5 תשובות
את יכולה להשתמש בשוקולית..
אין לי כוח לכתוב הכל כי יש לי מתכון:) סורי אבל תחפשי בספר של קרין גורן אם את מכירה:) יש לה כאלה:)
מקווה שעזרתי יומטוב (לילה טוב (אם את הולכת לישון אני פשוט חזרתי ממסע אז אני מתה מעייפות)
מאמוש:(
בלי לאפות? הממ... יש מתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד במיקרו, מעוניינת?
שמים בתוך תבנית סיליקון שניתן להכניס למיקרו 3 ביצים, 1 כוס שמן קנולה (אפשר קצת פחות), כוס סוכר ומערבבים בעזרת כף עץ.
מוסיפים שקית שוקו.
מנפים יחד חצי כוס קקאו ו-2 כוסות קמח תופח (ניתן לשלב כוס 1 קמח תופח מלא, ואז מרוויחים יותר סיבים תזונתיים)
מערבבים בעדינות, שהתערובת חלקה ללא גושים של קמח
שוברים חפיסת שוקולד (עדיף להשתמש בשוקולד מריר 70% מוצקי קקאו) לקוביות ומטביעים בתוך התערובת.
מכניסים למיקרו, כן כן, למיקרו, ומפעילים על עוצמה גבוהה כ-8 דקות!
אם אחרי 8 דקות זה עדין נוזלי מפעילים עוד דקה.
יש עוגת שוקולד למיקרו ויש עוגת שוקולד ממש מעולה וקלה להכנה אבל זקוקה לאפיה
אני יכול להציע לך עוגה למיקרו ישירות לספל כפינוק אישי. כדברי הקוסמת קרין גורן.
חשוב: יש להשתמש בספל גדול לקפה שמתאים למיקרוגל (350 מ"ל)
חומרים לעוגה:
1 ביצה
2 כפות שמן
¼ כוס סוכר
¼ כוס שוקולית
1 כף שטוחה קקאו
¼ כוס שמנת מתוקה
¼ כוס קמח תופח (או ¼ כוס קמח רגיל+ ¼ כפית אבקת אפייה)
לרוטב שוקולד:
¼ כוס שמנת מתוקה
8 קוביות שוקולד מריר
מכינים את העוגה:
פותחים ביצה ישירות לספל. מוסיפים שמן, סוכר, שוקולית, קקאו ושמנת מתוקה ומערבבים במזלג. מוסיפים קמח תופח ומערבבים במזלג לתערובת חלקה. אפשר להחביא בפנים גם קוביית שוקולד אם רוצים. שמים את הספל במיקרוגל ומחממים-2-½1 דקות. עד שהעוגה תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מחממים עוד קצת, עד שהיא מוכנה).
מכינים את הרוטב:
בספל נפרד שמים ¼ כוס שמנת מתוקה ו-8 קוביות שוקולד מריר. מחממים דקה במיקרוגל (מכינים בספל גדול אחרת הרוטב עלול לגלוש). מערבבים ומוזגים על העוגה. מגישים מיד.
באותו הנושא: