סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: ארטישוק
איך מכינים מרק ארטישוק חלבי?


הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק חלבי:

המצרכים:
=======

100 גרם חמאה

300 גרם בצל

3 שיני שום

300 גרם תפוחי אדמה קלופים

1 ק"ג לבבות בייבי ארטישוק

100 מ"ל שמנת

1 ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל


אופן ההכנה:
========

1. להמס את החמאה בסיר, להוסיף את הבצל, השום ותפוחי האדמה ולרכך אותם במשך חמש דקות.

2. להוסיף את ציר הירקות והארטישוק ולבשל כחצי שעה.

3. להוסיף מלח, פלפל ושמנת ולערבל היטב במערבל יד.

4. להשאיר את המרק לילה במקרר ולמחרת לחמם, לקשט במעט בבצל ירוק ופפריקה חריפה ולהגיש.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/11/2014

דירוג:

איך מקלפים ארטישוק?

כך מקלפים ארטישוק:

1. קטימת החלק העליון של הארטישוק בעזרת סכין.

2. הסרת עלי הארטישוק בצורה מעגלית בעזרת אותה סכין חדה עד שלב הארטישוק נחשף.

3. הסרת הקוצים הממלאים את מרכז הארטישוק בעזרת כף.

4. בכדי למנוע את השחרת לבבות הארטישוק יש לשפשף אותם עם לימון ולהניח אותם בכלי ען מים ופרוסות או חצאי לימון עד שמשתמשים בהם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מאחסנים ארטישוק?

ארטישוק מאחסנים במקרר. התזה של מספר טיפות מים על הארטישוק והכנסתו לשקית ניילון לפני הקירור תסייע בשמירתו טרי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/12/2013

דירוג:

איזו תרופת סבתא מסייעת נגד האנג אובר?

בכדי להימנע מהאנג אובר כדאי לאכול ארטישוק לפני ששותים אלכוהול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/12/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של ארטישוק?

ב-100 גרם ארטישוק יש 50 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/08/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

מהן הסיבות בגללן כדאי לאכול ארטישוק?


אלו יתרונותיו התזונתיים של הארטישוק:

- דל קלוריות

- מכיל סיבים תזונתיים

- עשיר באשלגן

- עשיר במגנזיום

- עשיר בחומצה פולית

- מכיל ברזל

- מכיל ויטמין C

- מסייע לסילוק כולסטרול מהגוף

- מכיל נוגדי חמצון המפחיתים סיכוי לחלות בסרטן

- מסייע בעיכול

- מסייע במניעת חסימות בכיס המרה

- מסייע באיזון הסוכר בדם

- מסייע בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/08/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מנקים את הכבד באופן טבעי?


בכדי לנקות את הכבד באופן טבעי כדאי לצרוך לפחות אחד מהמזונות הבאים פעם ביום:

תפוח אדמה

ארטישוק

פלפל

כרוב

כרובית

כרוב ניצנים

ברוקולי

בצל

שום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/08/2013

דירוג:
(8 מדרגים)

איזו תזונה יכולה להקל אל שתיית אלכוהול מוגזמת?

ניתן להקל על הגוף ולהחזיר אותו לאיזון מסוים לאחר שתייה רבה של אלכוהול ע"י אכילת ארטישוק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/12/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

אילו יתרונות תזונתיים יש לארטישוק?

אלו יתרונותיו התזונתיים של הארטישוק:

- מאזן כולסטרול בגוף

- מקל על בעיות בדרכי השתן

- עשיר בברזל

- עשיר בסיבים תזונתיים

- עשיר בוויטמין C

- מנטרל רעלים בכבד

- מסייע לבניית תאי הכבד

- מסייע בהפחתת הכולסטרול

- מסייע בהגברת מיצי המרה

- טוב נגד עצירות ומסייע בחילוף החומרים בגוף
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/12/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איזו חליטה תשפיע על הורדת הכולסטרול בגוף?

בכדי להוריד את רמת הכולסטרול בגוף יש לחלוט 2-3 כפיות מהמצחים הבאים במים חמים, להמתין 10 דקות ולשתות בין 2-3 כוסות ביום:

- גדילן

- ארטישוק

- שן ארי

- סירפד

- פטרוזילה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/02/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

באיזו חליטה להשתמש לניקוי רעלים?

לניקוי רעלים מהגוף מומלץ לחלוט 2-3 כפיות מהצמחים הבאים עשר דקות בכוס מים חמים ולשתות 2-3 כוסות ביום:

- ארטישוק

- גדילן

- שן ארי

- סירפד

- פטרוזיליה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/02/2012

דירוג:

איך שומרים על תזונה בריאה יחד עם צריכת סוכר?


לאלו מאיתנו שלא יכולים לוותר על אכילת מתוק וצריכת סוכר, כדאי להכניס לתפריט באופן קבוע אכילת ארטישוק, שכן הוא מייצב את רמת הסוכר בדם ובנוסף מסייע בעיכול ומקטין את רמת הכולסטרול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/05/2010

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים סלט לבבות ארטישוק?


הנה מתכון להכנת סלט לבבות ארטישוק:


המצרכים:
========
400 ג' קוביות של לבבות ארטישוק קפואים
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
50 ג' צנוברים
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
מעט אורגנו
מלח ופלפל


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל בישול קצר את לבבות הארטישוק במי מלח רותחים, רק עד שמתחילים להתרכך.

2.לסננן את הארטישוק ולהעביר לקערת ההגשה.

3. לצקת על הארטישוק מיץ לימון, שמן זית, מלח , פלפל ואורגנו ולערבב קלות.

4. לטגן את הצנוברים במעט שמן זית עד להזהבה.

5. לפזר את גבינת הפרמזן מעל הארטישוק ומעליה את הצנוברים.

6. להגיש מיד.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/01/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים תחתיות ארטישוק בעשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת תחתיות ארטישוק בעשבי תיבול:

המצרכים:
========
12 תחתיות ארטישוק
1 כוס פרורי לחם
1 כוס חלב
1 כף פטרוזילה קצוצה, רק העלים
1 כף בזילקום קצוץ, רק העלים
1 כף שמיר קצוץ, רק העלים
2 שיני שום כתושות
3 כפות גבינה מלוחה מפוררת
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפל
מעט שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. לצקת את החלב על פרורי הלחם ולהשהות 2-3 דקות.
2. להוסיף לפרורי הלחם את יתר החומרים מלבד שמן הזית ולערבב.
3. למלא את תחתיות הארטישוק בתערובת.
4. לסדר בתבנית חסינת אש או בסיר את התחתיות זו ליד זו.
5. לערבב את שמן הזית עם שתי כפות מים ולהזליף על הארטישוק.
6. לכסות באלומיניום או במכסה ולבשל על אש נמוכה או לאפות בחום בינוני כעשרים דקות, עד שתחתיות הארטישוק מתרככות, אך לא יתר על המידה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/01/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים ארטישוק ממולא בבשר?


הנה מתכון חגיגי לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר:

המצרכים:

12 תחתיות ארטישוק
שמן לטיגון

מצרכים למלית:

500 ג' בשק טחון
1 ביצה
מלח
פלפל, רצוי לבן

מצרכים לרוטב:

1 כוס מרק בשר או עוף
100 ג' שזיפים שחורים



אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את חומרי המלית.
2. ממלאים את תחתיות הארטישוק.
3. מחממים את השמ בסיר שטוח ורחב ומטגנים בות את תחתיות הארטישוק משני הצדדים.
4. בין התחתיות מניחים את השזיפים ועליהם יוצקים את המקר.
5. לכות את הסיר ולבשל כחצי שעה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/07/2009

דירוג:
(5 מדרגים)

איך להכין ארטישוק?


להכנה של ארטישוק טעים, עושים כך:

- מכניסים לסיר מים גדול (עד שכל הארטישוק מכוסה - או רובו).

- חותכים לימון לפרוסות (עם הקליפה) ושמים אותן בפנים.

- מבשלים כך עד לרתיחה, וממשיכים עוד 45 דקות לפחות.

- אחר כך אנחנו מקלפים את הארטישוק וטובלים ברוטב (אלף האיים, או מיונז, חרדל ולימון מעורבבים לרוטב ביתי משובח), עד שמגיעים ללב....(כמובן להוריד את כל השיער).


הגולשת רמה מציעה:
=============
רוטב נוסף ישן וטוב... שליש כוס חומץ + שליש כוס שמן + מלח + פלפל שחור. טובלים ומתענגים.
מוסר הסטיפ: נוע'לה בתאריך: 22/04/2007

דירוג:
(10 מדרגים)

איך בוחרים ארטישוק?


ככה בוחרים ארטישוק:

1. בחרו את הארטישוק כשעליו סגורים וקשים.

2. ארטישוק בעל עלים פתוחים הוא יותר מדי בשל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/01/2007

דירוג:
(1 מדרגים)


כדי לבחור ארטישוק טרי וטעים, הקפידו על הדברים הבאים:

- ארטישוק סגור יחסית הוא טרי יותר.

- ארטישוק טוב הוא בעל עלים חלקים ובריאים ולא יבשים ומקומטים.

- כתמים כהים בבסיס הארטישוק (מקום בו יוצא ממנו הגבעול), מרמזים על רקבון.

- בדיקה לעומק: שוברים עלה של הארטישוק ואם הוא מכיל נוזל הרי שהוא טרי.

- אם אינכם אוכלים את הגבעול, הימנעו מארטישוקים עם גבעולים ארוכים, שמייקרים את הקנייה.

- יש להקפיד שהארטישוק יהיה בצבע ירוק בהיר

- חשוב שעליו של הארטישוק יהיו סגורים ורכים וגבעולו ארוך
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים ארטישוק?


רוצים להכין ארטישוק כמו פעם?

שמים בסיר מלא מים עם כפית מלח ומרתיחים. כשהוא מקבל צבע ירוק מלוכלך הוא מוכן. מכינים מטבל מחצי כוס חומץ הדרים, כפית שמן, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור. טובלים בו את העלים ואת לב הארטישוק.
תגיות: מתכונים,‏ מטבח,‏ ארטישוק
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

איך לנקות את הידיים אחרי ניקוי ארטישוק?

לניקוי ידיים אחרי ניקוי ארטישוק משפשפים אותן עם חצי לימון טבעי או מיץ ממנו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(2 מדרגים)