4 תשובות
כי מלח מתגבש במגע עם רטיבות ותבלינים אחרים לא.
צפיחונת
א. אורז לא סופג שום דבר, זו סתם אמונה טפלה (ותפלה במקרה זה).
ב. מי שחושב שאורז מונע משהו, מוזמן להוסיף אותו גם לשאר התבלינים. זה לא יועיל אבל לא יזיק.
ולגבי התשובה שניתנה פה: נכון שחלק מהתבלינים אינם מתגשבים בגלל לחות, אבל יש כאלה שכן מתגבשים: אבקת שום למשל. הפתרון הוא לאחסון אותם במקרר או פשוט להשתמש אריזות קטנות שמתרוקנות מהר.
ב. מי שחושב שאורז מונע משהו, מוזמן להוסיף אותו גם לשאר התבלינים. זה לא יועיל אבל לא יזיק.
ולגבי התשובה שניתנה פה: נכון שחלק מהתבלינים אינם מתגשבים בגלל לחות, אבל יש כאלה שכן מתגבשים: אבקת שום למשל. הפתרון הוא לאחסון אותם במקרר או פשוט להשתמש אריזות קטנות שמתרוקנות מהר.
דנדוש
לא משתמשת באבקת שום, רק בטרי ומבחר התבלינים האחר שיש לי לא סובל מהלחות. לגבי האורז הוא אמנם לא סופח כלום (כמובן) אבל עוזר לגרגירי המלח לשמור על היותם גרגירים ולא להפוך לגוש בעצם ההפרדה שהוא עושה.
צפיחונת
האורז כן סופח לחות ואפשר לצרפו גם לתבלינים אחרים אלא רק לכאלה אותם זורים באמצעות "מלחיה" שכן תבלינים אותם זורים בכפית יכללו תמיד גם גרגרי אורז. בנוסף לספיחת הלחות האורז גורם בעת טלטול להפרדת הפרודות של התבלין/מלח ולפירור הגושים
באותו הנושא: