סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: איך להכין
איך להכין כריכים טעימים לבית הספר?

הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:

1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון

2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון

3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון

4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
מוסר הסטיפ: חיילים יקרים,אתם בליבנו תמיד בתאריך: 06/09/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך משדרגים טעם של פנקייק?

כדי לשדרג טעם של פנקייק יש להוסיף לבלילה לפני הטיגון כפית אחת של תמצית וניל.
מוסר הסטיפ: help12 בתאריך: 04/09/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לחמניות זיתים?

הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:

1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים

1 כוס קמח כוסמין

1. שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שומשום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.

5. מפזרים את השומשום.

5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/09/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים בטטות בתנור?


הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
מוסר הסטיפ: אביה. בתאריך: 24/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים מילקשייק קוקוס ופירות טרופיים?


הנה מתכון של מאיה דרין להכנת מילקשייק קוקוס ופירות טרופיים כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום ביולי 2012:

המצרכים:
========
1 כוס שבבי קרח

1 כוס חלב קוקוס או גלידת קוקוס

1/2 כוס פירות חתוכים (מנגו, אננס, ליצ'י, בננה)

1/2 כוס רום בהיר


אופן ההכנה:
=========
1. בבלנדר רב עוצמה טוחנים את כל המרכיבים לשייק אחד סמיך ואחיד.

2. מוזגים לכוסות ומגישים מיד.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט גזר עם נגיעה מתוקה?


הנה מתכון לסלט גזר מעניין עם אגוזים מסוכרים:

המצרכים:
========
5 גזרים

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

פקאנים מסוכרים שבורים או מגורדים לגודל בינוני


המצרכים לרוטב:
=============
1/4 כוס שמן

18 כוס חומץ

1.5 כפיות חרדל

2 כפיות סוכר חום

3 שיני שום כתושות

1/4 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
==========
1. לגרר את הגזרים הקלופים.

2. להוסיף את הבצל הירוק.

3. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב.

4. לפני ההגשה לצקת את הרוטב על הסלט, לערבב ולפזר את הפקאן הסיני.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/08/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים רוטב לסלט חסה?


כך מכינים רוטב לסלט חסה:

המצרכים:
========
2.5 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב סויה דל נתרן

2.5 כפות דבש

1.5 כפות חרדל דיז'ון גרגרים


אופן ההכנה והשימוש:
=================
1. שמים את כל החומרים בצנצנת ומנערים היטב.

2. יוצקים על סלט החסה סמוך להגשה. ניתן לשמור בכלי סגור במקרר את הרוטב שנשאר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט כרובית עם פקאן סיני?


הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט כרוב אסיאתי?


הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:

המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני

2 כפות שומשום

1/4 כוס סויה

2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)

4 כפות שמן צמחי

2 כפות שמן שומשום

2.5 כפות סוכר חום

אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)

3-4 גזרים מגוררים

1 קולרבי מגורר

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.

2. פורסים את הכרוב דק.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סלט ירקות למתקדמים?


סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/08/2016

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מכינים אורז בטעם יסמין?

בכדי להכין אורז בטעם יסמין יש לבשל אורז כרגיל (רצוי אורז בסמתי) ולהוסיף לסיר בזמן הבידול 2-4 יחידות של פרח תה יסמין (נמכר באריזות סגורות בחנויות הטבע). האורז מקבל טעם בעל גוון מיוחד עם ארומה של יסמין.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/08/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים עוגיות גבינה מלוחות?


הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/08/2016

דירוג:

איך מכינים סלט פירות קיצי ומרענן?


הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:

החומרים:
========
2תפוחי עץ

2אגסים

2 בננות בשלות

3 קיווי

3 אפרסקים

אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)

חופן צימוקים (20)

חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)

5 תאנים יבשות או טריות

5 תמרים יבשים או טריים

מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)

מעט סוכר או סוכרזית

אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.

ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
מוסר הסטיפ: עפרה מ. בתאריך: 13/07/2016

דירוג:

איך מכינים ריבת משמשים?


הנה מתכון להכנת ריבת משמשים:

המצרכים:
========
1 ק"ג משמשים ללא גלעינים

1 ק"ג סוכר

חצי כוס מים


אופן ההכנה:
==========

1. שמים את המשמשים בסיר, מוסיפים את הסוכר והמים ובוחשים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2. מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה כ-45 דקות, עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים.

3. כשהריבה חמה היא נראית נוזלית מאוד. הדרך לבדוק אם היא קרושה מספיק
היא לצקת כף ריבה לצלחת שטוחה שהוחזקה במקפיא כמה דקות, לחכות חצי דקה ואז להעביר אצבע במרכז שלולית הריבה. אם השלולית לא "נסגרת" הריבה מוכנה.

מוסר הסטיפ: שירשיר:) בתאריך: 05/07/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חטיף אנרגיה בבית?


הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית ללא אפייה:

המצרכים:
=========
1 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס חמאת בוטנים

1/2 כוס ממרח נוטלה

2 כפות דבש

1/3 כוס שקדים פרוסים או קצוצים

1/3 כוס שבבי קוקוס

1/4 כוס שומשום

כף זרעיי פשתן או צ'יה (או שניהם)

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס חמוציות (לא חייבים)

אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה, מכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בידיים.

3. אפשר לנעוץ בכל כדור מקל קרטיב או להניח במנג'טים, יש לשמור בקירור.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: שירשיר:) בתאריך: 30/06/2016

דירוג:

איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?


לא חייבים לקנות אבקות מרק שמכילות כל חומרים שלא תמיד היינו רוצים להכניס לגופינו. הנה מתכון פשוט להכנת אבקת מרק פטריות בבית שמוסיפה טעם נהדר ומסמיכה כל תבשיל, פסטה או רוטב (הכמות היא עבור תיבול של כ-5 מנות):

המצרכים:
=========
חצי כוס מיקס פטריות מיובשות

קורט אורגנו יבש

כף פתיתי שמרי בירה

כפית קמח תפוחי אדמה

כפית שבבי בצל יבשים

חצי כפית שום גבישי

רבע כפית פטרוזיליה יבשה

חצי כפית טימין יבש

רבע כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:
==========
- טוחנים היטב במטחנת תבלינים או בבלנדר/מעבד מזון.

- מומלץ להגדיל כמויות ולשמור לשימוש עתידי בצנצנת בפריזר.
מוסר הסטיפ: PorMeleg בתאריך: 20/06/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קרטיב אבטיח מלון?


הנה מתכון של מאיה דרין לקרטיב אבטיח מלון כפי שפורסם שמגזין לייף סטייל של ישראל היום ביולי 2012:

המצרכים:
========

2 כוסות קוביות אבטיח מתוק

1.5 קוביות מלון ירוק

1 כף עלי נענע טריים

1 כפית סירופ אגבה או כף אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים היטב במעבד מזון אבטיח וממתיק לפי הטעם.

2. מוזגים לתבנית קרטיב עד 2/3 מהגובה ומניחים במקפיא לשלוש שעות או עד שהשכבה העליונה קופאת.

3. טוחנים היטב בבלנדר מלון, נענע וממתיק לפי הטעם ומסננים.

4. ממלאים את תבניות הקרח במיץ המלון, נועצים את מקל הקרטיב במרכז ומקפיאים לחלוטין.

5. לפני ההגשה משחררים מהתבנית.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/06/2016

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סוכריות לבנה?


הנה מתכון לסוכריות לבנה של לימור לניאדו תירוש, כפי שהתפרסם בעיתון הארץ במאי 2014:

המצרכים ל-12 יחידות:
==================
12 כדורי לבנה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית מלח אטלנטי

6 דפי פילו

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה קטנה שומשום, פלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה טחונים ומלח.

2. מגלגלים את כדורי הלבנה בתערובת ומניחים בצד.

3. נוטלים מלבן של בצק פילו ומורחים בשמן זית. חותכים אותו ל-4 ריבועים שחורים אחד על השני (כשהצד המרוח בשמן כלפי מעלה) ומניחים במרכז העלה כדור גבינה. מרימים את השוליים, סוגרים כמו סוכרייה וקושרים בחוט עמיד לחום.

4. מברישים את שולי הבצק בעוד מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הלבנה ומניחים אותם ברווחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות. מוציאים את הסוכריות מהתבנית רק אחרי שהתקררו מעט, כדי שלא יקרעו. מגישים חם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/05/2016

דירוג:

איך מכינים פאי אספרגוס?


הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:

המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים

2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כפית מלח

100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת

1 כפית קצח


אופן ההכנה:
==========

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים

3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.

4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.

5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.

6. אופים חצי שעה עד להזהבה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/05/2016

דירוג:

איך מכינים סלט קולרבי ושומר?


הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:

המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים

3 פקעות שומר קטנות

חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים


לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.

2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.

3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).

4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.

5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/05/2016

דירוג:

איך מכינים בטטות במדורה?

בטטות במדורה קל מאוד להכין: עוטפים בטטה בנייר כסף, מניחים בשולי המדורה, הופכים מפעם לפעם ולאחר כ-15 דקות הן מוכנות. ניתן לשדרג את טעם הבטטה כשמוסיפים לצדה גבינת שמנת או ממרח שום עם הגשתה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/05/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים לדר משמש?


הנה מתכון להכנת לדר משמש של נירה רוסו, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
4 כוסות משמים מיובשים מאיכות טובה

1/2 כוס סוכר

1 כף דבש

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-60 מעלות.

2. יוצקים על המשמשים מים רותחים כדי כיסוי. מניחים לעמוד 10 דקות. מסננים את המים.

3. טוחנים את המשמשים עם הסוכר והדבש ומבשלים 15 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.

4. משטחים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-8 שעות. הופכים, קולפים את נייר האפייה וחותכים לרצועות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/05/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?


הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:

המצרכים:
========
4 בננות בשלות

1 כוס תותים טריים

2 תמרים ללא הגלעין

1 כוס חלב סויה בטעם וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.

2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.

מעבירים למכונת גלידה.

גיוונים:
======
- אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.

- אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2016

דירוג:

איך מכינים גלידת שקדים טבעונית?


הנה מתכון להכנת גלידת שקדים טבעונית:

המצרכים:
========
2-2.5 כוסות שקדים (200-250 גרם, אפשר להשתמש בשקדים, אגוזים, קשיו, פיסטוקים וכל ערבוב שלהם)

200 גרם סוכר (כוס)

4 כוסות מים (1 ליטר)

כפית תמצית וניל (אם משתמשים בחלב סויה, אין צורך)

20 גרם קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את תערובת השקדים במים למשך מספר שעות. מסננים ושוטפים היטב.

2. מרסקים בבלנדר את תערובת השקדים עם 2 כוסות מים, ומסננים לתוך סיר גדול.

3. מועכים היטב את השקדים כדי למצות את מירב הנוזלים.

4. מעבירים בחזרה את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבלנדר עם 2 כוסות מים נוספות. מרסקים היטב, ושוב מסננים לתוך הסיר.

5. מעבירים את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבד גבינה, וסוחטים מהם את הנוזלים שנשארו, לתוך הסיר.

6. מוציאים מהסיר 1/2 כוס חלב שקדים ומערבבים עם 20 גרם קורנפלור. כדאי לסנן במסננת צפופה כדי למנוע גושים.

7. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומחממים עד שזה כמעט רותח.

8. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב, ומבשלים בחום נמוך, תוך ערבוב מתמיד, במשך 2 דקות, עד שזה מסמיך.

9. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך במשך לילה במקרר.

10. לפני ההכנסה למכונת הגלידה, כדאי לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט כדי למנוע גושים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/05/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים בירה שנדי בבית?


כך מכינים בירה שנדי ביתית:

נערבב בכוס 1/3 כוס בירה לבנה קרה, עם 2/3 ספרייט קר.

מתקבל טעם מעודן מתקתק האהוב על נשים, אבל לא רק.

מתאים עם בוטנים, חטיפים מלוחים, גרגרי חומוס או צ'יפס.
מוסר הסטיפ: עפרה מ.יועצת בכירה בתאריך: 16/05/2016

דירוג:

איך להכין קפה טורקי?

כך מכינים קפה שחור על פינג'אן:

1. מזגו מים לפינג'אן

2. הדליקו את הגזייה על אש גבוהה

3. הניחו את הפינג'אן על הגזייה עד שבועות קטנות יווצרו על התחתית (כמה דקות)

4. הוסיפו קפה לפי כמות המים שבפינג'אן (על כל כוס מים כפית גדושה של קפה)

5. ערבבו את הקפה והנמיכו את האש

6. כשהקפה מתחיל לגלוש (לבעבע ולתפוס גובה) יש לתפוס את הפינג'אן ו-3 שניות לפני שהוא גולש להוריד אותו מהאש

7. הוסיפו סוכר לפי טעם והגישו

דגשים חשובים!
==============
1.. להשתמש רק בקפה שחור! (לא להשתמש בנס קפה וכדומה כי זה יוצא מגעיל)

2. לדאוג שיש בערכה בלון גז ספייר, זה פדיחות אם באמצע הקפה נגמרת האש

3. להכין את הקפה על אש נמוכה

4. לא להפסיק לבחוש (זה עושה קפה בלי בוץ)

5. את הסוכר להוסיף אחרי שהקפה עצמו רתח ובעבע

6. לשים לב, אם הקפה גולש זה יכול לנזול לפתח יציאת הגז של הגזייה ולסתום אותה ואז פדיחות

7. לא להקשיב לאף אחד שמנסה למכור לכם שיטות להכנת קפה. לא להגביר את האש ולא לשים סוכר לפני הקפה. מנסיון, זה הורס הכל!

בהצלחה!
מוסר הסטיפ: 15.5 בתאריך: 16/05/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים גלידת תות שדה דובדבנים טבעונית?


הנה מתכון להכנת גלידת תות שדה דובדבנים טבעונית:

המצרכים:
========
1 ק"ג תותים או דובדבנים מתוקים קצוצים

2 שמנת מתוקה צמחית

1/2 כוס סוכר

2 סוכר וניל

1/3 כוס ליקר וישניאק (ליקר דובדבני- לא חובה


אופן ההכנה:
==========
1. מקציפים את השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל.

2. מקפלים את הפירות לתוך הקצפת.

3. מכניסים למכונת גלידה.

4. מקפיאים עד להגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2016

דירוג:

איך מכינים גלידת קפוצ'ינו-חלבה טבעונית?


הנה מתכון לגלידת קפוצ'ינו - חלבה טבעונית לשתי תבניות אינגלישקייק:

המצרכים:
========
2 מיכל שמנת מתוקה צמחית

200-250 גרם חלבת פיסטוק מפוררת לפירורים גסים (רצוי תורכית עם הרבה פיסטוקים), אם אין חלבת פיסטוק פשוט לקלות קלות את הפיסטוקים בתנור, לקצוץ ולהוסיף לתערובת

1-3 כפיות נס קפה לפי הטעם

2 כפיות ברס או שבבי קקאו


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את הקפה במעט מים חמים.

2. מקציפים את השמנת עם הקפה.

3. מוסיפים את החלבה.

4. מוסיפים את שבבי הקקאו

5. מערבבים ומקפיאים.


הערות:
======
כדי לקבל גלידת קפוצ'ינו חלקה, אפשר לוותר על החלבה ולהוסיף כף נס קפה, ורבע כוס סוכר (50 גרם).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/05/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים גלידת חלבה קוקוס טבעונית?


הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:

המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס

1 שמנת לבישול - אלפרו

3/4 כוס סוכר חום

2 כפות טחינה

כף דבש

מעט קוקוס לקישוט

מעט סילאן או דבש לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.

2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.

3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.

4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.

הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/05/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים גלידה לטבעונים?


הנה מתכון להכנת גלידה טבעונית על בסיס איטלקי לטבעונים:

המצרכים:
========
250 גרם חלב סויה (כוס)

250 גרם שמנת צמחית (מיכל)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

15 גרם דקסטרוזה (או בגלוקוז)

תמצית וניל

כפית שטוחה אגר אגר (אפשר לוותר)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את כל החומרים עד לסף רתיחה.

2. מצננים לטמפרטורת חדר ומכניסים למקרר בקופסא אטומה למשך 4 שעות לפחות להבשלה.

הערות:
=====
- חליטה של תה (למשל ארל גריי), בתוך הבסיס החם למשך 30 דקות, ולאחר מכן לסנן ולצנן.

- הוספת פרי תהיה ביחס של 50% לבסיס.

- לגלידת לימון, יש להוסיף כ-10% מיץ יחד עם זסט מהקליפה.

- כאשר מוסיפים מחיות (מחית אגוזים, טחינה, סילאן, מחית פיסטוק), יש להוסיף 10% ממשקל הבסיס.

- כדי להוריד בכמות השומן, ניתן להחליף את השמנת בחלב סויה. הגלידה תצא קרחית יותר ואפשר להתגבר על בעיה זו על ידי טחינתה בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס לפני ההגשה.

- ניתן להשתמש בקורנפלור במקום אגר, יוצא מצוין.

- אם אין מכונת גלידה, אפשר להקפיא את המסה, לחתוך אותה לקוביות ולרסק במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט.

בתיאבון!


המתכון מבוסס על מתכון מתוך הסדנא של הקונדיטור אורן דגן כפיר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/05/2016

דירוג:
(3 מדרגים)