סטיפס ל ?  


מתכון לשעועית ברוטב עגבניות - מי יודע איך להכין שעועית ברוטב עגבניות בלי מרק, בשר ותפו"א. רק שועית ועגבניות? לא מצאתי בתגיות.

שואל השאלה: כוכבית‏  (24 בפברואר 2010, 13:18)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
מתכון לשעועית ברוטב עגבניות:
לשעועית יבשה:
משרים את השעועית במים ללילה. מביאים בסיר לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מסננים וממלאים מים חדשים. מבשלים שוב עד שהשעועית מתחילה להתרכך.
לשעועית ירוקה (תרמילים):
פשוט מאדים את השעועית בסיר עם מעט מים עד שמתרכך.

במקביל מכינים רוטב:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות קצרות.
- 4 שיני שום
מטגנים בסיר עם מעט שמן עד שמתחיל להזהיב
- חצי קופסא רסק עגבניות
- 2 כוסות מים רותחים
מוסיפים לבצל ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את השעועית המבושלת
מטבלים בפלפל מלח ומעט כמון ומבשלים 5-10 דקות.
בתאבון!
המשיב: עודד פישר ‏ (118)
בתאריך: 24 בפברואר 2010, 20:24
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: אברהם שרם ‏ (295)

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

חומרים:

 800-700 גר' שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
 ½ 1 בצל גדול = 300 גר'
 4 עגבניות בינוניות = 600 גר'.
 1 כף רסק עגבניות.
 2 שיני שום מעוכות.
 ½ כפית מלח.
 1/8- 1/4 כפית פלפל שחור.
 2 כפות שמן לטיגון (אפשר שמן זית).
__________________________________________

הכנה:

1. קוצצים את הבצל לחתיכות בינוניות ומטגנים בסיר בעל מכסה תואם עד כדי
היות הבצל שקוף.

2. קולפים את העגבניות (לא חייב), חותכים אותן לקוביות קטנות ככל האפשר.

3. מוסיפים את השעועית, הפלפל השחור והשום לסיר עם הבצל ומטגנים כדקה תוך
כדי בחישה מתמדת.


4. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות, בוחשים, מכסים את הסיר במכסה
ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה (בעבוע) ¾ שעה.
( במידה ומתברר שהעגבניות יבשות ומתחילה חריכה מוסיפים עד חצי כוס מים).

5. מוסיפים את המלח, בוחשים היטב ומבשלים ¼ שעה נוספת.

טיפ פיצוץ: להכנת התבשיל עדיף להשתמש ב"עגבניות לבישול" ז. א. עגבניות רכות
בעלות מיץ רב וטעם חזק שנמכרות אצל הירקנים במחיר מוזל.

טיפ: מגישים חם או קר בהתאם להעדפה אישית.

טיפ: לאוהבים רוטב סמיך ודומיננטי בטעמו אפשר להוסיף יותר רסק עגבניות.

טיפ: בקניית השעועית הירוקה הטרייה יש להקפיד שצבעה יהיה ירוק כהה,
מבריק ואחיד ושהיא תהיה קשה למגע וללחיצה ושאם מכופפים אותה
לזווית של תשעים מעלות היא נשברת.

בתאריך: 27 בפברואר 2010, 18:38
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה