8 תשובות
לחמם את המחבת..
לפעמים עוזר גם לפזר מעט מלח על המחבת...
שימי שמן וחכי שהשמן יתחמם
אחרי שהשמן חם תכניסי את הביצה
אין צורך לשים שמן עליה מספיק לשים שמן בכמות הנכונה, כדי שזה שלא יידבק ולא להשאיר הרבה זמן שאז השמן נספג וזה נדבק.. ממליצה לנסות להחליף מחבת, יש מחבתות ששורפות, היה לנו כזו בבית שהייתה שורפת... ושימי על להבה נמוכה...
קודם כל את צריכה מחבת טוב ולא שרוט. מחממת אותו היטב, שמה קצת שמן. וכשהשמן כמעט משפריץ מחום את שוברת ביצה, מכסה עם מיכסה ומנמיכה את האש. ומכינה עד המידה הרצויה.
בתאבון:)
הסוד הוא פשוט שמים הביצה רק כשהשמן רותח לא פושר בתאבון
גם לי הייתה אותה בעיה, מאז שלא חיכיתי שהשמן יהיה חם מדי היא כבר לא נדבקת לי (זה רק בביצת עין משום מה).
פשוט שימי על אש נמוכה ותחכי טיפה, ממש חצי דקה, ואז תשפכי את הביצה למחבת, אל תגעי בביצה והיא כבר תתבשל טוב ולא תידבק.
לדעתי המחבת שלך לא טובה. תחליפי למחבת נון סטיק ותרססי ספריי שמן לפני ותתני לביצה להיטגן עד שהקצווץ נהיים חומים וז תוציאי לצלחת או תהפכי אם את רוהבת עין עשויה טוב.
מאז שהחלפנו למחבת קרמית, הכל פשוט יותר 150 שקל ואתה חוסך את עוגמת הנפש שמחבת פשוטה עושה.. פשוט תענוג המחבת שאמא שלי קנתה לבית!

אף פעם לא נדבק לא משנה כמה שמן תשים, תמיד ביצת העין תצא טוב.