סטיפס ל ?  


התפחת בצק שמרים - איך מתפיחים בצק שמרים (לדוגמא לרולדת פרג)? בחום קל או במקרר? בכל מתכון כתוב משהו אחר.

שואל השאלה: יניב כהן‏  (8 בנובמבר 2010, 23:13)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
בצק שמרים הכי טוב להכין אותו עם מים מהברז ולהתפיח בטמפ' החדר. זה לוקח בד"כ יותר זמן (שעה-שעה וחצי) אבל ככה הבצק מבשיל ומתפתח הרבה יותר טוב.

אם רוצים לזרז את התהליך עדיף להשתמש במים פושרים (לא חמים!) וככה לחמם מראש את הבצק, מאשר להכין בצק קר ולהניח אותו במקום חם ואז התפיחה לא אחידה.

השיטה הנ"ל טובה גם למתכון שכתוב בו להתפיח לילה במקרר.
השיטה הזאת, להתפיח בקירור עלולה לגרום לבעיות, אבל אם בכל זאת רוצים לעשות ככה אזי צריך ללוש את הבצק, להניח למנוחה של 15-20 דקות ורק אז להכניס למקרר עד הבוקר. לקחת בחשבון שאח"כ העוגה/חלה קרה מאוד והתפיחה השניה בתור חלה או עוגה מעוצבת תהיה ארוכה פי 2 עד 3 מאשר כשעובדים עם בצק בטמפ' החדר.

בהצלחה,
עודד פישר
אופה קונדיטור
המשיב: עודד פישר ‏ (118)
בתאריך: 9 בנובמבר 2010, 01:16
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

צריך לעשות מה שכתוב במתקון. יש מתקונים שהם טובים, ויש כאלה שפחות.
לא נדע אם לא ננסה. בהצלחה!
המשיב: מורן f. (עונה בכיר) ‏ (1367)
בתאריך: 9 בנובמבר 2010, 07:37
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

סליחה, מתכון..
המשיב: מורן f. (עונה בכיר) ‏ (1367)
בתאריך: 9 בנובמבר 2010, 07:38
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה