תשובה אחת
מצרכים למתכון:
קולורבי - 2 x יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (536 גרם)
שומר - 2 x ראש - סה"כ (324 גרם)
כרוב - רבע יחידה בינונית (384.75 גרם)
כרובית - יחידה קטנה (774 גרם)
פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
פלפל ירוק חריף - 2 x יחידה קטנה - סה"כ (92 גרם)
גזר - 2 x יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
זיתים ירוקים כבושים - 15 x גודל ממוצע - סה"כ (30 גרם)
מלח - 2 x כף שטוחה - סה"כ (34 גרם)
פלפל שחור - חצי כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
שמן קנולה - שליש כוס קטנה - סה"כ (66 מ"ל), שליש כוס שמן.
מיץ לימון - 4 x יחידה - סה"כ (120 מ"ל)
----------------------------------------------------------
אופן הכנת המתכון
1. לחלוט במים רותחים את הגזר והכרובית (את הכרובית לחתוך לפרחים קטנים).
2. לסנן את המים ולהניח בקערה גדולה.
3. לחתוך לרצועות לא קטנות את כל הירקות ולהוסיף לקערה.
4. להוסיף: לימונים, מלח, פלפל שחור ושמן. לערבב ולהניח בצד, מדי פעם לערבב עד שהירקות מקבלים טעם חמוץ מלוח.
5. אם מרגישים שחסר שמן, מלח, לימון או פלפל שחור, אפשר להוסיף כל אחד לפי טעמו.
6. לאחסן בכלי סגור. החמוצים מוכנים מיד, אין צורך לחכות למחרת.
שיהיה בתאבון!: )
קולורבי - 2 x יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (536 גרם)
שומר - 2 x ראש - סה"כ (324 גרם)
כרוב - רבע יחידה בינונית (384.75 גרם)
כרובית - יחידה קטנה (774 גרם)
פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
פלפל ירוק חריף - 2 x יחידה קטנה - סה"כ (92 גרם)
גזר - 2 x יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
זיתים ירוקים כבושים - 15 x גודל ממוצע - סה"כ (30 גרם)
מלח - 2 x כף שטוחה - סה"כ (34 גרם)
פלפל שחור - חצי כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
שמן קנולה - שליש כוס קטנה - סה"כ (66 מ"ל), שליש כוס שמן.
מיץ לימון - 4 x יחידה - סה"כ (120 מ"ל)
----------------------------------------------------------
אופן הכנת המתכון
1. לחלוט במים רותחים את הגזר והכרובית (את הכרובית לחתוך לפרחים קטנים).
2. לסנן את המים ולהניח בקערה גדולה.
3. לחתוך לרצועות לא קטנות את כל הירקות ולהוסיף לקערה.
4. להוסיף: לימונים, מלח, פלפל שחור ושמן. לערבב ולהניח בצד, מדי פעם לערבב עד שהירקות מקבלים טעם חמוץ מלוח.
5. אם מרגישים שחסר שמן, מלח, לימון או פלפל שחור, אפשר להוסיף כל אחד לפי טעמו.
6. לאחסן בכלי סגור. החמוצים מוכנים מיד, אין צורך לחכות למחרת.
שיהיה בתאבון!: )
באותו הנושא: