9 תשובות
ידוע שבשר (מכל הסוגים) "כבד" יותר לעיכול (לעומת פירות טריים, למשל, שקלים לעיכול).
בנוסף - כאשר אוכלים בשר (חלבונים) באותה ארוחה עם דגנים, למשל (פחמימות, עמילנים), עלולים להיות שיבושים במערכת העיכול.
כדאי מאוד לפנות לתזונאית, ולקבל הנחיות.
בנוסף - כאשר אוכלים בשר (חלבונים) באותה ארוחה עם דגנים, למשל (פחמימות, עמילנים), עלולים להיות שיבושים במערכת העיכול.
כדאי מאוד לפנות לתזונאית, ולקבל הנחיות.
תגידי, את באמת חושבת שניתן לאבחן ולטפל בבעיות רפואיות דרך האינטרנט?
ועוד שאלה: מזה 4 (!) שנים שאת סובלת מהבעיה וטרם פנית לאיבחון. למה? בעיות שמזניחים הופכות מקטנות לדולות, מאקוטיות לכרוניות,, עליהן מתלבשים סיבוכים שונים, ככל שאת סובלת מהבעיה זמן רב יותר - כך קשה יותר לטפל בה... למה את מחכה?.
ועוד שאלה: מזה 4 (!) שנים שאת סובלת מהבעיה וטרם פנית לאיבחון. למה? בעיות שמזניחים הופכות מקטנות לדולות, מאקוטיות לכרוניות,, עליהן מתלבשים סיבוכים שונים, ככל שאת סובלת מהבעיה זמן רב יותר - כך קשה יותר לטפל בה... למה את מחכה?.
יכול להיות שיש אוכל שלגוף שלך קשה יותר לעכל. אני לא למדתי אבל יצא לי להכיר אנשים שונים עם רגישיות שונות מה שכן, את חייבת ללכת לרופא ולבדוק את זה קודם כל! עוד משהו שאני ממליצה לך לעשות זה ללכת לנטורופתית או מישהו מרפואה משלימה אולי יש תוספי תזונה כאלה או אחרים שיכולים להתאים לך. למשל אצלי היו גזים ונפיחויות ואני הייתי אצל נטורופתית שפשוט יעצה לי על כמוסות של מרווה של סולגאר וידוע שמרווה עוזרת. תלכי לרופא קודם כל
אביב
ממליצה לך ללכת לרופא שלך ולהיבדק.
רפואה שלמה ובהצלחה!
רפואה שלמה ובהצלחה!
מה שאת מתארת זה סימנים מובהקים לחולשה של מערכת העיכול ויכולות להיות לכך המון סיבות. שינויים תזונתיים יעזרו אך גם הם אינם פותרים את שורש הבעיה אם לא מאבחנים את הסיבה לחולשה שכבר נוצרה. על מנת לטפל בכך מן השורש חשוב לאבחן את הגורם למצב ועל סמך כך להתאים טיפול נכון. ניתן לעשות זאת בהצלחה באמצעות רפואה סינית.
בברכה
איל מצרי-דורון
מומחה לרפואה סינית
בברכה
איל מצרי-דורון
מומחה לרפואה סינית
קישורים מצורפים:
לפי סימפטומים זה יכול להיות הליקובקטר. אבל כדאי ללכת לבדיקה יותר מעמיקה.
קישורים מצורפים:
ממליצה לך להיבדק אצל רופא ובמקביל לפנות ליעוץ נטורופתי!
יכול להיות שיש לך אלרגיה למזון, הרגלי אכילה לא מתאימים ועוד מיליון אפשרויות.
רפואה שלמה,
ענבל נתן בר
יכול להיות שיש לך אלרגיה למזון, הרגלי אכילה לא מתאימים ועוד מיליון אפשרויות.
רפואה שלמה,
ענבל נתן בר
הי למעדיפה
לפני שנים רבות חי בארץ רופא בשם ד"ר רזון, הוא היה טבעוני אך על הדרך הביא לרץ שיטת הפרדת מזונות המבות על רעיונות של רופא אמריקאי בשם יינסן.
השיטה מסבירה מדוע נוצרים גזים בקיבה ובמעיים.
הסיבה העקרית לכך היא שמזונות מסוימים מעוכלים באמצעות הרוק בפה וא"חכ בקיבה בסביבה שהיא יחסית בסיסית (מבחינת רמת החומציות) ומזונות אחרים מתעכלים בקיבה בסביבה חומצית.
ד"ר רזון יצר טיפולוגיה של מזונות שמתאימה להם סביבה בסיסית. לדוגמא: דגנים ועמילנים מתאימה להם סביבה בסיסית או יחד עם מזונות נייטרליים כגון ירקות לא חריפים.
ואילו בשר מתאים לו סביבה חומצית או יחד עם ירקות נייטרליים או חומציים אך לא עם דגנים.
עירוב שתי קבוצות נוגדות כאלו יוצר גזים במערכת העיכול.
ויש עוד גומאות בספרו שיש להמנע מהם לשמירה על מערכת עכול בריאה.
אגב, ניתן ליישם את עקרונותיו מבלי להיות צמחוני או טבעוני.
הצמדות לשיטת רזון, מבטיחה העלמות תופעת הגזים.
את הספרון שלו ניתן אולי להשיג בחנויות טבע או בחנויות ספרים משומשים.
בבריאות טובה
שוקי וייס
יועץ משפפחתי
לפני שנים רבות חי בארץ רופא בשם ד"ר רזון, הוא היה טבעוני אך על הדרך הביא לרץ שיטת הפרדת מזונות המבות על רעיונות של רופא אמריקאי בשם יינסן.
השיטה מסבירה מדוע נוצרים גזים בקיבה ובמעיים.
הסיבה העקרית לכך היא שמזונות מסוימים מעוכלים באמצעות הרוק בפה וא"חכ בקיבה בסביבה שהיא יחסית בסיסית (מבחינת רמת החומציות) ומזונות אחרים מתעכלים בקיבה בסביבה חומצית.
ד"ר רזון יצר טיפולוגיה של מזונות שמתאימה להם סביבה בסיסית. לדוגמא: דגנים ועמילנים מתאימה להם סביבה בסיסית או יחד עם מזונות נייטרליים כגון ירקות לא חריפים.
ואילו בשר מתאים לו סביבה חומצית או יחד עם ירקות נייטרליים או חומציים אך לא עם דגנים.
עירוב שתי קבוצות נוגדות כאלו יוצר גזים במערכת העיכול.
ויש עוד גומאות בספרו שיש להמנע מהם לשמירה על מערכת עכול בריאה.
אגב, ניתן ליישם את עקרונותיו מבלי להיות צמחוני או טבעוני.
הצמדות לשיטת רזון, מבטיחה העלמות תופעת הגזים.
את הספרון שלו ניתן אולי להשיג בחנויות טבע או בחנויות ספרים משומשים.
בבריאות טובה
שוקי וייס
יועץ משפפחתי
את צריכה ללכת לרופא להיבדק,
אני מכיר מקרים שהרופא מצא תופעות כמו צלייאק, (שהגוף לא מעכל מוצרי קמח רגיל, )
ואולי לגוף שלך קשה להתמודד עם סוג אחר של מזון,
לכן לדעתי את צריכה לעשות בדיקות כלליות (דם, שתן וכו')
פעם בשנתיים זה מומלץ,
מי יודע אולי את צריכה לשנות את התפריט שלך ולעשות הפרדה כמו חלבונים וסלט בלבד,
ופחממות בניפרד,
בשורות טובות.
אני מכיר מקרים שהרופא מצא תופעות כמו צלייאק, (שהגוף לא מעכל מוצרי קמח רגיל, )
ואולי לגוף שלך קשה להתמודד עם סוג אחר של מזון,
לכן לדעתי את צריכה לעשות בדיקות כלליות (דם, שתן וכו')
פעם בשנתיים זה מומלץ,
מי יודע אולי את צריכה לשנות את התפריט שלך ולעשות הפרדה כמו חלבונים וסלט בלבד,
ופחממות בניפרד,
בשורות טובות.
באותו הנושא: