סטיפס ל ?  


החמצת מלפפונים - מהי הדרך הטובה למתחילים? היכן לקנות צנצנת, מה המתכון והאם יש למלא עד הסוף או להשאיר אוויר?

שואל השאלה: שמואל‏  (14 באפריל 2007, 22:21)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
מלפפונים חמוצים במלח- מתכון בסגנון סבא חיים - 2eat

תיאור המתכון:
מלפפונים כבושים במלח- מתכון למלפפונים חמוצים הכי טעימים שיש, יותר מבכל חנות או מעדנייה!

מרכיבים:
הכמות לצנצנת בנפח 4-5 ליטר
2 קילו מלפפונים- לבחור מלפפונים הכי טריים והכי טובים
ראש שום שלם
שמיר טרי או יבש- צרור בינוני
כוס מים חמים
מעט מלח
אופציונלי- חתיכה גדולה של לחם שחור

הוראות הכנה:
מכניסים מלפפונים לצנצנת, מוסיפים ראש שום עם הקליפה חתוך לחצי בגובה (כך כל שן חתוכה לשני חצאים). לחיזוק טעם השום אפשר לחתוך לחתיכות יותר קטנות.
מוסיפים את צרור השמיר- מפוזר בצנצנת. מוסיפים כוס מים קצת חמים (לא רותחים) שממיסים בה 2 כפות מלח.אפשר להוסיף לחם שחור מלמעלה- וכך ההחמצה תהיה מהירה יותר. להשאיר מקום בצנצנת להתרחבות בזמן ההחמצה. להשאיר סגור היטב בשמש כמה ימים לפני שבודקים את הטעם.
המשיב: לי (האתר שלי)
בתאריך: 15 באפריל 2007, 00:37
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

נושא : ואני כך:
קונה בשוק מלפפונים קטנים,קשים וטריים.
הקליפה צריכה להבריק -עדות לטריות.
שוטפת אותם, אם בא לי מקלפת גם כמה גזרים.
בצנצנת עם סגירת וקום, דוחסת את המלפפונים היטב בעמידה .
חשוב שיהיו צפופים.
שום -אני אוהבת הרבה על קילו מלפפונים אני יכולה לשים עשר חמשעשרה שיניים.
כמה גזרים, ולפעמים גם כמה מקלות סלרי.
על כל כוס מים -כפית לא שמנה ולא שטוחה מלח.
ובמקום שמיר שאני לא אוהבת -צרור פטרוזיליה או כוסברה.
אפשר להוסיף גם פלפל שאטה אדום.
טעים טעים טעים טעים טעים
המשיב: דוקטור סדר (האתר שלי)
בתאריך: 15 באפריל 2007, 08:22
4
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: אברהם שרם ‏ (276)

בכבישה במלח חשוב מאד להקפיד שעל כל 1/2 ליטר מים מוסיפים 2 כפות שטוחות מלח שכן אם פחות נוצר עובש שהורס את המלפפונים. הערבים המציאו שיטה למדידת כמות המלח הנחוץ ודהיינו הם שמים ביצה לא מבושלת במים ומוסיפים מלח עד שהביצה מתחילה לצוף.
למתחילים הייתי ממליץ להחמיץ בחומץ שכן התהליך פשוט ויש תוצאה כמעט מיידית ז.א. אפשר לנגוס במלפפונים תוך 12 שעות ואפשר להחמיץ גם מלפפונים גדולים ובכל ימות השנה כולל בחורף - מתכונים יש למכביר באינטרנט.
ב ה צ ל ח ה
בתאריך: 16 באפריל 2007, 06:21
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה