סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: איך להכין
איך מכינים ריבת חלב בצורה קלה?

בכדי להכין בקלות ריבת חלב יש לקחת קופסת שימורים של חלב ממותק, להכניסה כשהיא סגורה לסיר מים בטמפרטורה של 100 מעלות ולבשל כשהקופסה כולה מכוסה כל הזמן במים למשך שלוש שעות. יש לפתוח את הקופסה רק לאחר שמצננים אותה לגמרי ואז לערבב היטב את הריבה שהתקבלה למניעת גושים וקבלת ברק. חשוב לבחור סיר מאיכות טובה וגבוה מספיק בכדי שהקופסה לא תתפוצץ במהלך הבישול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/12/2014

דירוג:

איך מכינים סופגניות במילוי קרם טונה?


הנה מתכון לסופגניות מלוחות במילוי קרם טונה של הילה אלפרט, כפי שפורסם במוסף שישבת של ישראל היום בנובמבר 2013:

המצרכים ל-18 סופגניות:
=================

2.5 כוסות שמרים

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 חלמונים

2/3 כוס מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


מצרכים לקרם:
==========

2 קופסאות טונה משומרת בשמן

4 כפות גדושות חרדל (רצוי אקסטרה חריף)

2 כפות חומץ, רצוי פטל אם אין אז חומץ בן יין אדום

כעשרים עלי טרגון

2 כפות צלפים בחומץ

1/3 כוס מים

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
=========

1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

2. ממסים את השמרים הטריים ב-2/3 כוס מים פושרים עם קורט סוכר ומתסיסים.

3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ואם משתמשים בשמרים טריים יוצקים את השמרים שתססו לגומה. אם בחרתם ביבשים, פשוט מפזרים בקמח.

4. מוסיפים את השמן והביצה ולשים תוך כדי הוספת מים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לידיים (כשמונה דקות, אפשר גם במיקסר עם וו לישה).

5. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים בבצק שתפח ולשים אותו מעט. צרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 ס"מ וחותכים גליל לקטעים בעובי 2 ס"מ. מגלגלים כל קטע לכדור, מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

6. בזמן שהסופגניות תופחות מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק מאוד.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הבצק עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים בכך מחוררת לנייר סופג. בעזרת שקית זילוף מזריקים את קרם הטונה לסופגניות ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/12/2014

דירוג:

איך מכינים סנגריה?


הנה מתכון נוסף לסנגריה:

המצרכים:
=======

1 בקבוק יין אדום יבש (מרלו או קברנה)

1/2 כוס ברנדי

2 כפות ליקר טריפל סק

2 כפות אבקת סוכר

2 לימונים פרוסים

1 תפוז פרוס דק

1 תפוח פרוס דק

קוביות קרח

לקישוט: גרגרי רימון


אופן ההכנה:
=========

מכניסים את כל הנוזלים לקערת זכוכית גדולה, מערבבים היטב, מוסיפים את הפירות והקרח, ממתינים כרבע שעה ומגישים.

גיוון: ניתן להגיש עם סודה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים סופגניות פרמז'ן מלוחות?


הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של ישראל היום בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======

2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סופגניות בשוקולד?


הנה מתכון להכנת סופגניות בשוקולד:

המצרכים לסופגניות:
==============

70-80 גרם שמרים טריים

1 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 ק"ג קמח

1/2 כוס שמן

1 ביצה

מעט מלח

1/4 כוס ליקר שוקולד

שמן לטיגון עמוק


מצרכים למלית:
===========

1 כוס חלב

50 גרם חמאה

250 גרם שוקולד

1 כף ליקר טריפל סק


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים לקערה שמרים, 1/4 כוס מהמים, 1 כף מהסוכר ושתי כפות מהקמח. מערבבים עד שהשמרים נמסים ומקבלים עיסה חלקה, מכסים בבד לח וממתינים כרבע שעה.

2. לקערה אחרת מכניסים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.

3. לשים מעט את הבצק בכדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים אותו שוב ומניחים לו לתפוח חצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. יוצרים מהבצק 60 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח, מכסים בבד לח, מתפיחים חצי שעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם ובינתיים מחממים את השמן.

5. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את הסופגניות ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת שומנים.

6. הכנת מלית השוקולד - מחממים חלב וחמאה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מצננים במקרר כשעה או עד שהשוקולד מסמיך. מערבבים טוב את הקרם ומעבירים לשק זילוף או מזרק.

7. מזריקים את השוקולד לתוך הסופגניות, זורים אבקת סוכר מעליהם או שמצפים אותן בשוקולד ומגישים.

בתיאבון וחג שמח!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קוקטייל מנדרין?

הנה מתכון להכנת קוקטייל מנדרין:

המצרכים:
======

60 מ"ל אבסולוט מנדרין

60 מ"ל מיץ מנדרינות טרי

קוביות מרבע אשכולית אדומה

40 מ"ל סאוור

קרח כתוש


אופן ההכנה:
========

1. מועכים בשייקר את קוביות האשכוליות

2. מוסיפים את שאר הנוזלים והקרח ומנערים

3. מסננים את המשקה לתוך כוס פלוט, מוסיפים את השמפניה ומגישים

לרוויה!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/12/2014

דירוג:

איך מכינים אייריש קופי?

כך מכינים כוס אחת של אייריש קופי:

המצרכים:
======

50 סמ"ק סוכר חום מומס

שוט (מנה אחת) אייריש קרים

1 מנת אספרסו חלב מוקצף (רצוי חלב סויה)

שבבי מקופלת או שבבי שוקולד מסוג אחר


אופן ההכנה:
========

1. להוסיף לאייריש קרים את הסוכר והקפה

2. למזוג מעל האייריש קרים עם הקפה את החלב

3. לבזוק את שבבי השוקולד מלמעלה

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/11/2014

דירוג:

איך מכינים מוחיטו קובני?


הנה מתכון להכנת מוחיטו קובני?

המצרכים:
======

מספר עלי נענע

30 מ"ל רום

30 מ"ל סאוור

סודה וקרי כתוש - יש להוסיף לפי גודל הכוס

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
========

1. כותשים לימון, נענע וסוכר חום

2. להניח בכוס קרי כתוש, להוסיף רום, סאוור ומעט סודה עד שהכוס מתמלאת

3. מוסיפים חצי כפית גרידת לימון ומגישים

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/11/2014

דירוג:

איך מכינים מרק ארטישוק חלבי?


הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק חלבי:

המצרכים:
=======

100 גרם חמאה

300 גרם בצל

3 שיני שום

300 גרם תפוחי אדמה קלופים

1 ק"ג לבבות בייבי ארטישוק

100 מ"ל שמנת

1 ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל


אופן ההכנה:
========

1. להמס את החמאה בסיר, להוסיף את הבצל, השום ותפוחי האדמה ולרכך אותם במשך חמש דקות.

2. להוסיף את ציר הירקות והארטישוק ולבשל כחצי שעה.

3. להוסיף מלח, פלפל ושמנת ולערבל היטב במערבל יד.

4. להשאיר את המרק לילה במקרר ולמחרת לחמם, לקשט במעט בבצל ירוק ופפריקה חריפה ולהגיש.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/11/2014

דירוג:

איך מכינים מרק כתום?


הנה מתכון למרק כתום:

המצרכים עבור ארבע מנות:
===================

1 בצל

1 כרישה

1.5 בטטה

1.5 גזר

300 גרם דלעת

1 שורש ג'ינג'ר טרי

1 כפית שמן זית

1 כף גרעיני חמנייה

חופן עירית קצוצה

מלח ופלפל

10 כוסות מים


אופן ההכנה:
=========

1. חותכים את כל הירקות בצורה גסה

2. מכניסים לסיר את כל הירקות החתוכים ומאדים במשך חמש דקות

3. מוסיפים את הג'ינג'ר, המים, המלח והפלפל ומבשלים ארבעים דקות.

4. טוחנים את המרק בעזרת מיקסר אצבע או מעבד מזון ומחזירים לסיר דרך מסננת.

5. מבשלים עשר דקות נוספות ומסירים מהאש.

6. מגישים את המרק מעוטר בגרעיני חמנייה ועירית קצוצה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/11/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סנגרייה חמה?


הנה מתכון להכנת סנגרייה חמה:

המצרכים:
======

1 תפוח עץ ירוק, קלוף וחתוך לקוביות

פלחים חתוכים לקוביות מתפוז אחד

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס יין לבן

1/2 בקבוק יין אדום

2 כפיות סוכר חום

2-3 מקלות קינמון

מעט ציפורן


אופן ההכנה:
========

1. מכניסים את כל החומרים לסיר, מחממים עד סף רתיחה ומורידים מהאש.

2. מוזגים את המשקה לקנקן וממנו לכוסות הגשה גבוהות.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סיידר תפוחים חם?


הנה מתכון להכנת סיידר תפוחים חם (מספיק לשש מנות):

המצרכים:
======

1 ליטר סיידר צלול (או מיץ תפוחים סחוט טרי)

1 כוס קלבדוס (ליקר תפוחים)

2 גרגרי פלפל אנגלי

1 מקל קינמון

2 תפוחי עץ מזן גראן סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ

1/4 כפית חוואיג' לקפה


אופן ההכנה:
========

1. מכניסים את כל החומרים מלבד התפוחים לסיר ומחממים עד לסף רתיחה.

2. מסננים את הנוזל שהתקבל לכוסות ומוסיפים מקוביות התפוחים לכל אחת מהן.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2014

דירוג:

איך מכינים שייק קשיו?


הנה מתכון להכנת שייק קשיו:

מצרכים:
======

10 אגוזי קשיו טבעיים

חצי כוס מים

בננה

אגס

תמרים לפי הטעם

מעט קינמון לפי הטעם


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים את אגוזי הקשיו לבלנדר ומפעילים למספר רגעים

2. מוסיפים את המים ומפעילים שוב את הבלנדר עד לקבלת מקרם חלבי

3. מוסיפים את שאר הפירות והקינמון ומפעילים עד לקבלת שייק בסמיכות הרצויה

לרוויה!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/10/2014

דירוג:

איך מכינים עוף טעים בטוסטר אובן?


הכנת עוף בטוסטר אובן תיעשה כך:

מצרכים:
======

- 2 תבניות שוקיים/ירכיים
- 1 תבנית חד פעמית
- מרק עוף
- כמון
- פלפל שחור ( לא גרוס )
- פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:
========
לוקחים תבנית חד פעמית, שתיי תבניות של שוקיים/ ירכיים ( כל אחד מה שהוא אוהב /מעדיף) פותחים את התבנית של השוקיים/ירכיים, שוטפים בברז את העוף כדי לנקות אותו מעט.


לפני שנתחיל, למי שלא מבין בכמויות ומידות -

זה יוצא: 2 כפות מרק עוף, 3 כפות / 3 כפות וחצי פפריקה מתוקה, 2 כפות כמון, ורבע כפית פלפל שחור.

מתחילים: לאחר מכן, לוקחים מרק עוף ומפזרים בעדינות על כל חלקי העוף. ( לחילופין 2 כפות מרק עוף כמו שהזכרתי לעיל ) בצורה כזו שתסתכלו על העוף ותראו צהוב - אבל לא בצורה מוגזמת אלא, שתכסה את העוף.


לאחר מכן, יש לקחת את הפפריקה מתוקה ולפזר באותה מידה ואופן על העוף, שייתקבל לכם צבע אדום, יפה, ועדין לעין. שוב, שלא יהיה מוגזם מדי.

מיד אחרי זה, יש לקחת את הכמון ולפזר מעט ממש על כל העוף - במידה של כפיות זה יוצא שתיי כפות ( לא גדושות ) אלא ישרות. וכמובן לפזר על כל העוף.


ולאחר מכן, עוברים אל הפלפל שחור, יש לפזר רבע כפית על כל חלקי העוף.

כוסות מים: יש להוסיף בערך 2-3 כוסות מים. זה לא משנה אם זה כוסות חד פעמי/ כוסות זכוכית. זו אותה מידה פחות או יותר.

שמן: יש להוסיף כפית שמן ולשפוך אותה על העוף, על מנת לקבל מראה יפה ועשיר של העוף.

לסיום: מכניסים לתנור, מסובבים את כפתור הטיימר לשעה בישול, מעלות: יש לשים על טמפרטורה של בין 220- 250 מעלות, ולכוון בטוסטר על מצב רביעי של הכנה - אצלי בטוסטר נובו /Novo יש ארבעה מצבים - אם יש לכם טוסטר אובן שונה, כוונו למצב שני /שלישי זה אמור להתאים.

בכל אופן, זמן השהייה בטוסטר, והטמפרטורה לא משתנים.

שיהיה בתיאבון!
מוסר הסטיפ: אנונימיאו בתאריך: 24/10/2014

דירוג:
(12 מדרגים)

איך מכינים קרמבו?


הנה מתכון להכנת 20 יחידות קרמבו:

המצרכים לבסיס:
============
20 ביסקוויטים או 20 תחתיות בצק פריך אפוי בקוטר 3 ס"מ

המצרכים למרנג:
============
3 חלבונים

3 כפות מים

180 כרם סוכר


מצרכים לציפוי:
===========
200 גרם שוקולד

אופן ההכנה:
=========

1. מקציפים את החלבונים לזמן קצר, עד קבלת קצף מאוד רך

2. בסיר קטן מבשלים מים וסוכר על להבה בינונית עד קבלת סירופ (שהסוכר נמס לגמרי)

3. את הסירופ מוסיפים בעדינות לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה עד שהוא הופך להיות מבריק וגמיש

4. מכניסים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על הביסקוויטים גבעות של קצף, מעבירים למקפיא להתייצבות

5. ממיסים את השוקולד בסיר על להבה נמוכה עד להמסה מלאה

6. מוציאים את הקרמבו מהמקפיא, מניחים אותו על רשת מעל תבנית ויוצקים עליהם את השוקולד עד לכיסוי מלא

7. מכניסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב ועד להגשה

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/10/2014

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מכינים שוקולטה?

הנה מתכון להכנת כוס שוקולטה:

מצרכים:
=====

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כפית ברנדי

100 גרם שוקולד מריר מסוג משובח

תמצית וניל

אופן ההכנה:
========

1. ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד עם החלב והשמנת המתוקה.

2. מוסיפים את הברנדי ותמצית הוניל ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי, מביאים לסף רתיחה ומורידים מהאש.

3. מוזגים לספל גדול ומגישים.

- גיוון: אפשר להוסיף קצפת

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/10/2014

דירוג:
(12 מדרגים)

איך מכינים עוגת דבש טבעונית?


עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:

המצרכים:
=======

1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מייפל

1/4 כוס סילאן

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית מחוקה אבקת אפיה

קורט קינמון

קורט ג'ינג'ר טחון

קורט מוסקט

קורט ציפורן

קורט פלפל אנגלי

חופן שבבי שקדים


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה

2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת

3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה

4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי

בתיאבון!



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/10/2014

דירוג:

איזו אפליקציה מסייעת להכנת קוקטיילים?


האפליקציה הבאה מסייעת למי שמעוניין להכין קוקטיילים טובים:

Mixology Drink Recipes
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/09/2014

דירוג:

איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?

הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:

המצרכים לבצק:
===========

3.5 כוסות קמח שמרים

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח


המצרכים למילוי:
============

1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק

2/3 כוס רסק תפוחים טבעי

4 כפות סוכר דמררה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
===========

1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========

1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה

2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון

4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ

5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה

6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות

7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)

9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/09/2014

דירוג:

איך מכינים סוואר?

סוואר הוא נוזל המורכב מכמות שווה של מי סוכר ולימון משמש בדרך כלל כתוספת לקוקטיילים למיניהם. יש לבשל סוכר עם מים עד להמסת הסוכר ולהוסיף לתמיסה כמות שווה של מיץ לימון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/09/2014

דירוג:

איזו אפליקציה טובה למתכונים יש?


האפליקציות הבאות מסייעות למי שמעוניין להכין מאכלים טעימים:

Dinner Spinner Allrecipes
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/09/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים אפטרשייב ביתי?


אם התגלחתם ואין לכם אפטרשייב אפשר להכינו בעצמכם. להכנת אפטרשייב ביתי מיידי מערבבים חצי כפית של ג'ל אלוורה טבעי או מסחרי עם חצי כפית של מים. לאחר שמערבבים היטב, מורחים את התמיסה שנוצרה על עור הפנים וזהו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/09/2014

דירוג:

איך מכינים פסטה ברוטב גבינות?

כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:

המצרכים:
======

1/2 ק"ג פסטה מכל סוג

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

אפשרי - עלי מרווה לקישוט


אופן ההכנה:
========

1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף

2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות

3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול

4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/08/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים קוקטייל תפוחים?

הנה מתכון להכנת קוקטייל תפוחים:

המצרכים:
======
1/4 תפוח חתוך לרצועות

3 פלחי תפוז

15 מ"ל מיץ תפוחים

30 מ"ל קטל וואן סיטרון

טריפל סק

ליים

אופן ההכנה:
========

מוזגים לכוס את כל מרכיבי הקוקטייל לפי הסדר, מערבבים היטב ומגישים.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/08/2014

דירוג:

איך מכינים חומוס עם יוגורט?

הנה מתכון להכנת חומוס עם יוגורט של ישראל אהרוני כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קנויים)

כוס וחצי יוגורט משובח

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
========

לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים רוטב עגבניות לפיצה?

כך מכינים רוטב עגבניות למריחה על בסיס פיצה:

המצרכים:
======

400 גרם עגבניות משומרות (קלופות ומרוסקות)

1 כפית שטוחה מלח

טיפה סוכר

מספר עלי בזיליקום טריים

מעט אורגנו יבש


אופן ההכנה:
========

מרסקים את כל החומרים יחד עם בלנדר אצבע, טועמים, מתקנים תיבול ומורחים על בצק הפיצה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/06/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים שייק ירוק?

להכנת שייק ירוק יש להשתמש ב-60% פירות וב-40% ירקות ירוקים, לערבל אותם היטב בבלנדר בתוספת מים קרים וממתיק כלשהו (סילאן, דבש). ניתן לבחור איזה פרי שאוהבים ומהירקות כדאי לבחור מהרשימה הזו:

חסה

תרד

מנגולד

סלרי (גבעול ועלים)

כוסברה

פטרוזיליה

נבטי חמניות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/06/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים שייק ירוק?

כך מכינים שייק ירוק, שייק המשלב פירות וירקות, בריא ומזין:

המצרכים:
======

2 תפוחים ירוקים

1 גבעול סלרי עם העלים

טיפה ג'ינג'ר

טיפה לימון

להמתקה: תמרים לפי הטעם או סילאן

אופן ההכנה:
========
שוטפים היטב את כל הירקות והפירות, מכניסים לבלנדר עם מעט מים צוננים או קוביות קרח ומפעילים עד לקבלת שייק.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מטבל יוגורט עם סלק?

הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)
2 כוסות יוגורט משובח
1 כף דבש
1 כף רכז רימונים
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
מעט שבבי צ'ילי חריפים
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות כלי נענע קצוצים
חצי כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה:
========

1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/05/2014

דירוג:

איך עושים קבב מוצלח?

כך עושים קבב מצוין:

- יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.

- יש להקפיד שיהיה שומן בבשר

- יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס

- חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה

- חשוב לצלות אץ הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש

- יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו

- ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)