3 תשובות
ישיר ובאטיות ז. א. להעביר קצת קרמל לשמנת ואח"כ את להחזיר לקרמל ואח"כ את כל השמנת לקרמל. הקרמל הופך לדליל יותר בהוספת השמנת
אפשר לחמם קצת את השמנת
33
את מדברת על רוטב טופי.
כדאי להכין קרמל אמיתי - נטו סוכר ללא תוספת של מים או שמן. בסיר רחב עם תחתית עבה ולא לערבב, אפשר רק להטות לכל הכיוונים כדי שיתערבב.
ברגע שהקרמל אחיד ועם גוון זהוב משאירים את האש דולקת ויוצקים פנימה את השמנת בזרם דק וקבוע ועם היד השניה ממשיכים לערבב.
אם מדובר בשמנת מתוקה כדאי לחמם אותה עד לסף רתיחה ואז ליצוק לקרמל (לעבוד עם שני סירים במקביל על האש כדי שהקרמל לא יישרף בנתיים).
אם את עושה כתחליף עם קצפת צמחית אין צורך לחמם.
בכל מקרה, גם אם נוצרו גושים תמיד אפשר אח"כ ליצוק את הרוטב דרך מסננת ולהפטר מהם.
הערה: זהירות לא לחמם את הקרמל יותר מדי לפני שמוסיפים את השמנת, הרוטב יהיה מר.
כדאי להכין קרמל אמיתי - נטו סוכר ללא תוספת של מים או שמן. בסיר רחב עם תחתית עבה ולא לערבב, אפשר רק להטות לכל הכיוונים כדי שיתערבב.
ברגע שהקרמל אחיד ועם גוון זהוב משאירים את האש דולקת ויוצקים פנימה את השמנת בזרם דק וקבוע ועם היד השניה ממשיכים לערבב.
אם מדובר בשמנת מתוקה כדאי לחמם אותה עד לסף רתיחה ואז ליצוק לקרמל (לעבוד עם שני סירים במקביל על האש כדי שהקרמל לא יישרף בנתיים).
אם את עושה כתחליף עם קצפת צמחית אין צורך לחמם.
בכל מקרה, גם אם נוצרו גושים תמיד אפשר אח"כ ליצוק את הרוטב דרך מסננת ולהפטר מהם.
הערה: זהירות לא לחמם את הקרמל יותר מדי לפני שמוסיפים את השמנת, הרוטב יהיה מר.
באותו הנושא: