3 תשובות
עשיתי אותן וזה יצא ממש טעים
ראי בקישור:
שואל השאלה:
אני בן, קוראים לי גון דו ולא גיין דו. או רו.
לא עוגיות שוקולד צ'יפס
אבל משהו ממש טעים של קרין גורן: קרדיט לה:
חומרים

לבצק:

1קילו קמח

1 שקית שמרית

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

למלית:

קוביות תפוחי אדמה מבושלים

ביצים קשות

טונה בשמן

סלט ערבי קצוץ דקדק

לימון כבוש

אריסה

טחינה (אפשר

לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים בצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ החדר).

יוצרים לחמניות ומתפיחים:
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-12 חלקים.
יוצרים לחמניות ( 20 סמ על 3, בערך) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).

מטגנים וממלאים:
מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (2-3 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

אנונימי