סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: איך להכין
איך מכינים בצק שמרים לאוזני המן?


הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:

המצרכים:
=======

560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)

300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

120 גרם אבקת סוכר

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים

2 ביצים XL

גרידה מחצי לימון

50 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית


אופן ההכנה:
========

1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.

3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.

4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/02/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות המלית שיש לשים באוזני המן?

לא משנה איזו מלית בחרתם (פרג, שוקולד, חלבה או אחרת), אם תשימו יותר מדי ממה היא תגלוש החוצה במהלך האפייה. הכמות הנכונה למלית היא שליש עד חצי כפית ולא יותר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/02/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים אזני המן ללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן:

המצרכים:
=======
1.5 כוסות קמח עוגות ועוגיות ללא גלוטן

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות גואר גאם

1/2 כוס אורז לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס שמן צמחי

1 כוס סוכר

1 חלמון

מיץ סחוט מחצי לימון

גרידת לימון אחד או גרידת חצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

אבקת סוכר להגשה


אופן ההכנה:
=========

1. לנפות את כל הקמחים לתוך קערה ואליה להוסיף גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.

2. בקערה נפרדת לערבב ביצים, שמן, חלמון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל.

3. להוסיף את הקמחים בהדרגה לנוזלים ולערבב עד שנותר בצק, יש לשים לב לא ללוש יותר מדי.

4. ליצור שלושה עיגולים שטוחים מהבצק, לעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר.

5. לחמם את התנור ל-175 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

6. לרדד עיגול אחד של בצק לעובי 4 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ (את שאר הבצק יש להשאיר במקרר עד לשימוש בכדי שיהיה קל לעבוד אתו).

7. להניח כפית אחת של מלית (שוקולד, פרג או ראו טיפים בתגית "מלית, אוזני המן") במרכז העיגול וליצור משולש בעזרת הבאת שלוש קצוות למרכז וסגירתן בהידוק עם האצבעות.

8. להפריש את אוזני ההמן בביצה טרופה, לאפות 20 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב, לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/02/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך קורצים עיגולים לאוזני המן?

ניתן לקרוץ עיגולים לאוזני המן בעזרת כוס או חתכן (עגול או משונן). על מנת שהעיגולים ייפרדו בקלות מהבצק יש לטבול את הכוס מפעם לפעם בקמח. אם הבצק נדבק לכוס משחררים אותו בעזרת סכין.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מלית חלבה וסילאן לאוזני המן?


כך מכינים מלית חלבה וסילאן לאוזני המן:

המצרכים:
=======

150 גרם חלבה

1 כף טחינה מלאה

2 כפות סילאן

2 כפיות מיץ לימון


אופן ההכנה:
=========

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית נוחה לשימוש, יש לשמור במקרר עד השימוש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים "אש רשתה"?


המצרכים:
=======

1/2 כוס לוביה אדומה

1/2 כוס עדשים ירוקים

1 כוס גרגרי חומוס

1/2 כוס מש

1/2 כוס לוביה עין שחורה

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1 חבילה כוסברה קצוצה

צרור שמיר קצוץ

1/2 חבילה עלי תרד חתוך גס

אפשרות: להוסיף פרסה או בצל ירוק

1 בצל גדול קצוץ

1/2 חבילה אטריות גודל לבחירה בינוני רחב

מעט שמן

כפית כורכום

1 כף אבקת מרק

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
=========

1. משרים רק את החומוס ללילה.

2. את כל שאר הקטניות שוטפים היטב ומסננים.

3. מטגנים את הבצל עד השחמה קלה, מוסיפים את הקטניות ואת התבלינים, שופכים מים בנדיבות, מבשלים מעט ומוסיפים את הירק.

4. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים הלהבה ומבשלים עד שהקטניות מתרככות.

5. כשהמרק מוכן מוסיפים את האטריות ומבשלים אותן במרק עד שהן מתרככות.

6. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש, במידה והמרק סמיך מדי מוסיפים מים חמים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/02/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מלית משמש ואפרסק לאוזני המן?


כך מכינים מלית משמש ואפרסק לאוזני המן:

המצרכים:
=======

1/2 כוס משמשים מיובשים

2 כפות שקדים קלויים במחבת ללא שמן

1/2 כפית קינמון

מיץ מחצי תפוז

2 כפות קונפיטורת תפוז או אפרסק


אופן ההכנה:
=========

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד שמתקבלת מחית נוחה לשימוש. יש לשמור את המלית במקרר עד לשימוש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/02/2015

דירוג:

איך מכינים קוקטייל אינקה?

הנה מתכון להכנת קוקטייל אינקה:

המצרכים:
======

20 מ"ל ליקר מידורי

20 מ"ל מיץ תפוזים

20 מ"ל אבסולוט אוכמניות

20 מ"ל בקרדי

אופן ההכנה:
========

מוזגים לאט לאט את מרכיבי הקוקטייל לפי סדר הופעתם לכוס קוקטייל גבוהה, מוסיפים מעט קרח ומגישים מיד.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/02/2015

דירוג:

איך מכינים מלית ערמונים לאוזני המן?


כך מכינים מלית ערמונים לאוזני המן:

המצרכים:
=======

1/2 כוס ערמונים שלמים קלופים

2 כפות פקאנים קלויים

1 כף גרידת תפוז

מיץ סחוט מחצי תפוז


אופן ההכנה:
=========

מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית נוחה לשימוש, במידה ומתקבלת מחית נוזלית מדי, ניתן לייצב אותה בתוספת פירורי אגוזים. יש לשמור את המחית במקרר עד לשימוש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/02/2015

דירוג:

איך מכינים מוס תותים דיאטתי?


הנה מתכון למוס תותים דיאטתי:

המצרכים:
=======

1/2 ק"ג תותים

1 כוס סוכר

1 כף תמצית וניל

מיץ מחצי לימון

1 חלבון ביצה


אופן ההכנה:
========

1. מקציפים במיקסר תותים, סוכר, וניל ולימון במשך חמש דקות.

2. מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף עוד רבע שעה עד שהמוס מסמיך, מקבל צבע בהיר ומכפיל את נפחו.

3. מחלקים לכלי הגשה אישיים או בתבנית אינגליש קייק ושומרים בהקפאה עד להגשה.

4. בהגשה ניתן להוסיף מעל המוס פלחי תות טריים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/02/2015

דירוג:

איך מכינים מרק אבוקדו?


הנה מתכון להכנת מרק אבוקדו קר:

המצרכים:
=======

4 אבוקדו

150 מ"ל יוגורט

150 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס מרק עוף

מיץ לימון משלושה לימונים

מלח

פלפל לבן

לקישוט: עגבניות תמר ועלי רוקט


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים את האבוקדו למעבד מזון ומרסקים היטב

2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומעבדים עד שמתקבלת מחית חלקה מאוד

3. מעבירים את התערובת לצינון של כשעה במקרר

4. מחלקים לקערות הגשה, מפזרים עגבניות תמר קצוצות ועלי רוקט קצוצים ומגישים

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/02/2015

דירוג:

איך מכינים לביבות גבינה וצימוקים?


הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======

500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======

1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========

1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/02/2015

דירוג:

איך מכינים סלט פומלה?

הנה מתכון להכנת סלט פומלה המתאים גם לשומרי משקל:

המצרכים:
=======

1 פומלה גדולה

3 כפות עירית

100 גרם צנוברים קלויים

1/2 כוס צימוקים


מצרכים לרוטב:
===========

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כפית סוכר

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. מקלפים את הפומלה, מסירים בעדינות את השכבה הלבנה ומניחים בקערה.

2. מערבבים את שאר החומרים ומוזגים על הפומלה, מערבבים בעדינות ומניחים לזמן מה עד הטעמים יספגו.

3. שומרים במקרר עד להגשה.

בתיאבון!




מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים תחליף בריא לכדורי שוקולד?


כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
=======

1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
========

1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/01/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך שוברים מרירות של טחינה?

בכדי לשבור טעם מריר של טחינה יש להוסיף חצי כפית שטוחה של סוכר לכל רבע כוס טחינה גולמית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/01/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מוסיפים ביצים לשקשוקה?


בהוספת ביצים לשקשוקה יש להקפיד על שני דברים מרכזיים:

- להוסיף כמה שפחות חלבונים (החלק הלבן של הביצה) וכמה שיותר חלמונים. אין צורך להפריד ממש את הביצה, אלא פשוט להשתמש בחצי הביצה בה נמצא החלמון ולא להוסיף את שאר הביצה.

- הנחת הביצים בתוך גומות קטנות אותן יוצרים בעזרת כף, כך שהביצה היא ממש חלק מהתבשיל ולא ביצת עין המונחת מעליו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/01/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים פירה סגול?

להכנת פירה סגול יש להוסיף למחית תפוחי האדמה סלק אחד מבושל היטב בתוספת שתי כפות שמן זית, בנוסף ניתן להוסיף לפירה מעט חזרת לפי הטעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/01/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים ציר עוף?

הנה מתכון לציר עוף בסיסי של השף יונתן בורוביץ, כפי שהתפרסם בעיתון ידיעות אחרונות במרץ 2013:

המצרכים לחליטה:
=============

4 ליטרים מים

2 ק"ג עצמות עוף שטופות היטב

1 ק"ג כנפי עוף

2 כרעי עוף

המצרכים לציר עוף:
=============

8 ליטרים מים

2 כפות שמן קנולה

1 ק"ג גזר קלוף ופרוס

22 ק"ג בצל לבן קלוף פרוס

3 כרישות צעירות פרוסות מהחלק הלבן עד הירוק כולל

2 כפיות מלח אטלנטי

10 כלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגרי פלפל שחור

2 כפות מלח דק


אופן ההכנה:
========

1. הכנת החליטה - שוטפים היטב במים זורמים וחמים את כל חלקי העוף. מוזגים לסיר גדול 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל חלקי העוף על חלקיו השונים וחולטים במים הרותחים למשך 5 דקות ומסננים.

2. בישול הציר - בסיר גדול על גסי להבה בינונית שמים 2 כפות שמן, כשהשמן חם אך לא רותח מוסיפים את הגזר, הבצל, הכרישה, הפלפל השחור, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והמלח. מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את חלקי העוף החלוטים. מכסים את הכל במים ומגבירים את האש ללהבה הכי גבוהה. מביאים הכל יחד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך שעתיים לפחות.

4. מסננים את הנוזל לתוך סיר נוסף בעזרת חיתול בד שיש בבית אל תוך סיר אחר, שומרים את נתחי העוף והירקות בצד ומגישים עם חרדל חריף או חזרת.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים שייק לשחרור הליחה?


כך מכינים שייק המסייע לשחרור הליחה:

מצרכים:
======

5 כוסות פטרוזיליה

3 תפוחי עץ ירוקים

3 גבעולי סלרי

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר

כוס מים

אופן ההכנה:
========

1. משרים את הפטרוזיליה בקערת מים עם חצי כפית מלח למשך 15 דקות לפי ההכנה, מוציאים ושוטפים.

2. מעבירים את הפטרוזיליה יחד עם כל שאר החומרים לבלנדר, טוחנים ומגישים.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/01/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים קוקטייל פיק - מי - אפ?

הנה מתכון להכנת קוקטייל פיק - מי - אפ:

המצרכים:
======

30 מ"ל ברנדי

20 מ"ל מיץ לימון טרי

20 מ"ל מיץ תפוזים טרי

שמפניה

אופן ההכנה:
========

1. מוזגים את ברנדי, מיץ תפוזים ומיץ לימון לשייקר ומערבבים.

2. מסננים את הנוזל לכוס פלוט, מוזגים אליה את השמפניה, מערבבים ומגישים.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/01/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קוקטייל קונגה?

הנה מתכון להכנת קוקטייל קונגה:

המצרכים:
======

3 כדורי סורבה

30 מ"ל מים מינרלים

15 מ"ל פינקולדה

1 מנה רום

1 כף מחית פסיפלורה

אופן ההכנה:
========

מכניסים את כל החומרים לבלנדר עם קרח, מערבבים היטב ומגישים קר.

לרוויה!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/12/2014

דירוג:

איך מכינים ריבת חלב בצורה קלה?

בכדי להכין בקלות ריבת חלב יש לקחת קופסת שימורים של חלב ממותק, להכניסה כשהיא סגורה לסיר מים בטמפרטורה של 100 מעלות ולבשל כשהקופסה כולה מכוסה כל הזמן במים למשך שלוש שעות. יש לפתוח את הקופסה רק לאחר שמצננים אותה לגמרי ואז לערבב היטב את הריבה שהתקבלה למניעת גושים וקבלת ברק. חשוב לבחור סיר מאיכות טובה וגבוה מספיק בכדי שהקופסה לא תתפוצץ במהלך הבישול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/12/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סופגניות במילוי קרם טונה?


הנה מתכון לסופגניות מלוחות במילוי קרם טונה של הילה אלפרט, כפי שפורסם במוסף שישבת של ישראל היום בנובמבר 2013:

המצרכים ל-18 סופגניות:
=================

2.5 כוסות שמרים

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 חלמונים

2/3 כוס מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


מצרכים לקרם:
==========

2 קופסאות טונה משומרת בשמן

4 כפות גדושות חרדל (רצוי אקסטרה חריף)

2 כפות חומץ, רצוי פטל אם אין אז חומץ בן יין אדום

כעשרים עלי טרגון

2 כפות צלפים בחומץ

1/3 כוס מים

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
=========

1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

2. ממסים את השמרים הטריים ב-2/3 כוס מים פושרים עם קורט סוכר ומתסיסים.

3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ואם משתמשים בשמרים טריים יוצקים את השמרים שתססו לגומה. אם בחרתם ביבשים, פשוט מפזרים בקמח.

4. מוסיפים את השמן והביצה ולשים תוך כדי הוספת מים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לידיים (כשמונה דקות, אפשר גם במיקסר עם וו לישה).

5. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים בבצק שתפח ולשים אותו מעט. צרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 ס"מ וחותכים גליל לקטעים בעובי 2 ס"מ. מגלגלים כל קטע לכדור, מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

6. בזמן שהסופגניות תופחות מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק מאוד.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הבצק עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים בכך מחוררת לנייר סופג. בעזרת שקית זילוף מזריקים את קרם הטונה לסופגניות ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סנגריה?


הנה מתכון נוסף לסנגריה:

המצרכים:
=======

1 בקבוק יין אדום יבש (מרלו או קברנה)

1/2 כוס ברנדי

2 כפות ליקר טריפל סק

2 כפות אבקת סוכר

2 לימונים פרוסים

1 תפוז פרוס דק

1 תפוח פרוס דק

קוביות קרח

לקישוט: גרגרי רימון


אופן ההכנה:
=========

מכניסים את כל הנוזלים לקערת זכוכית גדולה, מערבבים היטב, מוסיפים את הפירות והקרח, ממתינים כרבע שעה ומגישים.

גיוון: ניתן להגיש עם סודה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סופגניות פרמז'ן מלוחות?


הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של ישראל היום בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======

2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סופגניות בשוקולד?


הנה מתכון להכנת סופגניות בשוקולד:

המצרכים לסופגניות:
==============

70-80 גרם שמרים טריים

1 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 ק"ג קמח

1/2 כוס שמן

1 ביצה

מעט מלח

1/4 כוס ליקר שוקולד

שמן לטיגון עמוק


מצרכים למלית:
===========

1 כוס חלב

50 גרם חמאה

250 גרם שוקולד

1 כף ליקר טריפל סק


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים לקערה שמרים, 1/4 כוס מהמים, 1 כף מהסוכר ושתי כפות מהקמח. מערבבים עד שהשמרים נמסים ומקבלים עיסה חלקה, מכסים בבד לח וממתינים כרבע שעה.

2. לקערה אחרת מכניסים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.

3. לשים מעט את הבצק בכדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים אותו שוב ומניחים לו לתפוח חצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. יוצרים מהבצק 60 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח, מכסים בבד לח, מתפיחים חצי שעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם ובינתיים מחממים את השמן.

5. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את הסופגניות ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת שומנים.

6. הכנת מלית השוקולד - מחממים חלב וחמאה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מצננים במקרר כשעה או עד שהשוקולד מסמיך. מערבבים טוב את הקרם ומעבירים לשק זילוף או מזרק.

7. מזריקים את השוקולד לתוך הסופגניות, זורים אבקת סוכר מעליהם או שמצפים אותן בשוקולד ומגישים.

בתיאבון וחג שמח!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קוקטייל מנדרין?

הנה מתכון להכנת קוקטייל מנדרין:

המצרכים:
======

60 מ"ל אבסולוט מנדרין

60 מ"ל מיץ מנדרינות טרי

קוביות מרבע אשכולית אדומה

40 מ"ל סאוור

קרח כתוש


אופן ההכנה:
========

1. מועכים בשייקר את קוביות האשכוליות

2. מוסיפים את שאר הנוזלים והקרח ומנערים

3. מסננים את המשקה לתוך כוס פלוט, מוסיפים את השמפניה ומגישים

לרוויה!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/12/2014

דירוג:

איך מכינים אייריש קופי?

כך מכינים כוס אחת של אייריש קופי:

המצרכים:
======

50 סמ"ק סוכר חום מומס

שוט (מנה אחת) אייריש קרים

1 מנת אספרסו חלב מוקצף (רצוי חלב סויה)

שבבי מקופלת או שבבי שוקולד מסוג אחר


אופן ההכנה:
========

1. להוסיף לאייריש קרים את הסוכר והקפה

2. למזוג מעל האייריש קרים עם הקפה את החלב

3. לבזוק את שבבי השוקולד מלמעלה

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/11/2014

דירוג:

איך מכינים מוחיטו קובני?


הנה מתכון להכנת מוחיטו קובני?

המצרכים:
======

מספר עלי נענע

30 מ"ל רום

30 מ"ל סאוור

סודה וקרי כתוש - יש להוסיף לפי גודל הכוס

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
========

1. כותשים לימון, נענע וסוכר חום

2. להניח בכוס קרי כתוש, להוסיף רום, סאוור ומעט סודה עד שהכוס מתמלאת

3. מוסיפים חצי כפית גרידת לימון ומגישים

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/11/2014

דירוג:

איך מכינים מרק ארטישוק חלבי?


הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק חלבי:

המצרכים:
=======

100 גרם חמאה

300 גרם בצל

3 שיני שום

300 גרם תפוחי אדמה קלופים

1 ק"ג לבבות בייבי ארטישוק

100 מ"ל שמנת

1 ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל


אופן ההכנה:
========

1. להמס את החמאה בסיר, להוסיף את הבצל, השום ותפוחי האדמה ולרכך אותם במשך חמש דקות.

2. להוסיף את ציר הירקות והארטישוק ולבשל כחצי שעה.

3. להוסיף מלח, פלפל ושמנת ולערבל היטב במערבל יד.

4. להשאיר את המרק לילה במקרר ולמחרת לחמם, לקשט במעט בבצל ירוק ופפריקה חריפה ולהגיש.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/11/2014

דירוג: