3 תשובות
חומצה אלפא לינולנית נקראת גם אומגה 3 והלינולאית נקראת גם אומגה 6.
שתיהן חיוניות לתפקוד תקין של הגוף, ושתיהן מופיעות במזון.
ההבדל העיקרי (בתזונה) הוא שהאומגה 3 מופיע בכמויות הרבה יותר קטנות מהאומגה 6 ולכן פחות זמין לגוף ובד"כ יש צורך להשלים אותו - באכילת דגים, או פשתן למשל.
לגבי ההבדלים המהותיים יותר - במבנה הכימי בצורת סינטוז וכו'- מצ"ב קישור למאמר מקיף בויקיפדיה.
שתיהן חיוניות לתפקוד תקין של הגוף, ושתיהן מופיעות במזון.
ההבדל העיקרי (בתזונה) הוא שהאומגה 3 מופיע בכמויות הרבה יותר קטנות מהאומגה 6 ולכן פחות זמין לגוף ובד"כ יש צורך להשלים אותו - באכילת דגים, או פשתן למשל.
לגבי ההבדלים המהותיים יותר - במבנה הכימי בצורת סינטוז וכו'- מצ"ב קישור למאמר מקיף בויקיפדיה.
קישורים מצורפים:
שניהן חומצות שומן חיוניות (כלומר לא מיוצרות על ידי הגוף וצריך לצרוך אותם מהתזונה).
מדובר על אומגה 3 ועל אומגה 6.
מדובר על אומגה 3 ועל אומגה 6.
*שתיהן *אותן
נטלי שוינקלשטיין
באותו הנושא: