סטיפס ל ?  


בישול ביצים קשות - כמה זמן מומלץ לבשל ביצה קשה שתהיה מוכנה כמו שצריך?

אנונימית‏  (24 באוקטובר 2011, 07:01)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
20-30 דק'
בובספוגית D; ‏ (154)
24 באוקטובר 2011, 07:02
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

היי. אחרי שהמים רותחים 20 דקות לבריאות.
טובה 22 (נאמן סטיפס) ‏ (10114)
24 באוקטובר 2011, 07:02
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

אני שמה טיימר ל 15 דקות, ויוצאה מצויין. ישר אחרי הבישול אני מכניסה את הביצה מתחת למים קרים זורמים ולכמה שניות דבר המקל אחר כך על הורדת הקליפה ביתר קלות.
daniela09 (נאמן סטיפס) ‏ (1000)
24 באוקטובר 2011, 09:08
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

שלום ביצה קשה אחרי רתיחת המים 6 עד 7 דקות ואחר כך אפשר לכבות האש. ואם את רוצה תשימי מכסה לאחר כיבוי האש.
אחת 55 ‏ (107)
24 באוקטובר 2011, 10:04
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

פטנט פשוט מאוד: כשביצה אחת נסדקת ונפתחת קצת, אתה יודע שזה מוכן
שלום
9 במרץ 2012, 20:55
-2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

אחרי רבע שעה הביצים מוכנות.
טיפ קטן: ביצה שנסדקת במים זה לא טוב וקורה בגלל הבדלי הטמפרטרורות לכן מומלץ
להשאיר ביצים על השיש למשך 10 דקות ואחר כך לשים אותן במים לרתיחה.
לילי
22 בספטמבר 2012, 10:47
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

10 דקות ממתי שהמים רתחו (אך כדאי להויד את האש אחרי שהגיעו לרתיחה) והביצה קשה למהדרין. אם מחכים 7 דקות מתחילת הרתיחה מקבלים 'ביצת 7 דקות' שזו ביצה במידת עשייה mediume כלומר החלמון הוא במצב ביניים - בין קשה לנוזלי. זה מאוד מאוד טעים! בתאבון!
אני
3 בפברואר 2014, 13:14
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה