6 תשובות
תוסיף גריסים רוטב צילי' קטשופ תבלינים הרבה.. גחנון קישקע
אנונימי
"שפונדרה" גם בשר וגם עצם
חוכם
שואל השאלה:
לפרסם את המתכון כאן כדי שתגידו לי מה לתקן באמת?
לפרסם את המתכון כאן כדי שתגידו לי מה לתקן באמת?
אנונימי
יש הרבה סוגים של חמין
חמין מרוקאי חמין טריפולטאי חמין מתוק חמין מלוח
אז אם תרצה מתכון לחמין טריפולטאי טעים במיוחד אני פה אשמח לעזור
חמין מרוקאי חמין טריפולטאי חמין מתוק חמין מלוח
אז אם תרצה מתכון לחמין טריפולטאי טעים במיוחד אני פה אשמח לעזור
מה המטרה בכתיבת המתכון, לקבל רעיונות?
להתנסות בבית, זה יפורסם ואם כן היכן?
להתנסות בבית, זה יפורסם ואם כן היכן?
חוכם
שואל השאלה:
בנתיים אני רוצה לשים בפייסבוק. כשאכתוב עוד מתכונים אפתח אתר פשוט.
הנה המתכון לביקורתכם
חמין רגיל
כאשר חיפשתי מתכון לחמין רגיל היה קשה לי למצוא משהו מספיק מדוייק. אומנם המתכון עדיין לא מושלם אבל שיפרתי לדעתי את איכות המתכונים הרגילים לחמין שיש באינטרנט.
. אפשר להכין עם קיגל'ה (בצק) או בשר או שניהם
כדי לרשום מתכון הייתי קצת צריך לנסות ואז ישבתי לבסוף וגם כתבתי בפירוט.
מרכיבים:
לחמין עצמו
250 גרם שעועית ארגנטינאית יבשה שהושרתה במי ברז קרים (בערך פי 4 מים מכמות השעועית) למשהו כמו 12 שעות עם רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
50 גרם חיטה יבשה (מוסיפים אל השעועית להשרייה גם)
*בקיץ עדיף להשרות במקרר כדי שלא יתקלקל
4-5 שיני שום קלופים וחתוכים לחצי
3 כפות סוכר
כפית או כפית וחצי גדושה מלח
כף פפריקה מתוקה או קצת יותר
רבע כפית עד חצי כפית פלפל שחור
שני תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1/3 כוס שמן
קוביות גדולות של בשר אדום מספר 8 או נתח אחר לחמין (כמות לפי כמה שבא לכם)
מים רותחים, אפשר גם קרים
לבצק (קיגל'ה)
כוס קמח לבן (240 מ"ל)
שליש כוס שמן רגיל או קצת יותר
שתי תכולות ביצים (צהוב ולבן)
חצי כפית מלח או קצת יותר
רבע כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה גדושה
בצל גדול קצוץ בינוני או דק
מים
הכנה:
לחמין עצמו,
מסננים את השעועית והחיטה המושרות ומעבירים לסיר בישול איטי ומפעילים על גבוה. מוסיפים מים רותחים ואת כל שאר המרכיבים. בהמשך אפשר להוסיף את שאר המים לכיסוי תכולת הסיר.
מוסיפים את השום, סוכר, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, תפוחי אדמה שמן, ובשר ומערבבים.
לבצק (קיגל'ה),
מטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית-גבוהה בשמן עד ששקוף.
בקערה בינונית-גדולה שמים את הקמח, ומפזרים מעל את המלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, ומערבבים. מוסיפים את הבצל עם השמן ואת הביצים ומערבבים עם כף או לשים עם הידיים עד שיש בצק לא יבש ולא רטוב מדי. צריך להוסיף טיפה מים. לאחר שהבצק מוכן מעבירים אותו לסיר החשמלי ומכסים במים רותחים
לאחר שרותח אפשר לשים על עוצמה נמוכה. לבשל עם מכסה ומגבת מעל למשך 12 שעות או יותר.
כאשר אוכלים את החמין מומלץ שיהיה סמיך ועם מעט נוזלים כי אז זה הרבה יותר יפה וטעים. כמובן שצריך להיזהר לא לשים הרבה יותר מדי שעות מחשש שעלול להישרף.
בנתיים אני רוצה לשים בפייסבוק. כשאכתוב עוד מתכונים אפתח אתר פשוט.
הנה המתכון לביקורתכם
חמין רגיל
כאשר חיפשתי מתכון לחמין רגיל היה קשה לי למצוא משהו מספיק מדוייק. אומנם המתכון עדיין לא מושלם אבל שיפרתי לדעתי את איכות המתכונים הרגילים לחמין שיש באינטרנט.
. אפשר להכין עם קיגל'ה (בצק) או בשר או שניהם
כדי לרשום מתכון הייתי קצת צריך לנסות ואז ישבתי לבסוף וגם כתבתי בפירוט.
מרכיבים:
לחמין עצמו
250 גרם שעועית ארגנטינאית יבשה שהושרתה במי ברז קרים (בערך פי 4 מים מכמות השעועית) למשהו כמו 12 שעות עם רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
50 גרם חיטה יבשה (מוסיפים אל השעועית להשרייה גם)
*בקיץ עדיף להשרות במקרר כדי שלא יתקלקל
4-5 שיני שום קלופים וחתוכים לחצי
3 כפות סוכר
כפית או כפית וחצי גדושה מלח
כף פפריקה מתוקה או קצת יותר
רבע כפית עד חצי כפית פלפל שחור
שני תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1/3 כוס שמן
קוביות גדולות של בשר אדום מספר 8 או נתח אחר לחמין (כמות לפי כמה שבא לכם)
מים רותחים, אפשר גם קרים
לבצק (קיגל'ה)
כוס קמח לבן (240 מ"ל)
שליש כוס שמן רגיל או קצת יותר
שתי תכולות ביצים (צהוב ולבן)
חצי כפית מלח או קצת יותר
רבע כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה גדושה
בצל גדול קצוץ בינוני או דק
מים
הכנה:
לחמין עצמו,
מסננים את השעועית והחיטה המושרות ומעבירים לסיר בישול איטי ומפעילים על גבוה. מוסיפים מים רותחים ואת כל שאר המרכיבים. בהמשך אפשר להוסיף את שאר המים לכיסוי תכולת הסיר.
מוסיפים את השום, סוכר, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, תפוחי אדמה שמן, ובשר ומערבבים.
לבצק (קיגל'ה),
מטגנים את הבצל הקצוץ על אש בינונית-גבוהה בשמן עד ששקוף.
בקערה בינונית-גדולה שמים את הקמח, ומפזרים מעל את המלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, ומערבבים. מוסיפים את הבצל עם השמן ואת הביצים ומערבבים עם כף או לשים עם הידיים עד שיש בצק לא יבש ולא רטוב מדי. צריך להוסיף טיפה מים. לאחר שהבצק מוכן מעבירים אותו לסיר החשמלי ומכסים במים רותחים
לאחר שרותח אפשר לשים על עוצמה נמוכה. לבשל עם מכסה ומגבת מעל למשך 12 שעות או יותר.
כאשר אוכלים את החמין מומלץ שיהיה סמיך ועם מעט נוזלים כי אז זה הרבה יותר יפה וטעים. כמובן שצריך להיזהר לא לשים הרבה יותר מדי שעות מחשש שעלול להישרף.
אנונימי
באותו הנושא: