2 תשובות
באתר של ביה"ח שניידר ממליצה הדיאטנית מיכל כירי על ירקות שאינם מבושלים, כגון אבוקדו, מלפפון מרוסק, עגבניה מרוסקת.
דיאטנית נוספת, טובה קראוזה, ממליצה על ירקות כגון גזר וקישוא, מבושלים ללא תבלינים וטחונים בבלנדר. בהמשך אפשר לדעתה להמשיך עם בטטה ודלעת.
הנחייה חשובה שמוסיפה קראוזה, באתר אמנות הלידה (מצורף קישור למאמר מפורט שלה על תזונת תינוקות), היא להוסיף מזון חדש לתפריט התינוק כל כמה ימים (עד שבוע), במקום לתת שני סוגי מזון חדשים בבת אחת. זאת כיוון שאם התינוק יסבול מתגובה אלרגית כלשהי (כגון גירודים, פריחה, נזלת וכדומה) יהיה פשוט לזהות את המזון שגרם לה.
פסח שמח ממערכת סטיפס!
דיאטנית נוספת, טובה קראוזה, ממליצה על ירקות כגון גזר וקישוא, מבושלים ללא תבלינים וטחונים בבלנדר. בהמשך אפשר לדעתה להמשיך עם בטטה ודלעת.
הנחייה חשובה שמוסיפה קראוזה, באתר אמנות הלידה (מצורף קישור למאמר מפורט שלה על תזונת תינוקות), היא להוסיף מזון חדש לתפריט התינוק כל כמה ימים (עד שבוע), במקום לתת שני סוגי מזון חדשים בבת אחת. זאת כיוון שאם התינוק יסבול מתגובה אלרגית כלשהי (כגון גירודים, פריחה, נזלת וכדומה) יהיה פשוט לזהות את המזון שגרם לה.
פסח שמח ממערכת סטיפס!
קישורים מצורפים:
מערכת סטיפס
ניתן לתת את כל הירקות בגיל 6 חודשים. מתכונים לירקות מופיעים בספר "טעמים ראשונים" של מיכל וקסמן ובספרים אחרים המיועדים לתינוקות.
עינת אופיר - דיאטנית
באותו הנושא: