2 תשובות
מתכון עוגת דבש פרווה / קרין לוי@ירושלים
המצרכים:
1 כוס דבש
1 מרגרינה (לאפיה ללא מלח) מחממים ובוחשים בסיר
1 כוס סוכר
2ביצים
כפית קינמון
מעט תבלין "ציפורן" -זהירות, יש לו טעם דומיננטי, לא יותר מרבע כפית
1 כוס נס קפה + 1 כפית (מדידה) אבקת סודה לשתיה
שמים בכוס ומוזגים מים רותחים, (לאט בכדי שלא יגלוש)
1 חבילת קמח תופח.
אופן ההכנה:
מוסיפים את תערובת הדבש והמרגרינה שחוממה עד רתיחה לתערובת שבמיקסר וממשיכים לערבל, ואז מוסיפים לסירוגין את הקפה והקמח וממשיכים לערבל.
בסוף אפשר להוסיף קצת צימוקים ו/או אגוזים.
משמנים תבנית 26 או תבנית עם חור באמצע. מקמחים את התבנית המשומנת. שופכים את התערובת. אפשר להוסיף למעלה לקישוט חצאי אגוזים.
לאפות בחום של 180 מעלות ולבדוק אחרי 50 דקות. (אם אופים בטורבו מורידים קצת את החום).
אני ממליצה להכין את זה חלבי, במקום מים חמים, חלב רותח ובמקום מרגרינה אחת - 2 חבילות חמאה.
בהצלחה ויום טוב.. קרין
המצרכים:
1 כוס דבש
1 מרגרינה (לאפיה ללא מלח) מחממים ובוחשים בסיר
1 כוס סוכר
2ביצים
כפית קינמון
מעט תבלין "ציפורן" -זהירות, יש לו טעם דומיננטי, לא יותר מרבע כפית
1 כוס נס קפה + 1 כפית (מדידה) אבקת סודה לשתיה
שמים בכוס ומוזגים מים רותחים, (לאט בכדי שלא יגלוש)
1 חבילת קמח תופח.
אופן ההכנה:
מוסיפים את תערובת הדבש והמרגרינה שחוממה עד רתיחה לתערובת שבמיקסר וממשיכים לערבל, ואז מוסיפים לסירוגין את הקפה והקמח וממשיכים לערבל.
בסוף אפשר להוסיף קצת צימוקים ו/או אגוזים.
משמנים תבנית 26 או תבנית עם חור באמצע. מקמחים את התבנית המשומנת. שופכים את התערובת. אפשר להוסיף למעלה לקישוט חצאי אגוזים.
לאפות בחום של 180 מעלות ולבדוק אחרי 50 דקות. (אם אופים בטורבו מורידים קצת את החום).
אני ממליצה להכין את זה חלבי, במקום מים חמים, חלב רותח ובמקום מרגרינה אחת - 2 חבילות חמאה.
בהצלחה ויום טוב.. קרין
קרין לוי@ירושלים
סליחה, השמטתי פרט חשוב- מקציפים את הביצים לבד כ- 2 דקות, מוסיפים לסירוגין את הסוכר עד תום.. לאחר מכן מוסיפים את הדבש והמרגרינה כמו שכתוב, את התבלינים ובסוף לסירוגין שופכים לתערובת פעם מהקמח ופעם ומהקפה, עד שנגמר, מערבבים עם מרית מסביב ושופכים לתבנית וכו'.. סליחה סליחה סליחה
קרין לוי@ירושלים
באותו הנושא: