או שמן לפי הטעם ולהגיש.


אורז יסמין קלאסי:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז יסמין קלאסי של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-15 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז תאילנדי:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז תאילנדי של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה 2 כוסות מים רותחים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-15 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז פרסי קלאסי:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז פרסי קלאסי של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-15 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז שלם:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז שלם של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20-15 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז בסמטי הודי:
לפני הבישול: שוטפים היטב 1 כוס אורז בסמטי הודי עד שהמים צלולים, משרים כ-10 דקות ומסננים.
מביאים לרתיחה בסיר ¾ 1 כוסות מים, מוסיפים את האורז, מלח ותבלינים לפי הטעם. בוחשים פעם אחת. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ-5 דקות לפני ההגשה.


אורז מלא עגול:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז מלא עגול של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה ¼ 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45- 35 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז ריזוטו עגול:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז ריזוטו עגול. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז מלא ארוך:
מחממים כף שמן ומוסיפים 1 כוס אורז מלא ארוך של סוגת. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות (אם אין רוצים לטגן אפשר להוסיף את השמן לסיר עם המים). מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם.
יוצקים פנימה ¼ 2 כוסות מים, בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40- 30 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.


אורז חיש:
בסיר מביאים ½ 2 כוסות מים לרתיחה. מוסיפים 1 כוס חיש אורז של סוגת, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים פעם אחת. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ- 15 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני הגשה.

אורז פרסי קלאסי עם צימוקים ושקדים:
מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים 1 חבילה של אורז פרסי קלאסי עם צימוקים ושקדים. מטגנים תוך כדי בחישה כ- 2 דקות, מוסיפים מלח לפי הטעם. יוצקים פנימה 4 כוסות מים (900 מ"ל), בוחשים פעם אחת ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות. מסירים מן האש ומשאירים מכוסה עוד כ- 5 דקות לפני ההגשה.
יש הרבה סוגים.
לטגן אורז במעט שמן להוסיף מים כפול מכמות האורז למשל כוס אורז- 2 כוסות מים. להוסיף מלח ולכסות, אפשר להוסיף פלפל שחור או לפני הטיגון של האורז לטגן בצל, או גמבה או גזר
בתאבון
איך להכין אורז מבושל את שואלת?
כי אם כן אז ככה-
תשימי בקערה שתיי כוסות אורז עם מים (מהברז רק כדי שיהיו נקיים)
תחממי סיר מספיק גדול אבל לא גדול מדיי עם קצת שמן (קצת כדי שהאורז לא יצוף בשמן)
תחתכי שני בצלים גדולים ותכניסי פנימה לסיר. (תוודאי שהבצל לא על, קירות, הסיר כי אז הוא יישרף יותר מדי וסתם..)
תשטפי את האורז ותני לבצל להתחמם (תחסי עם המחסה)
כשהבצל מזהיב תוסיפי את האורז.
תערבבי טוב טוב.
תוסיפי שתים שלוש (אני לא בטוחה... בערך שתיים) כוסות מים חמים.
תערבבי, תוסיפי מלח לפי הטעם ותחסי עם המחסה.
תחקי בערך חמש שבע או לפחות עד שהמים יתאדו ויהיה רק אורז ובצל.
תערבבי עוד טיפה.
תנמיכי את האש ותני לזה להתבשל עוד שתיים שלוש דקות.
תסגרי את האש ותניחי לאורז עוד כמה דקות
בתאבון!
חח.. מקווה שעזרתי ואמרתי נכון:)
טיפים נוספים בתגית "אורז".