4 תשובות
להפריד את הזיתים מהנוזל לשטוף טוב טוב במיםחמים קצת עדיף. לאחר השטיפה אין לגעת בזיתים בידיים חשופות. רק עם כפפת גומי. כל הירקות הכבושים יקבלו עובש ברגע שנוגעים בידיים. ךכן מומלץ להעביר חלק לכלי קטן בעזרת כלי פלסטי ואת היתרה להניח בצד ולעשות כך גם עם מלפפונים מוחמצים. גם בכלי הקטן כדאי לקחת עם מזלג. באצבעות יש שומן שברגע שנוגע בתמליח הוא יוצר בקטריה.
לגבי המים ניתן לסנן אום במסננת עדינה ולאחר מכן בבד כמו חיתול של תינוקות כאשר מקופל. או אפילו בחולצת טריקו לבנה
בכלי בו אני מכין את הזיתים, אני נוהג לשים שמן, רצוי שמן זית , שכבה דקה מאוד, ואז האויר לא נכנס פנימה וכך לא נוצר עובש.
אין הרבה מה לעשות עם הטעם של העובש שדבק בזיתים. אתה יכול להציל את הזיתים על ידי רחיצתם במים רותחים ואחר כך עם כפית בלבד ולא בידיים להעביר אותם לכלי של חמוצים חריפים שהכנת עם חומץ. תחכה כשבוע ואז הטעם החריף ייבלע את טעם העובש. פעם אחרת כשאתה מכין זיתים כבושים שים 1 ס"מ שמן זית טוב מעל הנוזל של הכבושים.
זרובבל החיתי
כמה זמן מחזיקים זית שכינים בבית?
אם הכנתי זיתים לפני שנה, ועדיין לא פתחתי את הצנצנת שלהם, האם עדיין אפשר לאכול אותם?
שאלה
באותו הנושא: