5 תשובות
שואל השאלה:
אני מיואשת ושונאת את עצמי! שוב פעם קיבלתי 58 באנגלית(כבר פעם שלישית)וזה נורא מתסכל ואני לא יודעת מה לעשות, יש לי מורה לאנגלית(בקבוצה של כ10 ילדים)היא מורה ממש טובה, היא גם קצת עוזרת לי ומנסה לעשות הכל כדי שאני יצליח ואני מרגישה שאני מאכזבת אותה ואת כולם :((שאר הילדים בקבוצה תמיד אומרים לה שהם מקבלים 90/100 ורק אני מקבלת ציונים נמוכים.. הקשיים לא קורים לי רק באנגלית.. גם בעוד כמה מקצועות. אני מרגישה שאני מתדרדרת השנה ואני לא רוצה שזה יקרה :(.. מה לעשות? הצילו! אני שונאת את עצמי!(נ. ב אני בהקבצה א'2 באנגלית- זה בין א' לב'- לומדים חומר של הקבצה א' אבל יותר איטי ומבחנים יותר קלים)
ילדה מכיתה ט'
אולי עובר עליך משבר, נסי להפנים שאת כבר בכיתה ט' וזה שנה הבאה אף אחד לא מרחם עליך - שנה הבאה את כבר צריכה להתפתח בכוחות עצמך ואף מורה לא יהיה שם כדי לעזור לך !
תישתלטי על עצמך ותקשי השיעורים שזה הכי חשוב
בקשי שיחה אישית עם מחנכת הכיתה ואולי גם עם יועצת בית הספר, שטחי בפניהם את הקשיים שלך ותחושותייך ונסי איתם להגיע לפיתרון או דרך בה ניתן לקדם אותך. רצוי מאד שגם הורייך יהיו מעורבים. תחושת האכזבה מובנת, אך כדאי לא לשכוע בה, אלא לנסות לראות מה גורם לציונים אלה ואיך להתקדם הלאה. בהצלחה.
אמא 7
יפה מאד שאכפת לך ואת מחפשת כיצד להתגבר על קשייך, זו התחלת הדרך להצלחה.

אני משערת שיש לך לקויות למידה ובגלל זה את בקבוצה קטנה באנגלית.
האם עברת אבחון ואת יודעת מהן לקויות הלמידה שלך? אם לא- כדאי שתעברי אבחון ותדעי גם את וגם הוריך והמורים מהם הקשיים שלך ותבדקו דרכים לעזור להתמודד עם הלקויות. יש הרבה דרכים שאפשר לעזור לתלמידים עם לקויות למידה.

דבר אחד חשוב שתזכרי - אם יש לך לקויות למידה - את לא אשמה, את לא טפשה ולא עצלנית. זו הלקות שלך ואת צריכה למצוא את הדרכים הטובות ביותר ללמוד ולהצליח למרות הלקות. כמובן שאם תחשבי שהלקות היא תרוץ לא ללמוד ולא להשקיע, אז זו כן תהיה אשמתך.

דברי עם הוריך ודברי עם יועצת בית הספר, אל תזניחי את הנושא.

בהצלחה.
בתור התחלה תפסיקי לשנוא את עצמך כי זה ממש לא יעזור..
אני זוכר בכיתה ט' הייתי הכי גרוע בכימיה וזה נמשך הלאה. מבחינתי זה
היה סינית. שנים אחרי התיכון, בלימודים גבוהים יותר הייתי צריך לקחת שיעורי
כימיה והכל היה ברור לגמרי.
אולי זו בעיית ריכוז כמו שהעלו כאן, אולי פשוט אין לך את הראש לשפות זרות
ומקצועות אחרים. לכולנו יש נקודות חולשה, אפשר להקדיש יותר זמן למקצוע מסויים
ולשפר את הציון. אל תתני לזה לייאש אותך עד כדי כך. זו בעייה עם פתרון.
reuven
באותו הנושא: