סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: איך להכין
איך מכינים קרמבו?


הנה מתכון להכנת 20 יחידות קרמבו:

המצרכים לבסיס:
============
20 ביסקוויטים או 20 תחתיות בצק פריך אפוי בקוטר 3 ס"מ

המצרכים למרנג:
============
3 חלבונים

3 כפות מים

180 כרם סוכר


מצרכים לציפוי:
===========
200 גרם שוקולד

אופן ההכנה:
=========

1. מקציפים את החלבונים לזמן קצר, עד קבלת קצף מאוד רך

2. בסיר קטן מבשלים מים וסוכר על להבה בינונית עד קבלת סירופ (שהסוכר נמס לגמרי)

3. את הסירופ מוסיפים בעדינות לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה עד שהוא הופך להיות מבריק וגמיש

4. מכניסים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על הביסקוויטים גבעות של קצף, מעבירים למקפיא להתייצבות

5. ממיסים את השוקולד בסיר על להבה נמוכה עד להמסה מלאה

6. מוציאים את הקרמבו מהמקפיא, מניחים אותו על רשת מעל תבנית ויוצקים עליהם את השוקולד עד לכיסוי מלא

7. מכניסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב ועד להגשה

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/10/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים שוקולטה?

הנה מתכון להכנת כוס שוקולטה:

מצרכים:
=====

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כפית ברנדי

100 גרם שוקולד מריר מסוג משובח

תמצית וניל

אופן ההכנה:
========

1. ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד עם החלב והשמנת המתוקה.

2. מוסיפים את הברנדי ותמצית הוניל ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי, מביאים לסף רתיחה ומורידים מהאש.

3. מוזגים לספל גדול ומגישים.

- גיוון: אפשר להוסיף קצפת

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/10/2014

דירוג:
(11 מדרגים)

איך מכינים עוגת דבש טבעונית?


עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:

המצרכים:
=======

1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים

1/3 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מייפל

1/4 כוס סילאן

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית מחוקה אבקת אפיה

קורט קינמון

קורט ג'ינג'ר טחון

קורט מוסקט

קורט ציפורן

קורט פלפל אנגלי

חופן שבבי שקדים


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה

2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת

3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה

4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי

בתיאבון!



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/10/2014

דירוג:

איזו אפליקציה מסייעת להכנת קוקטיילים?


האפליקציה הבאה מסייעת למי שמעוניין להכין קוקטיילים טובים:

Mixology Drink Recipes
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/09/2014

דירוג:

איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?

הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:

המצרכים לבצק:
===========

3.5 כוסות קמח שמרים

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח


המצרכים למילוי:
============

1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק

2/3 כוס רסק תפוחים טבעי

4 כפות סוכר דמררה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
===========

1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========

1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה

2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון

4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ

5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה

6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות

7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)

9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/09/2014

דירוג:

איך מכינים סוואר?

סוואר הוא נוזל המורכב מכמות שווה של מי סוכר ולימון משמש בדרך כלל כתוספת לקוקטיילים למיניהם. יש לבשל סוכר עם מים עד להמסת הסוכר ולהוסיף לתמיסה כמות שווה של מיץ לימון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/09/2014

דירוג:

איזו אפליקציה טובה למתכונים יש?


האפליקציות הבאות מסייעות למי שמעוניין להכין מאכלים טעימים:

Dinner Spinner Allrecipes
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/09/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים אפטרשייב ביתי?


אם התגלחתם ואין לכם אפטרשייב אפשר להכינו בעצמכם. להכנת אפטרשייב ביתי מיידי מערבבים חצי כפית של ג'ל אלוורה טבעי או מסחרי עם חצי כפית של מים. לאחר שמערבבים היטב, מורחים את התמיסה שנוצרה על עור הפנים וזהו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/09/2014

דירוג:

איך מכינים פסטה ברוטב גבינות?

כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:

המצרכים:
======

1/2 ק"ג פסטה מכל סוג

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

אפשרי - עלי מרווה לקישוט


אופן ההכנה:
========

1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף

2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות

3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול

4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/08/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים קוקטייל תפוחים?

הנה מתכון להכנת קוקטייל תפוחים:

המצרכים:
======
1/4 תפוח חתוך לרצועות

3 פלחי תפוז

15 מ"ל מיץ תפוחים

30 מ"ל קטל וואן סיטרון

טריפל סק

ליים

אופן ההכנה:
========

מוזגים לכוס את כל מרכיבי הקוקטייל לפי הסדר, מערבבים היטב ומגישים.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/08/2014

דירוג:

איך מכינים חומוס עם יוגורט?

הנה מתכון להכנת חומוס עם יוגורט של ישראל אהרוני כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קנויים)

כוס וחצי יוגורט משובח

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
========

לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים רוטב עגבניות לפיצה?

כך מכינים רוטב עגבניות למריחה על בסיס פיצה:

המצרכים:
======

400 גרם עגבניות משומרות (קלופות ומרוסקות)

1 כפית שטוחה מלח

טיפה סוכר

מספר עלי בזיליקום טריים

מעט אורגנו יבש


אופן ההכנה:
========

מרסקים את כל החומרים יחד עם בלנדר אצבע, טועמים, מתקנים תיבול ומורחים על בצק הפיצה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/06/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים שייק ירוק?

להכנת שייק ירוק יש להשתמש ב-60% פירות וב-40% ירקות ירוקים, לערבל אותם היטב בבלנדר בתוספת מים קרים וממתיק כלשהו (סילאן, דבש). ניתן לבחור איזה פרי שאוהבים ומהירקות כדאי לבחור מהרשימה הזו:

חסה

תרד

מנגולד

סלרי (גבעול ועלים)

כוסברה

פטרוזיליה

נבטי חמניות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/06/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים שייק ירוק?

כך מכינים שייק ירוק, שייק המשלב פירות וירקות, בריא ומזין:

המצרכים:
======

2 תפוחים ירוקים

1 גבעול סלרי עם העלים

טיפה ג'ינג'ר

טיפה לימון

להמתקה: תמרים לפי הטעם או סילאן

אופן ההכנה:
========
שוטפים היטב את כל הירקות והפירות, מכניסים לבלנדר עם מעט מים צוננים או קוביות קרח ומפעילים עד לקבלת שייק.

לרוויה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מטבל יוגורט עם סלק?

הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)
2 כוסות יוגורט משובח
1 כף דבש
1 כף רכז רימונים
2 כפות שמן זית
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
מעט שבבי צ'ילי חריפים
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות כלי נענע קצוצים
חצי כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה:
========

1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/05/2014

דירוג:

איך עושים קבב מוצלח?

כך עושים קבב מצוין:

- יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.

- יש להקפיד שיהיה שומן בבשר

- יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס

- חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה

- חשוב לצלות אץ הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש

- יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו

- ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים שעועית ירוקה ביוגורט?

הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
===========

1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
========

1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/05/2014

דירוג:

איך שותלים עציץ בסלסלה תלויה?

כך שותלים עציץ בסלסלה תלויה:

- בוחרים סלסלה העשויה מקוקוס. סלסלות מסוג זה הן קלות ומאפשרות למים להתנקז, כך שלא צריך לעשות שימוש בטוף

- מניחים בתחתית הסלסלה תערובת מוכנה לשתילה

- מניחים מעל התערובת במרכז הסלסלה את הצמח אותו רוצים לשתול

- ממלאים את המקום הנותר בשאר תערובת השתילה שנותרה, מהדקים ומשקים במעט מים

- תולים את הסלסלה בחצר או במרפסת

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/05/2014

דירוג:

איך מכינים מטבל יוגורט עם קישואים?

הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
========

1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2014

דירוג:

איך מאיצים את הכנת תפוחי האדמה במדורה?

בכדי להאיץ את הכנת תפוחי האדמה במדורה כדאי לעטוף אותם בנייר כסף ולהכניס לגחלים תפוחי אדמה שכבר בושלו קודם לכן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/05/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים מרק אפונה וכרישה בחלב קוקוס?

הנה מתכון להכנת מרק אפונה וכרישה וחלב קוקוס:

המצרכים:
======

2 כפות שמן זית

2 כרישות חתוכות לפרוסות

3 בצלים ירוקים קצוצים (יש להפריד בין החלק הלבן לירוק)

4 שיני שום כתושות קל

3 כוסות אפונה גינה מופשרת

1 כוס חלב קוקוס

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט תבלין קארי, לפי הטעם


אופן הכנה:
=======

1. מחממים בסיר שמן זית, מאדים את הכרישה, השום והחלק הלבן של הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל , את האפונה, חלב הקוקוס המלח, הפלפל והקארי.

3. מוזגים לסיר מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

4. טוחנים את המרק בבלנדר יד עד שמתקבל מרק קטיפתי, במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לדילול, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/05/2014

דירוג:

איך מכינים מרק עדשים כתומות?

כך מכינים מרק עדשים כתומות:

המצרכים:
======

1 כוס עדשים כתומות

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות גסות

1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס

1 בצל קלוף וחתוך גס

4 שינים שום שלמות

3 כפות שמן זית

2 כפיות תבלין קארי

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
========

1. שוטפים את העדשים היטב.

2. מחממים שמן זית בסיר גדול, מכניסים את כל הירקות ומקפיצים קלות עד להזהבה.

3. מוסיפים את העדשים והתבלינים.

4. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים אותה ומבשלים שעה.

5. אפשר להגיש את המרק כמו שהוא או לטחון את חלקו.

6. להגיש בתוספת מעט פטרוזיליה קצוצה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/05/2014

דירוג:

איך מכינים עוגת שוקולד נהדרת?

הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:

מצרכים:
=====

200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות

3 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס

1.5 כוסות קמח תופח


מצרכים לציפוי:
=========

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב

2 כפות מים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה


אופן ההכנה:
========

1. לחמם תנור ל-180 מעלות

2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית

3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.

4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.

5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.

6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.

7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/05/2014

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים סלט טורקי?

הנה מתכון להכנת סלט טורקי?

המצרכים:
======

2 עגבניות אדומות

1 פלפל ירוק

1 גמבה

1 בצל בינוני

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף רכז רימונים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
========

1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.

2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.

3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות

4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/05/2014

דירוג:

איך מכינים פאג' שוקולד ופיסטוק?

הנה מתכון קל וטעים לפאג' שוקולד ופיסטוק:

המצרכים:
======
350 גרם שוקולד(70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

1 פחית של 397 גרם חלב מרוכז/ ממותק

30 גרם חמאה

קמצוץ מלח

150 גרם פיסטוקים קלופים (חצי לקצוץ גס וחצי להשאיר שלמים)

חמוציות - אם רוצים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
========

1. בסיר על אש קטנה להמיס שוקולד, חלב מרוכז, חמאה ומלח תוך כדי ערבוב.

2. כשהתערובת חלקה להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.

3. להעביר את התערובת לתבנית בגודל 23 סנטימטר מרופדת בנייר כסף ולשטח.

4. לתת לפאג' להתקרר ואז להעביר למקרר את שהוא מתקשה.

5. לחתוך לריבועים קטנים ושמור בפריזר או במקרר עד להגשה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/05/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה משך השמן שיש להשרות בשר במרינדה?

בשר המיועד לצלייה במנגל ומושרה קודם לכן במרינדה כדאי לשים לילה קודם בתוך המשרה במקרר וסמוך לזמן ההכנה להברישו שוב בנוזל שהושרה בו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/05/2014

דירוג:

יש מתכון טוב לכדורי שוקולד?

הנה מתכון מוצלח לכדורי שוקולד:

המצרכים:
======

200 גרם ביסקוויטים

50 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר

2 כפות גדושות קקאו

100 גרם קוביות שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

קורט מלח

לציפוי: סוכריות צבעוניות או קוקוס

אופן ההכנה:
========

1. להכניס את הביסקוויטים לתוך שתי שקיות ניילון, לקשור ולחבוט בהם בפטיש שניצלים עד לריסוקם וקבלת פירורים דקים (ניתן לטחון גם במעבד מזון).

2. ממסים בסיר על האש חמאה, סוכר, חלב, שוקולד, קקאו ומלח ומערבים היטב. ניתן להמיס גם במיקרוגל במספר פעימות).

3. לערבב את קרם השוקולד עם הביסקוויטים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה. במידת הצורך יש להוסיף עוד מעט חלב.

4. ליצור מהתערובת כדורים קטנים ולגלגל אותם בסוכריות או בקוקוס, להניח על מגש או בקופסה ולשמור במקרר עד להגשה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/04/2014

דירוג:
(9 מדרגים)

איך מכינים כריך אגסים בלחם קסטן?

כך מכינים כריך אגסים בלחם קסטן:

המצרכים:
======

2 פרוסות לחם קסטן מקמח מלא

2 כפות ריבת אגסים לייט

60 גרם גבינת ריקוטה

1 כף שטוחה חמוציות מיובשות

1 חופן נבטי צנונית

אופן ההכנה:
========

מורחים את הריבה והגבינה על הלחם, מפזרים את החמוציות והנבטים ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/04/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מרק בצל?

הנה מתכון להכנת מרק בצל מושקע:

המצרכים:
======

100 גרם חמאה

500 גרם בצלים קלופים ופרוסים

3 כפות קמח

1.5 כוסות יין לבן

5 כוסות מים רותחים

1 כוס שבבי בצל מטוגן (ניתן לקנות מוכן בחנויות תבלינים ומעדניות, ניתן לבשל את המקר גם ללא השבבים)

1 ענף תימין

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות גבינת אמנטל / גרוייר מגוררת

2 כוסות לחם קלוי


אופן ההכנה:
========

1. ממיסים את החמאה בסיר גדול, מאדים את הבצלים עד לשקיפות.

2. מוסיפים קמח ומערבבים.

3. מוסיפים יין לבן ומאדים במשך שתי דקות על אש בינונית.

4. מוסיפים מים, שבבי תימין, מוסקט, פלפל ומלח.

5. מבשלים על להבה נמוכה עד 40 דקות. מדי פעם בוחשים בכדי למנוע את הדבקות הבצל לתחתית.

6. יוצקים את המרק לקערות הגשה ובכל קערה מפזרים קוביות לחם קלוי וגבינה.

7. קולים בגריל, בחלקו העליון של תנור האפייה עד שהגבינה תמס ומגישים.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/04/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה זורים על לחמניות לפני אפייתן?

הנה מספר אפשריות לזרייה על לחמניות לפני הכנסתן לתנור (רצוי לפזר את התוספות הללו לאחר שמזגגים את הלחמניות בביצה עם מעט מים או בזיגוג אחר):

שומשום

פרג

גרעיני חמניות

גרעיני דלעת

מלח גס (ניתן לערבבו במעט סוכר)

קצח

קימל

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/04/2014

דירוג:
(3 מדרגים)