סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: איך להכין
איך מכינים ממתק מוצרט כשר לפסח?


הנה מתכון לממתק מוצרט כשר לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-12 תופינים:
===================
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2 כפיות שמן קוקוס

200 גרם שקדים מולבנים

4-5 כפות סירופ רוזטה

1 כף אבקת סוכר

2 כפיות מחית פיסטוק


אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס. מצפים תחתית ודפנות של תבנית פרלינים או של עטרות נייר קטנות לממתקים. מקררים עד שמתקשה.

2. בינתיים, במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם הרוזטה ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרציפן רך.

3. מחלקים את המרציפן לשניים. משאירים את מחציתו לבנה. את המחצית השנייה מערבבים עם מחית הפיסטוק לקבלת מרציפן ירוק.

4. בעזרת האצבעות יוצרים דיסקיות מרציפן קטנות ושטוחות המתאימות לקוטר הממתק, ממלאים דיסקיות מעל דיסקית בתוך בסיס השוקולד ומהדקים.

5. יוצקים מעל שוקולד מומס כך שיצפה את המרציפן מכל הכיוונים.

6. שומרים במקרר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים שייק לשתייה לפני אימון?


הנה מתכון להכנת שייק המתאים לשתייה לפני אימון גופני:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================

1/2 כוס פירות יער

1/2 בננה

1/4 כוס חלב דל שומן/חלב שקדים/חלב סויה

1/2 כוס יוגורט דל שומן

1 תמר

2-3 קוביות קרח

- יש להכניס את כל המרכיבים לבלנדר, לטחון עד לקבל שייק ולהגיש.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/04/2016

דירוג:

איך מכינים בראוניס שוקולד מרציפן לפסח?


הנה מתכון לבראוניס שוקולד מרציפן לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-24 עוגות אישיות:
=======================
100 גרם חמאה

3 כפות ממרח שקדייה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר לבן

3 ביצים

3/4 כוס קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד ריטר ספורט במילוי מרציפן, קצוץ

לבלילת השוקולד:
=============
100 גרם שוקולד מריר מומס

לבלילת המרציפן:
=============
50 גרם שוקולד לבן מומס

6 כפות סירופ רוזטה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל 20x30

2. במערבל מזון בעזרת וו גיטרה מערבלים חמאה, שקדייה, סוכר חום וסוכר רגיל לתערובת חלקה ואחידה.

3. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי טריפה מתמדת וממשיכים לערבל הכל עד שמתקבלת בלילה תפוחה וחלקה.

4. מוסיפים קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות פנימה.

5. מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את השוקולד המריר המומס ולאחרת את השוקולד הלבן והרוזטה.

6. יוצקים לתבנית את הבלילה הכהה ומעליה את הבהירה, מפזרים חתיכות של שוקולד ריטר ממולא מרציפן ומערבבים בעדינות כך שתתקבל דוגמת שיש.

7. אופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ בלב העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.

8. מצננים וחותכים לריבועים. שומרים במקרר ולפני ההגשה מוציאים לכמה דקות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מרק עוף עם כופתאות מצה?


הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/04/2016

דירוג:

איך מכינים עוגת מרציפן כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/04/2016

דירוג:

איך מכינים חזרת סלק אדומה?


כך מכינים חזרת סלק אדומה:

המצרכים:
========

4 כפות סלק מגורד

2 כפות שורש חזרת מגורד

1 כף חומץ

1/2 כפית סוכר

קצת מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
מערבבים היטב יחד את כל החומרים, שומרים במקרר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?



הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-30 סוכריות:
=================

לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)

2 כפות דבש

2 כפות שמן

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס קוקוס

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן (לא חובה)



למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).

2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/04/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים שייק להגברת האנרגיה?


הנה מתכון לשייק המשפיע להעלאה מהירה של אנרגיה:

1 חופן תרד או עלים ירוקים אחרים

2 פלחי מלון (אפשר קפואים)

1 בננה קפואה

1 כפית דבש או תמר אחד

1 כפית מיץ לימון

קוביות קרח

- מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, טוחנים עד לקבל שייק ומגישים מיד.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/04/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים עוגת גבינה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגיות שקדים לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן ל"עוגיות דוגמניות שקדים" לפסח, כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות):
=================================

לעוגיות:
=======
2 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)



לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
======================
200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.

3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.


בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים חזרת דלעת?

הנה מתכון להכנת חזרת דלעת:

המצרכים:
========

4 כפות דלעת כתומה מגוררת

2 כפות שורש חזרת מגורר

1 כף חומץ

1/2 כפית סוכר

קצת מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
מערבבים היטב את כל החומרים, שומרים בקירור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים שייק עם הרבה סידן?


הנה מתכון לשייק עתיר סידן:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================

2 אפרסקים בינוניים

1 בננה גדולה

100 גרם מלון ירוק

1-2 תמרים

1 כף טחינה גולמית

100 מ"ל חלב סויה

3 קוביות קרח

- מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, טוחנים עד לקבלת שייק ושותים.

לרוויה!





מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/04/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים שייק הגורם להרגעה?


הנה מתכון לשייק נגד לחץ ומתח:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================

2 בננות קפואות

1/4 כוס שקדים טחונים

1/4 כוס חלב דל שומן/חלב שקדים/חלב סויה

1/2 כוס יוגורט וניל

1/4 כוס תה קמומיל קר

אגוז מוסקט לפי הטעם

מספר טיפות תמצית וניל

1 כף דבש

3 קוביות קרח

- מכניסים את כל החומרים לבלנדר, טוחנים עד לקבל שייק ומגישים.

לרוויה!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/03/2016

דירוג:

איך מכינים תרכיז מיץ טבעי?


מרכיבים:
=======
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כוסות פרי, חתוך לקוביות


אופן ההכנה:
==========
1. שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.

2. מבשלים תוך כדי רתיחה כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהנוזל מסמיך מעט ומתקבל סירופ סוכר.

3. מוסיפים את הפירות החתוכים, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה עוד כ-5 דקות.

4. מסירים מהאש ומצננים, טוחנים בבלנדר למחית חלקה, מסננים אם יש צורך ושומרים במקרר.

5. להגשה: שמים 2 כפות תרכיז בכוס, ממלאים במים, מערבבים ושותים.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: שירשיר:) בתאריך: 27/03/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים שייק לארוחת בוקר?


הנה מתכון לשייק המהווה תחליף לארוחת הבוקר מבחינת הרכבו התזונתי והקלורי:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================

1 בננה בשלה

1 כוס פירות קפואים

2.5 כפות יוגורט דל שומן

1 כוס חלב דל שומן/חלב שקדים/חלב סויה

1/4 כוס שיבולת שועל

1/4 כוס אגוזים

- מכניסים את כל החומרים לבלנדר, מערבבים היטב ומגישים מיד.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/03/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מאפה פאלפל?

לפעמים בא לנו משהו טעים וקל להכנה, אז מאפה פלאפל הוא הפתרון המושלם.
כל מה שצריך זה אבקת פלאפל ומלאווח (אפשר גם בצק עלים).

אופן ההכנה:
==========
- מכינים את האבקה כפי שרשום בהוראות ההכנה (ע"י הוספת מים).

- פורסים מלאווח אחד.

- מורחים מעליו שכבה של הפלאפל.

- חותכים את המלאווח ל-16 משולשים קטנים (דומה לפיצה).

- מגלגלים כל משולש מההתחלה לסוף (מהצד הרחב לשפיץ).

- מורחים מעליהם ביצה, כמו בורקס וכל מאפה אחר (יש אפשרות לשדרג בשומשום).

- מכניסים לתנור על 180-200 מעלות למשך 20 דקות, עד שמתחיל להשחים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: רִיקִי בתאריך: 14/03/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים לחמניות טחינה של בריאות?


הנה מתכון להכנת לחמניות טחינה בריאות:

המצרכים:
========
שלוש כפות טחינה גולמית

ביצה אחת

כף זרעי צ'יה

כף זרעי פשתן (עדיף טחונים)

כף זרעי חמנייה


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את על החומרים היטב ויוצקים עם כף על נייר אפיה.

2. אופים כ- 10 דקות על חום גבוה עד שתופח מעט.

הערך קלורי והתזונתי של הלחמניות: כ - 500 קלוריות לכל הכמות (אם יוצקים חמש לחמניות אז כ- 100 קלוריות לאחת) וים של בריאות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: ד"ר ענת פלדמן בתאריך: 13/03/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה אפויים בתנור?


הנה מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור:

המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה רחוצים וקלופים

7 כפות שמן זית

1 כף חוויג'

1 כף מלח גס

1 פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, קולפים, חותכים לרבעים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

2. מערבבים את כל שאר החומרים היטב ומושחים את תפוחי האדמה היטב בכל הרוטב.

3. מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה לכשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/03/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים ארטיק פירות יער?

כך מכינים בקלות ארטיק פירות יער:

המצרכים:
========

יוגורט פירות יער

ריבת פירות יער

מקל ארטיק

אופן ההכנה:
==========
1. ליוגורט פירות היער מוסיפים שתי כפיות ריבת פירות יער ומערבבים היטב.

2. תוקעים במרכז היוגורט מקל ארטיק ומכניסים למקפיא

3. לאחר שעתיים מתקבל ארטיק פירות יער
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/03/2016

דירוג:

איך מכינים חביתת ירק?

חביתת ירק היא חביתה עם ירקות, מה שמעלה את ערכה התזונתי. יש להוסיף לביצים ירקות ירוקים לפי העדפה אישית. ניתן להוסיף פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק, נבטים וכדומה, לערבב היטב ולטגן כרגיל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/03/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים כדורי שוקולד?

הנה מתכון לכדורי שוקולד טעימים מאוד:

המצרכים:
========

300 גרם פתי בר

3/4 כוס סוכר

6 כפות קקאו

150 גרם חמאה או מחמאה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

10 כפות חלב

לקישוט:
======
קוקוס או סוכריות

עטרות נייר

אופן ההכנה:
==========
1. לרסק את הפתי בר ולשים בקערה.

2. לשים בסיר את כל המצרכים, להמס ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

3. לשפוך את תערובת השוקולד על הביסקוויטים המרוסקים ולערבב היטב.

4. ליצור כדורים, לגלגל אותם בקוקוס או סוכריות לקישוט עוגה, להניח בעטרות נייר ולקרר.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/02/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים אייס קפה במהירות?

בכדי להכין אייס קפה במהירות יש למלא תבנית המיועדת לקוביות קרח בקפה פילטר או נס קפה בטעם שאתם אוהבים, כשתרצו קפה קר, שימו את מספר קוביות בכוס, הוסיפו חלב או מים ותקבלו קפה קר וטעים בזמן הכנה מהיר ביותר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/02/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים שקשוקה?

הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:

המצרכים לעשר מנות:
=================

3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.

1.5 ראשי שום

2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן

3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)

10 ביצים

לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כוס שמן

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.

2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.

3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.

4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.

5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.

6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/02/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים?


הנה מתכון להכנת פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים:

המצרכים לשכבת הפאדג':
====================

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז

1/2 כפית תמצית וניל


המצרכים לשכבת חמאת בוטנים:
=========================

1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

70 גרם חמאה

200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז

טיפה מלח

לעיטור:
======
20 גרם שוקולד מריר

טיפה מלח גס


אופן ההכנה:
==========

1. לרפד תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הפאדג': מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את השוקולד והחלב המרוכז, לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד להטמעה.

3. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מיישרים בעזרת מרית ושמים במקפיא לעשר דקות או מעט יותר.

4. מכינים את פאדג' חמאת הבוטנים: בסיר קטן ממסים תוך כדי ערבוב את החמאה וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.

5. מוסיפים לתערובת החמאה את החלב המרוכז והמלח וממשיכים לבשל כארבע דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה להסמיך.

6. יוצקים את פאדג' חמאת הבוטנים על פאדג' השוקולד, מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעתיים עד להתייצבות חמאת הבוטנים.

7. מגישים את הפאדג' פרוס לפסים או לקוביות ומעטרים אותו בשוקולד מריר מומס ואם רוצים במספר גרגרי מלח גסץ

8. שומרים בכלי אטום במקרר.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/02/2016

דירוג:

איך מכינים קוקטייל פרסקה?


הנה מתכון להכנת קוקטייל פרסקה:

המצרכים עבור כוס אחת:
===================

2 תותי שדה

50 מ"ל (5 כפות ג'ין)

25 מ"ל (2.5 כפות) ליקר פסואה

30 מ"ל (3 כפות) מיץ אשכוליות אדומות

20 מ"ל (2 כפות) מיץ לימון

10 מ"ל (2 כפות) מי סוכר

תות שדה לקישוט

קרח לפי הצורך

אופן ההכנה:
=========
- כותשים את התותים בשייקר

- מוסיפים את כל שאר המצרכים ומשקשקים היטב

- מוזגים לכוס נמוכה עם קרח תוך כדי סינון

- מקשטים בפרוסות תות שדה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/02/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קארמבל תפוחים?


הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:

המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים

50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
- קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

- שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.

- מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.


המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)

2 כוסות קמח רגיל אן שקדים טחונים

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

תבניות אישיות חד פעמיות

אופן ההכנה:
==========
- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.

- מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.

- מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.

- אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.

- אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/02/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

על אילו דברים חשוב להקפיד בהכנת סופלה ביתי?


בהכנת סופלה ביתי חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

- שימוש בחלבונים בטמפרטורת החדר

- הוספת מעט חומץ לחלבונים

- התאמת טמפרטורת הקרם לטמפרטורת החלבונים

- שימון כלי הסופלה בחמאה בצורה יסודית ומלאה

- לעבוד בדייקנות ויעילות ולא להגיע למצב שהסופלה מממתין שנטפל בו
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/02/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קוקטייל קפירושקה תפוז סיני?


הנה מתכון להכנת קוקטייל קפירושקה תפוז סיני:

מצרכים לכוס אחת:
===============
4-5 תפוזים סינים

50 מ"ל (5 כפות) וודקה בטעם תפוז

25 מ"ל (2.5 כפות) ליקר תפוזים

30 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון

30 מ"ל מיץ תפוזים

1 כף סוכר חום

חופן עלי מרווה

קרח לפי הצורך


אופן ההכנה:
==========
כותשים את התפוזים הסיניים בשייקר, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקוקטייל, משקשקים היטב ומוזגים לכוס נמוכה תוך כדי סינון. מוסיפים קרח ומקשטים בתפוז סיני ובעלי מרווה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/02/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים שקשוקה קלאסית?


הנה מתכון לשקשוקה קלאסית כפי שפורסם בגיליון שף של לאישה במאי 2015:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן זית

2-3 כפות שיני שום סגלגל קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700-800 גרם עגבניות חתוכות משומרות (בקופסת שימורים או בקבוק, מומלץ מתוצרת איטליה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אריסה

1/2 כפית סוכר - לא חובה

4-5 ביצים

לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים במחבת עמוקה על להבה גבוהה את שמן הזית. מוסיפים את השום, מנמיכים את ללהבה בינונית ומטגנים כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומטגנים עד הזהבה קלה - בינונית.

2. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואריסה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (ייתכן שיהיה צורך בהוספת מעט סוכר בכדי לאזן את החמיצות).

3. יוצרים גומות קטנות ברוטב ויוצקים לתוכן את הביצים. מפזרים על הביצים מעט מאוד מלח ופלפל. מבשלים לפי מידת העשייה הרצויה, מסירים מהכיריים, מעטרים בכוסברה או בפטרוזיליה ומגישים מיד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/02/2016

דירוג:

איך מכינים "חלבת" סולת טבעונית?


הנה מתכון להכנת "חלבת" סולת טבעונית בתבנית בבקה:

המצרכים:
========
כוס סולת (175 גרם)

2/3 כוס סילאן (200 גרם)

ליטר חלב סויה

כף קינמון

1/3 כוס אגוזים קצוצים

1/3 כוס צימוקים

10 תמרים קצוצים דק

כוס פירות יבשים

קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. שופכים את הסולת, הסוכר והקינמון לסיר, מוסיפים את חלב הסויה, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם.

2. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים והצימוקים והפירות היבשים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. שופכים את התערובת לתבנית, זורים קוקוס למעלה ומצננים במשך מספר שעות במקרר.
מגישים קר.

הערות:
======
- ניתן להמיר חלק מהסולת או את כולה בשיבולת שועל (קוואקר).

- ניתן להוסיף/להחליף את הקינמון בכף קקאו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/02/2016

דירוג: