סטיפס ל ?  


עצות לבישול תירס - היי, מישהו יודעת כמה זמן צריך לבשל תירס? ולבשל עם הקליפה או בלי? תודה

שואל השאלה: אנונימי‏  (8 ביולי 2011, 11:41)
תגיות: תירס,‏ מטבח,‏ קילוף,‏ מתכונים
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
אין לי מושג כמה זמן צריך, אבל מה שכן-תבשלי את זה טוב טוב!
שמעתי שבימינו יש בתירס-המון, אבל המון המון תולעים וחרקים!...
בתאבון=)
המשיב: שמחה ומאושרת ‏ (36)
בתאריך: 8 ביולי 2011, 11:41
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

שואל השאלה: wtf לגמרי לא הלחצת אותי. איך אני אוכל עכשיו? XD
המשיב: אנונימי
בתאריך: 8 ביולי 2011, 11:42
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

עדיף תירס משקית. כי הקלחים מלאים בתולעים קטנים.
המשיב: טובה 22 (נאמן סטיפס) ‏ (10119)
בתאריך: 8 ביולי 2011, 11:46
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

8-10 דקות, לכבות הלהבה ולהשאיר עוד כ 5 דקות, מכסה סגור למחצה.
אפשר עם קליפה, אפשר בלי.
מה שכן, אכן קלחי התירס מלאי תולעים.
הבישול זהה בשניהם.
בתאבון!
המשיב: לי-ים (נאמן סטיפס) ‏ (957)
בתאריך: 8 ביולי 2011, 11:48
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

סליחה, ברחה שורה-
כדאי תירס משקית, הבישול זהה בשניהם.
המשיב: לי-ים (נאמן סטיפס) ‏ (957)
בתאריך: 8 ביולי 2011, 11:48
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

מקלפים את העלים החיצוניים ושוטפים את התירס.
משרים חלק מהעלים החיצוניים בחומץ לכ-10 דקות ובודקים שאין עליהם חרקים שחורים או ירוקים.
מכניסים הכל לסיר מים רותחים עם מעט סוכר (עצה שראיתי בספר בישול צרפתי), הסוכר עוזר לריכוך התירס ומוסיף טעם. גם בישול העלים תורם לטעם התירס.
מבשלים 10 דקות לא הרבה יותר כי בישול יתר יגרום להתקשות.

לפני שכולים אפשר לחתוך חלק מהתירס בעזרת סכין ולבדוק מדגמית שאין חרקים מתחת לגרגרים.
בתאבון.
המשיב: אלמה ‏ (147)
בתאריך: 8 ביולי 2011, 12:05
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: אופיר נבו ‏ (6)

בישול בין חצי שעה לשעה וחצי ללא קליפה עם מלח. תלוי בזן ובטעם הרצוי ובעיקר אל תבנה על עצות מנשים.. זה ייגמר רע... (סתם 0:-)
בתאריך: 8 ביולי 2011, 12:05
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תירס עדיף לבשל בסיר לחץ למלא חצי סיר 6 ליטר במיים להוסיף 3 כפות מלך
ולבשל במשך 12 דקות כמובן לקנות סיר בטוח בהום סנטר או באחד הרשתות המומלצות
לי יש סיר אווינוקס תוצרת פורטוגל שעושה את העבודה מצויין
כמובן שיש אפשרות בסיר רגיל סיר גדול כגון סיר קוסקוס או פסטה אבל אז זמן הבישול הוא פי 3
כפי שאני מכירה את הילדים שלי כאשר מתחשק להם הם רוצים מיידי וזאת ניתן לעשות רק בעזרת סיר לחץ.

המשיב: מינה
בתאריך: 8 ביולי 2011, 12:37
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: אברהם שרם ‏ (283)

הבישול כ- 15-20 דקות, מומלץ לבשל עם התירס גם כמה עלים שלו - זה מוסיף לטעם אבל יש להקפיד לא חוזר לא להוסיף למי הבישול מלח שכן כך יצא התירס קשה. - מלח מוסיפים אחרי כן כאשר אוכלים את התירס
בתאריך: 8 ביולי 2011, 13:18
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
5
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

אין תולעים בקלחי תירס.
המשיב: דור
בתאריך: 16 ביוני 2012, 11:26
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

רציתי לתת 5 כוכבים לאברהם שרם אבל לא ידעתי איך לוחצים אז יצא לי אחד ועכשיו אני לא מצליחה לבטל!
המשיב: נועה
בתאריך: 21 באוגוסט 2012, 11:13
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

אני אוהב יותר את התולעים במיוחד כאשר מוסיפים סוכר
כאשר מוציאים ממתינים שיתקרר מעט מתיזים מעט לימון
יוצא חמוץ מתוק כאילו הייתם בשנחי משהו משהו
המשיב: עמיחי
בתאריך: 8 בינואר 2013, 21:09
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

מעולם לא נתקלתי בתולעים בתירס. למה ליצור פאניקה?
המשיב: תולעת ספרים
בתאריך: 7 ביוני 2013, 10:02
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

גם אני לעולם לא נתקלתי בתולעים בתירס. אני מכירה המון גידולים, תירס הוא לא אחד שנוטה למשוך תולעים. כרוב, כרובית, ברוקולי, תפוחים, שזיפים אלה כן.. אבל לא תירס
המשיב: מירי
בתאריך: 5 באוקטובר 2013, 10:36
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה