8 תשובות
חותכים תפוח אדמה לאצבעות כאלה

את רוצה בתנור או בשמן כזה?
מקלפים חותכים מדליקים מחבת עם שמן ומטגנים
אנונימית
שואל השאלה:
אני רוצה במחבת כזה זמן לחכות
אני הכי לא מבינה בבישול סורי
הוו זה קל
את שוטפת ומקלפת תפוחי אדמה, אז את חותכת אותם ל-2 לאורך, וכל חצי את חותכת גם לאורך ויוצא לך מקלות. את מטבלת אותם כאוות נפשך, לי מספיק מלח ופלפל
את לוקחת מחבת ומחממת שמן, ומטגנת תוך כדי שאת מערבבת והופכת, אחרת זה יכול להישרף. כשזה שחום את מוציאה ושמה על נייר סופג, זה סופך את השמן... ובתאבון!
אפשר גם בתנור, יותר בריא, את פשוט לוקחת תבנית, שמה בפנים את כל התפוחי אדמה החתוכים, מערבבת עם שמן ותבלינים ושמה ל-180 מעלות למשך 40 דקות
חותכים תפוחי אדמה לאצבעות או לפרוסות.

בתנור - מערבבים בקצת שמן, מלח או תבלין לטעמך - נגיד על 180 לאיזה חצי שעה.. תלוי עובי הצ'יפס.
בטיגון - שמים שמן בסיר\מחבת, מחכים שיתחמם (לא ירתח), שמים צ'יפס, לאחר שמוכן מיד לשים על נייר מגבת ולשים תיבלון לטעמך
שואל השאלה:
נשמע קל חח
קחי תפוחי אדמה תקלפי אותם ותחתכי לאצבעות כאלה ובו זמנית קחי סיר שימי בו שמן ותשימי על הגז שיתחמם השמן ואחרכך שימי פשוט את התפוחי אדמה בשמן עם מלח ותחכי שיתבשלו
עושים את זה לרוב בסיר עם שמן.

שימי שמן בסיר
תקלפי תפוחי אדמה ותכתחי לאצבעות
שימי את התפוחי אדמה בשמן
תבדקי מידי פעם עם זה כבר קיבל צבע או שתטעמי וזהו.
מתי שאת חושבת שזה מוכן תוצאי מהסיר