2 תשובות
שואל השאלה:
והריני משיב:
יין אדום יבש, הינו עפיץ מאד - גורם לתחושת 'יובש' בלשון, מכיוון שהוא עשיר בחומר בשם טֵנין, שהינו ממיס שומנים אכזרי. כשאנו אוכלים מאכל שומני - סטייק אנטריקוט, למשל - השומן מצפה את בלוטות הטעם שבלשוננו כבר מהביס הראשון, כך שאנו לא יכולים ליהנות מטעמו המשובח של הבשר, אלא רק בנגיסה הראשונה! מה עושים? לוגמים לגימה נאה מכוס יין יבש, ו'מגלגלים' את המשקה על הלשון, בכדי שבלוטות הטעם יתנקו, ויהיו מוכנות לנגיסות הטעימות הבאות.
ובאשר ליין הלבן - הוא נועד לכל מה שאינו שומני, ושאינו בשר אדום..
פשוט, נכון?
יאל'לה, טעימה נעימה!
חכם, בועז!
#@