סטיפס ל ?  


כיצד מכינים מחמצת כדי לצור לחם בלי שמרים?

שואל השאלה: meira‏  (3 בפברואר 2007, 23:55)
תגיות: בריאות,‏ מטבח,‏ לחם,‏ שמרים
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
תשובת מומחה סטיפס: אברהם שרם ‏ (282)

ל-100 גר' קמח שיפון מוסיפים מים עד שמתקבל בצק נוזלי/משחתי, מניחים בקערה מכוסה ומעמידים ל-24 שעות בטמפרטורה של 25-30 מעלות. אח"כ מוסיפים 100 גר' קמח לבן + מים ומעמידים שוב ל-24 שעות וחוזרים על התהליך עד שהבצק מריח חומצי ועל פניו נוצר קצף. בד"כ 3-5 ימים. אפשר לזרז את התהליך ע"י תוספת קטנה של שמרים או רוויון. לאפייה משתמשים ב-80% והנותר מאחסנים במקרר ומוסיפים לעיסה הבאה ובכך מזרזים את ייצורה.

ב ה צ ל ח ה
בתאריך: 4 בפברואר 2007, 12:15
-3
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה