סטיפס ל ?  


חיטת דורום - היי, מה יותר בריא פסטה מחיטה מלאה או מחיטת דורום? ומה זה בדיוק חיטת דורום?

שואל השאלה: שיר744‏  (11 ביולי 2011, 21:45)
השאלה היא שאלה למומחים. רק מומחים ובעלי מקצוע המבינים בתחום, מוסמכים לענות על שאלות כאלה.
תשובות הגולשים:
מיון לפי זמן  |  דירוג
חיטה מלאה עדיף אבל לא לאכול הרבה אם שומרים דיאטה לבריאות.
המשיב: טובה 22 (נאמן סטיפס) ‏ (10117)
בתאריך: 11 ביולי 2011, 21:46
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

שואל השאלה: למה לא לאכול הרבה אם זה בריא?.
המשיב: שיר744 ‏ (27)
בתאריך: 11 ביולי 2011, 21:47
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

באמת עדיף יותר חיטה מלאה.
חיטת דורום היא החיטה החקלאית היחידה שגודלת בתפוצה רחבה.
אם תלכי לשדות או לגני חקלאות בטוח שתמצאי את החיטה הזאת.
המשיב: אמר
בתאריך: 11 ביולי 2011, 21:51
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

חיטה מלאה!
המשיב: קרינקה;) ‏ (120)
בתאריך: 11 ביולי 2011, 21:52
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

חיטה מלאה יותר מזינה וממילא יותר בריאה.

כמו בכל מוצרי הדגן, החיטה מלאה פחמימות, זאת אומרת שאי אפשר בלעדיהם אבל במינון נכון ולא יותר מידי.

בהצלחה בתיאבון ולבריאות.
המשיב: יודע קצת ‏ (202)
בתאריך: 11 ביולי 2011, 21:55
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

חיטה מלאה היא חיטה שמכילה הרבה סיבים תזונתיים שמצד אחד נותנים תחושת שובע, מצד שני חסרי ערך קלורי, ומצד שלישי - גורמים לתנועתיות המעיים, כלומר ליציאות יותר סדירות ותכיפות.
למה לא לאכול יותר מידי - כי את צריכה להשאיר מקום וחסרון קלורי למאכלים נוספים שגופך זקוק להם ואינם נמצאים אפילו בחיטה מלאה.
המשיב: קורל אן ‏ (100)
בתאריך: 11 ביולי 2011, 22:03
לתשובה זו הוענק פרח משואל השאלה
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

שואל השאלה: תודה רבה!:))
המשיב: שיר744 ‏ (27)
בתאריך: 11 ביולי 2011, 22:08
0
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

נכון זה בריא אבל ממש משמין לאכול רק קצת
המשיב: הכי אנונימית. ‏ (198)
בתאריך: 11 ביולי 2011, 22:22
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

תשובת מומחה סטיפס: doc.miniely ‏ (148)

חיטת דורום (durum) או חיטת מקרוני היא מין החיטה הטטרפלואידי היחיד המגודל באופן חקלאי בתפוצה רחבה. חיטת הדורום היא גם הקשה ביותר מכל מיני החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבו וחוזק הגלוטן שלו עושים את הדורום מתאים ביותר להכנת פסטה ולחם, אותן הסיבות עושות את הדורום פחות מתאים להכנת עוגות שמצריכות חיטה רכה יותר.

רוב הדורום המגודל כיום הוא "דורום ענבר" בו הגרעינים גדולים יותר וכהים יותר (צבעם דמוי ענבר). צבע האנדוספרם של הדורום צהוב וזה מה שנותן לפסטה את צבעה. סולת הדורום משמשת לייצור פסטה ולחם יוקרתיים.

קמח חיטה מלאה – במקרה זה, טחנו את החיטה בשלמותה, ולכן אנו זוכים לקבל את הויטמינים המינרלים והסיבים התזונתיים. כמו כן, ללחם זה אינדקס גליקמי נמוך יותר.
אל תתבלבלו בין לחם מלא ללחם מחיטה מלאה, לחם מלא הינו שילוב בין חיטה מלאה לחיטה רגילה, ולכן ערכיו התזונתיים נמוכים יותר והאינדקס הגליקמי גבוה יותר.

קמח חיטה טרום נבוטה- הלחם נטחן טרם נבטה החיטה ובצורתה השלמה. לחם זה עשיר בויטמינים (בעיקר מקבוצה B), מינרלים וסיבים תזונתיים.

המלצתי היא - קמח מחיטה מלאה...
בתאריך: 12 ביולי 2011, 10:57
2
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה

ולא העתקת את זה מויקיפדיה, כן?
המשיב: אחד שיודע
בתאריך: 31 בדצמבר 2012, 14:19
1
הצבעתך התקבלה!
ההצבעה כבר נקלטה