סטיפס ל ?  


הכנת קפה פילטר טוב - איך מכינים קפה פילטר טוב, במכונת פילטר?

שואל השאלה: מריס אורן‏  (17 ביוני 2009, 01:40)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
תשובת מומחה סטיפס: אינג' אבי מילר ‏ (90)

שלום אורן

הכל שאלה של טעם וחומרים.
ראשית יש לרכוש קפה מאיכות טובה, לכך יש מגוון טעמים, אי לכך יש לנסות בכל פעם קפה אחר עד אשר מוצאים קפה מתאים.
כמות הקפה הנדרשת לכל כוס שונה מאדם לאדם, כך שעוצמת הטעם שונה מפרט לפרט, וגם במקרה זה יש למצוא את הכמות המתאימה לכם.
רוב מכונות הקפה זהות פחות או יותר, אם כי רמות הסינון היא החשובה, עליה להיות כזו שלא יופיעו גרגרים בקפה.
שאלת התוספות אף היא אינדיבידואלית לכל פרט, יש המוסיפים חלב - קר/חם, יש המוסיפים סוכר - כ"א בכמות שונה, יש המוסיפים קינמון ואף תוספות אחרות כ"א עפ"י טעמו.
בהצלחה.
בתאריך: 17 ביוני 2009, 10:57
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

מעבר לאמור לעיל יש לקנות קפה המתאים ל"קפה פילטר: קפה דק מידיי, ישטף ולא ימצא את הטעם, כנ" קפה עם גרגרים עבים יותר שיגם המים החמים לא ימצו את הטעם.
לאחר התשובה הקודמת וזו שלי נראה כי יש לסיים את המכון הגבוה להכנת קפה בשביל כוס אחת ולא כך. רק תשומת לב לפרטים והתוצאה שווה את ההתיחסות אליהם
שתהנ בסוף מקפה מהביל בטעם הנכון ועם הרבה קצף ממעל
המשיב: חיים אופק
בתאריך: 17 ביוני 2009, 18:48
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: אבנר מירב

רבים אינם יודעים, אך קפה פילטר (לא אמריקאי, אלא בפלאנג'ר) הוא הדרך המועדפת על אניני הקפה ששותים קפה חד-זני. הדברים החשובים ביותר בשתיית קפה פילטר הם סוג הקפה, הטריות, הטחינה וטמפרטורת המים.

המהדרין מחממים (לא מרתיחים) מים לסביב ה-80 מעלות וחולטים כף גדושה (בערך 7 גרם) לכל ספל. יש לבחור פולים משובחים (עדיף קפה חד-זני), לטחון אותם במקום ולאחר שמניחים אותם בפלאנג'ר, להרטיב את הקפה במעט מים קרים. אחר כך מוסיפים את המים החמים, בוחשים וממתינים דקה או שתיים. רק אז יש להוריד את הבוכנה ולמזוג את הקפה.

אני ממליץ להתרגל לשתות את הקפה ללא סוכר, משום שיש לקפה (במיוחד לזנים הדרום-אמריקאים) מתיקות טבעית.

לרוויה!
בתאריך: 21 ביוני 2009, 12:10
3
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה