5 תשובות
ישנם סוגים רבים של לימונים, וחלקם לא יצהיבו ואינם אמורים להצהיב
כמו ליים, שדומה לקלמנטינה ירוקה להבדיל מלימון שדומה לאתרוג
ציטוט מתוך אתר
"קחו את הקיימות בידיים"
"""""תוצרת מסוג non-climacteric אינה משתנה הרבה לאחר הקטיף. לפעמים הפירות נעשים קצת יותר רכים, הצבע הירוק נעלם, בחלקם מתפתחים שורשים עם הזמן, אבל אין שינוי בתכונות הפרי או הירק למאכל האדם. דוגמאות ליבולים שאינם מבשילים לאחר הקטיף: ליצ'י, שסק, לימון, אבטיח, מלפפון, דובדבנים, עלים ירוקים, תות שדה ועוד.""""
איחסון במקרר נועד להאריך את טריותם.
כמו ליים, שדומה לקלמנטינה ירוקה להבדיל מלימון שדומה לאתרוג
ציטוט מתוך אתר
"קחו את הקיימות בידיים"
"""""תוצרת מסוג non-climacteric אינה משתנה הרבה לאחר הקטיף. לפעמים הפירות נעשים קצת יותר רכים, הצבע הירוק נעלם, בחלקם מתפתחים שורשים עם הזמן, אבל אין שינוי בתכונות הפרי או הירק למאכל האדם. דוגמאות ליבולים שאינם מבשילים לאחר הקטיף: ליצ'י, שסק, לימון, אבטיח, מלפפון, דובדבנים, עלים ירוקים, תות שדה ועוד.""""
איחסון במקרר נועד להאריך את טריותם.
כעיקרון אמורים להצהיב בחוץ, אבל לא כל הלימונים מצהיבים.
הירוקים הם זן אחר שנקרא למון ליים - וככה הם נראים כשהם מבשילים ויש להם מיץ בטעם מעודן יותר
אם קטפת לימון ירוק אז הוא לא בשל פשוט ולא יצהיב הוא בטח קשה מאוד וייתן מעט מיץ
אם קטפת לימון ירוק אז הוא לא בשל פשוט ולא יצהיב הוא בטח קשה מאוד וייתן מעט מיץ
אנונימית
בדר"כ לימונים לא יצהיבו, עגבנייה אם היא ירוקה קצת היא תאדים בשמש גם אחרי שקוטפים אותה אבל לימון לא.
אם הם כבר התחילו הבחלה פשוט תשימי את הלימון בסלסת התפוחים כי הם פולטים גז מסויים שמזרז הבשלה
זה טוב גם לאבוקדו קשה למשל
זה טוב גם לאבוקדו קשה למשל
באותו הנושא: