סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: איך להכין
איך מכינים דג בננה (רופוס)?

דג בננה (רופוס) הוא דג המהווה תחליף לברבוניה (לכן נקרא גם ברבוניה לבנה), אך זול ממנו בהרבה. הדג מכיל עצמות והדרך המתאימה ביותר להכנתו היא בטיגון עמוק או טיגון במחבת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/08/2015

דירוג:

איך מכינים דגי בייבי פרידה?

דגי בייבי פרידה הם דגים שבשרם עדין ולבן, טעמם מתקתק וטעים ביותר והם מהווים כתחליף כשר לסרטנים, אך שמחירם אינו זול. לבייבי פרידה יש עצמות שאינן מתאימות למאכל וכמעט כל צורות ההכנה מתאימות לו: אפייה, טיגון, גריל וסביצ'ה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/08/2015

דירוג:

איך מכינים עוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?


הנה מתכון של מאשה לעוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית:

מצרכים לתבנית עגולה 26:
====================
להמיס בסיר כפול או במיקרו:

400 גרם שוקולד מריר מעולה

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

לנפות:

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כוס קקאו (40 גרם)

ולהוסיף ולערבב:

1 כוס פתיתי קוקוס (70 גרם)

½1 כוס סוכר לבן (300 גרם)

1 שקית אבקת אפייה


להוסיף לקערה:

⅔ כוס שמן (130 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

ומחצית מכל מהשוקולד חלב קוקוס שלמעלה

לערבב, לאפות ב 170 מעלות כחמישים דקות

להיזהר לא לשרוף!
כשהעוגה מוכנה, תנו לה להתקרר קצת, ואז צפו אותה במה שנשאר מהשוקולד חלב קוקוס מההתחלה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים דג מליטה?

מליטה הוא דג בעל בשר עסיסי, רך ועדין. יש בו מעט עצמות לכן הוא נוח לאכילה וקל גם לפלט אותו. דגי המליטות הגדולות מתאימות לעשייה בתנור, בגריל ולבישול ברוטב ואת המליטות הקטנות עדיף לטגן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2015

דירוג:

איך מכינים עוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית?

הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/08/2015

דירוג:

איך מכינים דג סרדין?

דג סרדין הוא דג טעים, יש לו בשר מעט קשה ודי הרבה עצמות שאינן למאכל. את הסרדין ניתן להכין כך:

- צלייה על הפלנצ'ה כשהם שלמים

- לפלט ולכבוש ואז להוסיף לסלטים או לפיצה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/08/2015

דירוג:

איך מכינים דג אנשובי?

דג אנשובי הוא דג קטן המכיל עצמות שניתן לאכול אותן. אלו אפשרויות ההכנה של דג אנשובי:

- טיגון והגשה בצורת צ'יפסים קטנים

- אנשובי שמשקלו למעלה מ-70 גרם ניתן לפלט לצורת פרפר ואש לכבוש במלח, בחומץ או בלימון

- להכין מהדגים המפולטים דגים מחותנים בסגנון מרקואי

- דגי האנשובי הגדולים מתאימים כסביצ'ה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/08/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים בראוניז טבעוני?

הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:

מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)

250 גרם שוקולד מריר

2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)

1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)

10 גרם אבקת אפייה (שקית)

1/2 כפית מלח

כפית תמצית וניל

אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד

אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.

2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.

3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.

4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.

5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.

6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).

7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/08/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגת שזיפים יבשים בברנדי טבעונית?

הנה מתכון לעוגב טבעונית של שזיפים יבשים בברנדי:


המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 7X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ):
================================================
100 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וקצוצים

4 כפות ברנדי/קוניאק (60 גרם)

90 גרם מחמאה רכה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

50 גרם רסק תפוחים

¼ כפית תמצית וניל אמיתית

140 גרם (כוס אחת) קמח לבן

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/3 כוס מיץ תפוזים (80 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את השזיפים בברנדי, רצוי למשך 24 שעות.

2. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח.

3. בכלי נפרד מערבבים את מיץ התפוזים, השזיפים והברנדי.

4. שמים בקערת המיקסר את המחמאה והסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הרסק, תמצית הווניל ולבסוף בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השזיפים.

5. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס כ-50 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/08/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים בצק לפיצה נפוליטנית?


הנה מתכון לבצק לפיצה נפוליטנית:

המצרכים:
=======

1 ק"ג קמח "00" איטלקי המיועד לפיצה

600 גרם מים קרים

30 גרם שמן זית כתית מעולה

30 גרם מלח

1 גרם שמרים יבשים (רבע כפית) או 3 גרם שמרים טריים

אופן ההכנה:
==========

1. מניחים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומפעילים אותו במהירות נמוכה.

2. מוסיפים בהדרגה מים ואחרי 5 דקות מוסיפים את המלח.

3. ממשיכים ללוש 5 דקות ומוסיפים תוך הזלפה אטית את שמן הזית עד שהוא הופך לחלק בלתי נפרד מהבצק.

4. מגבירים את המהירות למהירות בינונית ולשים עוד 3 דקות.

5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט, מכסים אותו בניילון וממתינים 10 דקות.

6. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200-250 גרם, מניחים בקופסאות ומעבירים למקרר למשך 24 שעות. לאחר מכן מוציאים לטפיחה בטמפרטורת החדר לשעה - שעתיים לפני האפייה.

7. מחממים תנור לחום גבוה, לפחות 250 מעלות, מניחים בחלקו התחתון אבן שמוט או תבנית של תנור.

8. מרדדים את הבצק במערוך או מותחים עם כפות הידיים את הבצק עד שהוא מגיע לכותר 25 ס"מ בערך.

9. מניחים את הבצק המרודד על משטח מתאים (קרטון או דיקט.

הערה" במידה ולא רוצים את זמן ההמתנה הארוך במקרר יש להכפיל את כמות השמרים במתכון.

10. להשלמה לפיצה מרגריטה יש למרוח על עיגול (ולא על השוליים) הבצק 5 כפות רוטב עגבניות, להניח עלי בזילקום ומוצרלה מגוררת ולאפות מספר דקות על השחמת הבצק ובעבוע הגבינה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/08/2015

דירוג:

איך מכינים קינוח מצוין מחמאת בוטנים?

הנה מתכון לקינוח פרווה טעים וקל להכנה מחמאת בוטנים:

המצרכים:
======

1 קופסת חמאת בוטנים עם שברי בוטנים (370 גרם)

1 חבילת מחמאה

1/4 כוס דבש

3 כפות אבקת סוכר

250 גרם

150 - 200 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה


אופן ההכנה:
=========
1. ממסים בסיר על אש קטנה חמאת בוטנים, מחמאה, דבש ואבקת סוכר.

2. מרסקים את הבסקוויטים (פתי בר) כמו לכדורי שוקולד.

3. יוצקים את תערובת חמאת הבוטנים על הביסקוויטים, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית פיירקס או חד פעמית 20/30.

4. מקררים שעה במקרר.

5. ממסים במיקרו את השוקולד המריר עם השמן, מערבבים היטב לקבלת קרם אחיד, מצפים את העוגה ומקררים שוב.

6. פורסים לקוביות קטנות ומגישים בתוך צלוחיות נייר קטנות.

- ניתן להקפיא לתקופה ממושכת ולהוציא רגעים ספורים לפני ההגשה.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/08/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת תפוחים ואגוזי מלך טבעונית?

הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים ואגוזי מלך טבעונית:

המרכיבים:
========
2 כוסות קמח (280 גרם)

½1 כפיות קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

¼ כפית מלח

150 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

1 כוס סוכר חום בהיר (200 גרם)

¾ כוס שמן צמחי (150 גרם)

¼ כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים) או מים (60 גרם)

1 כפית תמצית וניל טהור

5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

¾ כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם)


הכלים:
======
תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ24- ס"מ משומנת ומקומחת


אופן ההכנה:
=========

1. מחממים את התנור לחום בינוני 170) מעלות).

2. מנפים יחד קמח, קינמון, אגוז מוסקט, סודה לשתייה ומלח.

3. בקערת מערבל מערבלים את רסק התפוחים, הסוכר והשמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי או המים, ואת הווניל.

4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים רק עד שהם נספגים בתערובת, והתערובת אחידה.

5. מחוץ למערבל מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ואת האגוזים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 70-60 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש. מצננים בתבנית 10 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לצנן על רשת.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/07/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגת קוקוס טבעונית?

כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

½2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון

לעיטור:
======
אבקת סוכר

להגשה:
======
קונפיטורה איכותית

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.

5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/07/2015

דירוג:

איך מכינים עוגת פירות קיץ טבעונית?

הנה מתכון להכנת עוגת פירות קיץ טבעונית:

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

¼ כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

120 גרם חלב סויה (½ כוס)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

לפיזור למעלה:
===========
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון:
===
מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/07/2015

דירוג:

איך מכינים עוגת תמרים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת תמרים טבעונית ברינג מספר 22:

המרכיבים:
========
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

2. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

3. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2. לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.

3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/07/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?


מצרכים מילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים

2 כפות קמח (20 גרם)

1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)

קליפת לימון

1/4 כפית אגוז מוסקט

כף קינמון (10 גרם)

ציפוי פירורים (שטרוייזל)

½ כוס סוכר חום (100 גרם)

½ כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)

½ כוס שיבולת שועל (50 גרם)

½ כוס שקדים טחונים (50 גרם)

100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
- מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.

- מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.

- מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.

- אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.


גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/07/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת אגסים לטבעונים?

כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:


המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק

⅓ כוס שמן (70 גרם)

60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)

½ כוס סילאן (140 גרם)

1 כפית מיץ לימון

½ כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)

2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

¾ כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.

- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

- מוסיפים את האגסים.

- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.

- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.

- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/07/2015

דירוג:

איך להכין סלט גם טעים וגם בריא?

כך מכינים סלט ירקות טעים ובריא:

מצרכים:
======
עגבניות שרי חצויות לחצי

זיתים שחורים מגולענים וחצויים

גרעיני צנובר

אופו ההכנה:
=========
- שוטפים את העגבניות, חותכים לחצי ומכניסים לקערה.

- לוקחים את הזיתים ומכיניסים לקערה.

- לוקחים את הצנוברים ושמים על מחבת כ- 15 שעה, מדי פעם לערבב ומוסיפים לקערה.
בוחשים הכול.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: danna3321 בתאריך: 12/07/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוף עסיסי?

לא פעם קורא שעוף צלוי יוצא יבש מדי כי התנור מייבש את כל הנוזלים. הפתרון הקל והפשוט הוא להכניס לתנור כלי שעמוד בחום עם מים. המים מתאדים ושומרים על הלחות בחלל התנור וכך העוף שומר את הלחות שוב והבשר לא מתייבש.
באדיבות אור שאוליאן שף פרטי
תגיות: עוף,‏ מטבח,‏ בישול,‏ תזונה,‏ איך להכין
מוסר הסטיפ: KOZO בתאריך: 02/07/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים רוטב חמאת בוטנים?

הנה מתכון לרוטב חמאת בוטנים עבור סלט עוף או טופו, באדיבות מסעדת טאיה בקדימה שנתנו לי את המרכיבים ולפי מדידות וטעימות וניסיון למצוא את האיזון הנכון זה יוצא מוצלח ממש:

- כף חמאת בוטנים, עדיף זו עם חתיכות בוטנים בפנים.

- כף דבש

- כפית סויה

- כפית גדושה של רוטב צ'ילי מתוק

- להוסיף מעט מים (לא יותר מידי)

- לערבב היטב את הכל ביחד, ועדיף עם שייקר. אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.

עם מה הכי טעים? כרוב, גזר, מלפפון חתוכים דק דק, קוביות טופו, ולבזוק מעט מהרוטב מעל.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: ד"ר ענת פלדמן בתאריך: 30/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מלפפונים חמוצים במלח?

בכדי להכין מלפפונים חמוצים במלח צריך לא להוסיף את החומץ הרשום במתכון, ראו טיפים בתגית "מלפפונים חמוצים".
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קובה בורגול?

הנה מתכון להכנת קובה בורגול (עבור 70 קובות):

מצרכים למעטפת:
===========
500 גרם בורגול דק

1 כוס קמח (140 גרם)

1/4 כוס שמן זית (50 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה


אופן ההכנה:
========

1. שוטפים היטב את הבורגול, ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת.

2. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.

3. לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול עם הידיים, כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח, שמן ותבלינים ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח). הרעיון הוא שיישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו כי הוא לא מתפרק.

כדאי לתת לעיסה לנוח ללילה לייצוב. אם שמים מרגרינה במקום השמן, הבצק יהיה יציב יותר.

4. ממלאים את כדורי הבצק במילוי על ידי יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים. ככול שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר מילוי והקובה תהיה טעימה יותר.

מצרכים למילוי הקובה:
==============
2 בצלים בינוניים

3 גזרים מגורדים

3 קישואים מגורדים

חופן פטרוזיליה טחונה

חופן נדיב של צנוברים

2 כוסות שקדים קצוצים גס (200 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה

אופן ההכנה:
========

1. לטגן את הבצלים עד שמזהיב, להוסיף את הגזרים, הקישואים, הצנוברים והפטרוזיליה.

2. להוסיף תבלינים ולאדות.

3. לקרר ולהוסיף את השקדים והאגוזים.

הערות:
=====
ניתן לטגן אבל גם לאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט עוף אסיאתי?


הנה מתכון להכנת סלט עוף אסיאתי:

המצרכים (עבור ארבע מנות):
====================

2 חזות עוף צלויים

1 כוס אפונת גינה (אפשר להשתמש באפונה קפואה)

1 כוס כרוב סגול קצוץ דק

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, בצל ירוק)

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

חופן בוטנים קצוצים קלויים ומטוגנים

4 כפות שומשום קלוי

2 כוסות עלים ירוקים חתוכים דק (חסה, תרד)


אופן ההכנה:
========

1 מבשלים את אפונת הגינה במי מלח רותחים במשך שתי דקות, מסננים ומצננים.

2. קוצצים את חזות העוף לקוביות קטנות ומניחים אותן בקערה.

3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ובנפרד את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בעדינות לפי הטעם, מגישים מיד לאחר התיבול.






מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגת "לינצ'ר" טבעונית?

הנה מתכון להכנת עוגת "לינצ'ר" טבעונית:

המרכיבים:
=======

לבצק:
=====
1/2 1 כוסות 210) גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס 45) גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס 65) גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים

1/4 כוס 50) גרם) סוכר לבן

125 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה

1/3 כוס 70) גרם) סוכר חום בהיר

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני)

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל טהור

למלית:
=====
1/2 כוס 150) גרם) ריבת פטל משובחת (כל ריבה תהיה טובה לצורך העניין)

הכלים:
=====
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
=========
- הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.

- בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ⅓ בכל פעם, ומערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.

- הרכבה: מסירים קצת יותר מ-⅓ מהבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את ⅔ הבצק הנותרים לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל הבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע בגודל 10 ס"מ ומניחים אותו על נייר אפייה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים את המערוך מעל לנייר האפייה העליון ומרדדים למלבן באורך כ-28 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).

- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ואת מלבן הבצק שבמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל הריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן ביחד בלחיצה קלה).

- אופים כ-25 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.

הערות:
=====
לנסות להוסיף עוד 40 גרם תפוחים. (סה"כ 100 גרם)

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים טרייפל נקטרינות טבעוני?


הטרייפל הוא קינוח בריטי שמורכב מכמה שכבות ומוגש בכלי גדול או בכלים אישיים.
גרסה ישראלית שמורכבת מ-3 חלקים: בחלק תחתון יש נקטרינות צלויות, במרכז קרם גבינה ובחלק עליון פירורי שטרויזל.

המרכיבים:
========

נקטרינות צלויות:
4 נקטרינות
סוכר וניל
מיץ לימון

שכבת הגבינה:
250 מ"ל שמנת צמחית (מיכל)
¼ כפית תמצית וניל
2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
4 כפות סוכר
300 גרם גבינת טופו

פירורי שטרויזל:
50 גרם (⅓ כוס) קמח
50 גרם (⅔ כוס) שקדים טחונים
50 גרם (¼ כוס) סוכר לבן
50 גרם מחמאה

אופן ההכנה:
=========
נקטרינות צלויות:
חותכים נקטרינות לפרוסות ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
בוזקים מעל מעט סוכר וניל, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומעבירים לתנור שחומם ל-190 מעלות.
אופים עד שהנקטרינות רכות למחצה. מוציאים את התבנית ומניחים לנקטרינות להצטנן.
לאחר שהנקטרינות התקררו מניחים אותן בתחתית של הכלי שמיועד להגשה.

שכבת הגבינה:
מקציפים יחד שמנת צמחית, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וסוכר עד שמקבלים קציפה רכה.
מניחים את הגבינה בקערה ועליה מניחים את הקציפה. מקפלים בעזרת מרית ומאחדים ביניהן.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים מעל הנקטרינות. אם אין שק זילוף, יוצקים בעזרת כף.

פירורי שטרויזל:
מערבבים קמח, שקדים טחונים וסוכר לבן בקערה. מוסיפים את המחמאה וממוללים בעזרת כפות הידיים עד לקבלת פירורי "חול".
מעבירים את השטרויזל לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע חום זהוב.
מוציאים התנור ומצננים. שומרים בקופסה עד ההגשה.
לפני ההגשה מפוררים את הפירורים מעל שכבת הגבינה ומגישים.

הערות:
ניתן להכין גם עם תאנים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת לימון טבעונית?

הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.

המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

קורט מלח

150 גרם רסק תפוחים

240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר

גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית תמצית וניל איכותית

90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית


אופן ההכנה:
=========
- ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.

- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.

- מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.

- מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.

- מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.

- מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

- מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

- יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.

הערות:
=====
- העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.

- ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגת בננות טבעונית


הנה מתכון להכנת תבנית אינגלישקייק או 12 יחידות מאפינס של עוגת בננות טבעונית:

מצרכים רטובים:
===========
-1/4 כוס חמאת בוטנים (80 גרם, אפשר להחליף בכל מסה שומנית אחרת: ממרח שוקולד, ממרח שקדים, טחינה, נוגט)

קצת פחות מ-1/4 כוס סילאן + השלמה ל-1/4 כוס מייפל (סה"כ 80 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (4 כפות)

בננה אחת

1 כוס מים (60 גרם)

4 תמרים מסוג מג’הול

כפית חומץ תפוחים טבעי

יבשים
=====
כוס קמח מלא (140 גרם)

כף גדושה קקאו (אופציה)

כפית מחוקה סודה לשתייה

אופן הכנה:
========
- טוחנים בבלנדר יד: חמאת בוטנים, סילאן, מייפל, רסק תפוחים, חומץ, בננה, מים, ותמרים.

- שופכים את התערובת לקערה ומוסיפים קמח וסודה לשתייה.

- מערבבים הכל עד שמתקבלת בלילה חלקה.

- מחממים תנור ל-170 מעלות.

- יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס או לתבנית מלבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות (למאפינס) או ל-35-40 דקות (לעוגה).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת דבש תמרים כוסמת?

הנה מתכון לעוגת דבש תמרים כוסמת המתאימה לתבניות אינגליש-קייק גדולה:

מצרכים:
======
250 גרם כוסמת

450 גרם תמרים מגולענים

1 בננה

75 סמ"ק טחינה (100 גרם)

100 גרם מים

¾ כפית סודה לשתייה

½1 כפיות קינמון

2 כדורי פלפל אנגלי כתושים


אופן הכנה:
========
- להשרות את הכוסמת ללילה ולסנן. לטחון במג'ימיקס.

- לטחון את הקינמון עם הפלפל האנגלי, להוסיף את הסודה.

- לאדות את התמרים למשך 4 דקות כדי לרכך אותם (אפשר לרסס במעט מים ולהכניס לשתי דקות למיקרו).

- להוסיף את כל המרכיבים ולטחון במג'ימיקס עד קבלת עיסה אחידה.

- לאפות ב-170 מעלות ל-50 דקות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגה בחושה רב-תכליתית טבעונית?

הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:

המצרכים:
=======
יבשים:

220 גרם קמח (¾1 כוסות)

½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח


רטובים:

1 כוס חלב סויה (240 גרם)

½ כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========

- מחממים את התנור ל-180 מעלות.

- מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.

- מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.

- מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.

- אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).


גיוונים:
=====

עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
½ כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף ½ כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז

עוגת פירות:

להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.

עוגת שיש:

עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

מייפל אגוזים מקורמלים:

- להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.
- לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.
- לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.
- חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.
- לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.

רום קוקוס אגוזים:

להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.
להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת תפוזים טבעונית?
הנה מתכון לעוגת תפוזים טבעונית בתבנית אינגלישקייק:


המרכיבים:
========
240 גרם קמח מלא (2 כוסות)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

¾ כוס קונפיטורת תפוז (250 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, להוסיף את הפאלפ)

½ כוס שמן (100 גרם)

מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.

- מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח ואבקת אפייה.

- מערבבים בקערה נפרדת את הריבה, המיץ, והשמן. כדי להקל על הערבוב אפשר לחמם את הריבה מעט במיקרו.

- מוסיפים את המעדן.

- מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

- אופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.


גיוונים:
=====
- להחליף 80 גרם קמח בשקדים טחונים

- אפשר להחליף את האלפרו בבננה

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)