4 תשובות
הכשר מהודר יותר נבדק יותר ומוקפד יותר..
הכוונה להכשר ממש חזק בדרך כלל על בשר.
זה סוג כשרות מיוחד שניתן ע''י הרה''ג\ רב חרדי\ עדת החרדים
סוגי בד''ץ מהדרין:

- יורה דעה
- בית יוסף
-עדת החרדים
-הרב שלמה מחפוד
- הר' לנדא
תראה, שלא יבלבלו לך בשכל-
יש או כשר, או לא כשר.
אין "יותר כשר" "פחות כשר".
זה או שחור או לבן.
זה או "כשר" או "לא כשר" - טמא, טרף.
מבין?
יופי.
עכשיו בארץ, יש כשרות, מוצרים שכתובה עליהם המילה "כשר" הינם כשרים.
נכון?
מעולה, הלאה.
הרבנות נותנת כשרות, פעם באיקס זמן, הם באים לבדוק את המפעל.
באים קבוצת אנשים אומרים להם "פעם באיקס זמן זה לא טוב, יכולים לשקר לכם" - וממציאים ככשרות "מהדרין" שבאה פעם בפחות מאיקס זמן.
וכך נוצרו הכשרויות.
יש אנשים שמקפידים לאכול רק "מהדרין"- אגב בנוגע לבשר, שמעתי ש"מהדרין" מתירים בשר חלק, שמותר לאשכנזים ואסור לספרדים, שים לב לנושא...
בעיקרון "מהדרין" זה כינוי למשהו מהודר יותר.
בשטח, כל מוצר שכשר בהשגחת הרבנות מסומן כ"מהדרין"
אם אתה רוצה אוכל ברמת כשרות גבוהה יותר ואמינה יותר, תאכל רק דברים בכשרויות יותר טובות: בד"ץ עדה חרדית, רובין, אגודת ישראל ועוד.
באותו הנושא: