סטיפס ל ?  


הכנת ממרח פסטו מבזליקום - השתמשתי במיץ לימון, אגוזי מלח ושמן זית. אבל הממרח יצא מריר והתכהה אחרי חצי שעה. ניסיתי בפעמים הנוספות להוסיף מים, לשנות כמויות ולהחליף את אגוזי המלח בצנוברים אבל זה לא עזר. מה הסיבה לכך, ומה צריך לעשות כדי שזה לא יקרה?

שואל השאלה: אנונימי‏  (1 ביולי 2011, 22:31)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
תשובת מומחה סטיפס: יעל נועם ‏ (300)

האם השתמשת רק בעלים או הכנסת גם גיבעולים? בדרך כלל הגבעולים גורמים למרירות. אני לא מכניסה מיץ לימון. עלי בזיליקום תמיד נהיים כהים כאשר הם נחתכים. ככל שתמהרי לכסות את הממרח בשמן, יתכן שתצליחי להקטין את ההתכהות. אל תכניסי את כל השמן בהכנה, תשאירי חלק לכיסוי.
בתאריך: 1 ביולי 2011, 23:27
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

מה שיעל אמרה נכון כמעט-יתכן ששמן הזית חזק מידי ודומיננתי כמו כן יש ספק לגבי טריות העלים. תנסי את ההצעה של יעל עם שמן זין עדין זה שקונים בסופר ולא זה שקונים בכפרים.

שבת שלום רן
המשיב: רן אלון ‏ (75)
בתאריך: 2 ביולי 2011, 10:30
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

בחיים לא שמעתי על מתכון כזה, הנה אחד מעולה:

הכנת רוטב פסטו:
3 כפות צנוברים מעט קלויים
5 כפות פרמזן מגורדת
3 שיני שום כתושות
כוס דחוסה עלי בזיליקום טריים
פלפל גרוס
בין שליש לחצי כוס שמן זית
לוקחים את כל החומרים (עם חצי מכמות השמן זית) וטוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם גרגרי, ניתן להוסיף את שארית השמן זית עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה

מעבירים לצנצנת מעוקרת ומכסים בשמן זית לשימור, יכול להיות במקרר עד שבועיים, ניתן לשמור במקפיא כחודש.

בתיאבון!
המשיב: אירה
בתאריך: 30 בינואר 2012, 20:50
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה