סטיפס ל ?  


הקפאת והפשרת עוף טרי - קניתי עוף טרי וקפאתי אותו. כמה זמן ניתן לשמור במקפיא והעוף עדיין יהיה טוב למאכל? בנוסף, האם מותר להפשיר אותו תחת זרם מים חמים בכיור?

שואל השאלה: כפתור ופרח‏  (24 באוקטובר 2010, 13:55)
תגיות: עוף,‏ הקפאה,‏ הפשרה,‏ מטבח
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
עוף קפוא, אם הוא עטוף כמו שצריך יכול להחזיק הרבה מאוד זמן במקפיא (למעלה מחודש). כל עוד הוא שומר על הצבע המקורי שלו אפשר להשתמש בו. אם הוא מתחיל לפתח צבע לבן סימן שהוא מתייבש ומתחיל להתקלקל.
הפשרת עוף - הכי טוב בטמפ' החדר, בעטיפה המקורית עד שמפשיר לגמרי (כמה שעות). אם רוצים לזרז אפשר באמבט מים פושרים אבל גם אז לוקח לו זמן להפשיר.
לא להתמש במים חמים! העוף מתחיל להתבשל מזה, רק מים שאפשר לגעת בהם בידיים.

לא מומלץ להרטיב עוף שמיועד לצלי, העוף סופג מים והופך יבש יותר בצלייה בגלל זה.
המשיב: עודד פישר ‏ (118)
בתאריך: 24 באוקטובר 2010, 15:44
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: חיים אופק ‏ (37)

תשובת קודמי מוציינת רק הערה אחת.
ההפשרה הנכונה היא להוציא העוף יום קודם להפשירות במקרר. בישראל החום הגבוהה עלול להזיק להפשרה בחוץ. רצויי מד להוציא את העוף מהמקרר כשעה לפני הטיפול בו.
בכל מקרה.. על מנת לטגן לאפות בתנור או על הגריל יש להפשיר העוף לגמרי.
בתאבון
בתאריך: 24 באוקטובר 2010, 15:50
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
3
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה