5 תשובות
יש המון זנים ומגוון רחב מאוד של סוגים..

אני אוכלת תפוחים ולא יוצא לי לאכול תפוחים רקובים..

איי לכך, אני משערת שזה יותר תלויי בסופר שאת/ה קונה ממנו. יכול להיות שהם קונים פירות וירקות לא הכי טריים וככה יוצא להם יותר משתלם מבחינה כלכלית כי זה יותר זול ואת קונה את זה באותו מחיר.

הייתי ממליצה לך לעשות בקרה קצת יותר אינטסיבית על הסופר הזה. הרי אם כל התפוחים בארץ היו רקובים, מן הסתם שאף אחד לא היה קונה אותם..

יש בפרות תולעים כמו בירקות ואם הזמן זה מרקיב,
אבל יש איכות טובה של תפוחים כמו תפוחי החרמון תפוחי גאלה שלא מתרכבים מהר
גם מזג האוויר משפיע, מזג אוויר קר מאד הורס את הפרי ומזג אוויר חם מרקיב אותו
מזג האוויר בישראל לא מאוזן
שואל השאלה:
היום ידעו שעושים מלא מלא יבוא של תפוחים. זה התעצם מאוד בשנה האחרונה.
בנוסף נראה היה לי שבגלל שלא שתלו כאן זנים טובים אז יש את הבעיה הזאת.

בזנים מחו"ל אין ממש מקרים כאלו (מה שמביאים לפה) חוץ מלפעמים בקיץ.

רציתי לומר גם שהיבוא יותר מתוק.

ולמי שלא יודע. תפוחים כמו פירות שונים אחרים נשמרים הרבה חודשים בקירור מיוחד עד שהם מגיעים למכירה.
אנונימי
אה מכיר את זה שלי זה קורה כשאני קונה תפוח צהוב ואז הרבה פעמים אני רואה אותו לא הכי רקוב בעולם אבל בתהליך של התרקבות אבל לי זה קורה רק בצהוב אז אני עכשיו קונה רק ירוק האדום שמביאים מארהב זה מתוק לי מדיי
בגלל הקירור לזמן ארוך שהם היו בו.

בכדי לשמור על רמת מחירים, בעונת התפוחים מכניסים חלק מהתפוחים (לפני שהם הבשילו) לקירור וגם מוכנס גז מסויים (לא זוכר בדיוק איזה) לחדר הקירור עצמו.
ולאחר כך משחררים אותם לשוק בזמן שאין שפע (מחוץ לעונה).
מה שקורה זה שהתפוחים מבחוץ נראים טוב, אבל בפנים הם נרקבים מכיוון שעבר זמן רב מאז שקטפו אותם.