סטיפס ל ?  


טיגון חצילים בריא - איך אפשר לטגן חציל בלי שיספוג מלא שמן בזמן הטיגון?

שואל השאלה: דקלה‏  (22 בינואר 2009, 09:59)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
תשובת מערכת סטיפס

נסי להשתמש רק בשמן קנולה ולקצר את משך הטיגון עד כמה שניתן.
לשם כך יש הקפידי על טיגון בשמן עמוק ולהביא את השמן לחום גבוה מאד, לפני הכנסת החצילים לתוכו.
בתאריך: 22 בינואר 2009, 11:14
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: חיים אופק ‏ (35)

אופציה נוספת
היא הברשת החציל בשמן
ואפיתו בתנור בחום של 180 מעלות עד לריכוך, התוצאה מצויינת וכמות השמן אפסית.
בתאריך: 22 בינואר 2009, 11:53
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

יש להמליח את החצילים לפני הטיגון ולהעמידם בשמן להוצאת הנוזלים.
בצורה זו הם סופגים פחות שומן בטיגון.
המשיב: תמר
בתאריך: 22 בינואר 2009, 12:57
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

התכוונתי להעמידם בשמש כמובן...
המשיב: תמר
בתאריך: 22 בינואר 2009, 13:46
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: ד״ר ענת פלדמן ‏ (5535)

קחי חציל, קישוא, בטטה, תפרסי אותם דק ופזרי על תבנית עם מעט מלח וספריי של פאם. שימי בתנור בחום בינוני עד שהם מתחילים להשחים. זה יוצא קריספי מבחוץ, נימוח מבפנים, בריא מזין ודיאטטי.
בתאריך: 22 בינואר 2009, 15:25
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

גזר הוא פיתרון קסם למניעת ספיגת שומנים.

שימי חתיכת גזר בשמן הטיגון ותראי שהשמן נספג פחות.
המשיב: מתי - ויפדיה (האתר שלי)
בתאריך: 22 בינואר 2009, 15:41
-1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

יש אפשרות לטגן את החציל רקר עם לבן של ביצה ולא יספוג בכלל שמן
המשיב: רחלי
בתאריך: 24 בינואר 2009, 01:37
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: שירה וסרמן ‏ (152)

מסכימה עם ענת,
שימוש בספריי פאם הוא מוצלח מאוד לשם כך.
בתאריך: 8 במרץ 2010, 14:51
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה