סטיפס ל ?  


התפתחות סלמונלה בביצים - בוקר טוב! האם ניתן לחלות בסלמונלה ע"י אכילה של ביצים שפג התוקף שלהן? יש לי ביצים במקרר שנראה לי שהן לא בסדר, הן חודש שם.. כמובן שזרקתי אותן עכשיו, אבל השאלה שלי האם הוא מתפתח בהן או שהן אמורות להיות נגועות מראש כדי לחלות? תודה.

שואל השאלה: שגיא מאסטר™‏  (23 במרץ 2012, 09:34)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
בוקר אור!:) חיידק הסלמונלה הוא נבג רדום, והוא נשרף בחום נמוך יחסית. אז כשלמשל מטגנים חביתה או משתמשים בביצה לעוגה או פשטידה, אין ממה לחשוש. בקשר לשאלתך, החיידק נמצא בביצים עוד לפני שהן מגיעות לסופר, אז זה בסדר:) חולה אתה לא תהיי:)
יום טוב:)
המשיב: peter mami ‏ (119)
בתאריך: 23 במרץ 2012, 11:18
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
3
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: ד"ר שלי עינב ‏ (64)

שלום רב,

ככלל יש להניח כי ביצים עלולות להכיל בתוכן את חיידק הסלמונה שספירתו הכמותית עולה באופן הדרגתי לאורך זמן השימור במקרר, לאור זאת הוציא משרד הבריאות הנחייה ברורה לצרכנים לבשל היטב ביצים המיועדות למאכל אדם ולא לצרוך ביצים במצב נא או נא חלקי (ביצים עלומות, "ביצת עין", ביצה רכה וכו') והדבר נכון במיוחד לקבוצות הסיכון באוכלוסיה (ילדים, זקנים, נשים בהריון ובעלי מערכת חיסונית ירודה). בנוסף, חייב אדם להבין כי בשום אופן אין לצרוך ביצי מאכל שפג תוקפן בכל צורה ודרך.

בהצלחה,

דר' שלי עינב.
בתאריך: 23 במרץ 2012, 11:21
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה