סטיפס ל ?  


ערכו התזונתי של כורכום בבישול - האם כורכום מאבד מערכו התזונתי בבישול? (אכן שאלה והיפוכה כי משתמשים בו בעיקר בבישול).

שואל השאלה: אנונימית‏  (13 בדצמבר 2010, 16:52)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
תשובת מומחה סטיפס: ד״ר ענת פלדמן ‏ (5714)

כן :) זה קצת כמו לשאול כמה קלוריות יש באורז בצורתו כלא מבושל. לכן זה לא כל כך רלוונטי. לפי מיטב ידיעתי - כן. אבל עדיין נהנים מסגולותיו הרבות.
בתאריך: 13 בדצמבר 2010, 17:13
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

אם את רוצה לשמור על כל ערכי הכורכום אולי תתבלי לקראת סיום הבישול ולא בתחילתו.
המשיב: שרי ר. ‏ (6)
בתאריך: 14 בדצמבר 2010, 07:54
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה


יש לצרוך כורכום בצורה מבוקרת, ואין להכביר בו בבישול או בחליטות תה למינהם. באשר לשאלת איבוד מרכיבים תזונתיים בבישול- הכורכום מכיל בנוסף לרכיבי התזונה החשובים שיש בו גם ויטמין סי, על כן חלק רב ממנו אכן הולך לאיבוד אך שאר החומרים שבו אינם נאבדים בבישול. הכורכום הינו צמח תבלין חזק המשמש ברפואה הסינית ההודית ומדינות נוספות במזרח, כ"כוכב במטבחן" בשל סגולות המרפא הרבות שבו. אך יש לצרוך אותו בתבונה ורצוי מאד לאחר יעוץ עם הרבליסט.

בברכה
אילנה רפלוביץ
תזונאית הוליסטית.
המשיב: אילנה רפלוביץ תזונאית הוליסטית
בתאריך: 15 בדצמבר 2010, 14:35
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה