תשובה אחת
מחפשים קצת בגוגל ומוצאים...
החומרים לבצק:
1 קג' קמח
1 שמרית או 1.5 כפות שמרים יבשים
1.5 כפות סוכר
קורט מלח
3/4 כוס שמן
מים לפי ספיגה

החומרים למלית:
1 קג' בשר כבש שמן או 800 גר' בשר בקר
200 גר' שומן כבש
3 בצלים שמנמנים
1.5 כפות זרעי קימל
1 כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם
לעיטור:
1 ביצה
קצח

אופן ההכנה:
1. ללוש את כל החומרים לבצק קל וצמיגי, ולהניח אותו למנוחה עד סיום הכנת המלית.
2. לקצוץ את הבשר לקוביות קטנות.
3. לקצוץ את הבצל.
4. לערבב את חומרי המלית
5. לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו עיגולים.
6. להניח על כל עיגול כמות נכבדת מהמלית ולסגור אותו כמו לחמנייה עגולה.
7. למרוח על כל יחידה ביצה ולפזר קצח.
8. לאפות בתנור מחומם ל-200-180 מעלות למשך כ-30-25 דק' .

הערות וטיפים נוספים :
- להתפיח כמעט שעתיים לפני רידוד.
- אחרי מילוי התפחה של עוד 20 דקות...

את מילוי הבצק אפשר לעשות גם באופן הבא:
פורסת משטח בצק, מניחה עליו תלוליות בשר במרווחים (לפי מתכון אישי), מניחה על הכל יריעת בצק נוספת, מהדקת וקורצת עם חותכן בצורה מתאימה.

הדוגמא של הפרג נעשתה בעזרת שבלונה,
את השבלונה מכינים מקרטון פשוט וסכין יפני..
אחרי מריחת הביצה מניחים קלות על הלחמניה ומפזרים פרג, שומשום או קצח...
מילוי מומלץ: הודו טחון , בצל, שום, פפריקה, כמון, בהרט, צנוברים, מלח ופלפל.

מקור המתכון:
http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=recipes&op=viewrecipe&recipeid=3128&offset=8
אופיר נבו
באותו הנושא: