סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: בשר
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מונעים הרעלת מזון?


בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

- שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

- שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

- שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

- יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

- הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

- ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

- הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.


- הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

- הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

- הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

- שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

- לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

- חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

- שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/10/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איזה בשר מתאים לסטייקים?

הבשר המתאים ביותר לסטייקים הוא בשר מיושן (בשר שעבר תהליך האורך בין ימים לשבועות ההופך אותו מתאים לצלייה). כדאי להימנע מקניית בשר טרי לגמרי לסטייקים מאחר והוא זקוק לתהליך ארוך בכדי להתרכך ובכדי שיהיה קל לאכלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/07/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות החלבון שיש בבשר בקר?

ב-200 גרם בשר בקר רזה יש 50 גרם חלבון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך לא חורכים את הבשר על המנגל?

בכדי להימנע מחריכת הבשר על המנגל יש למרוח עליו מהמרינדה בכל פעם שהופכים אותו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך עושים קבב מוצלח?

כך עושים קבב מצוין:

- יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.

- יש להקפיד שיהיה שומן בבשר

- יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס

- חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה

- חשוב לצלות אץ הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש

- יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו

- ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

מהן הסיבות בגללן כדאי להעדיף שיפודי מתכת על שיפודי עץ?

אלו הסיבות ששיפודי מתכת עדיפים על שיפודי עץ:

- נוח יותר לשים עליהם את הבשר

- עקב המבנה השטוח שלהם הם יציבי יותר על המנגל ולא מתגלגלים כמו שיפודים מעץ

- שיפודי מתכת מתחממים ועוזרים לבשר להיעשות טוב יותר גם בחלקו הפנימי
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/05/2014

דירוג:

מה משך השמן שיש להשרות בשר במרינדה?

בשר המיועד לצלייה במנגל ומושרה קודם לכן במרינדה כדאי לשים לילה קודם בתוך המשרה במקרר וסמוך לזמן ההכנה להברישו שוב בנוזל שהושרה בו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/05/2014

דירוג:

למה בשר על שיפוד אינו מוכן באותו הזמן?

הסיבה שהבשר על שיפוד אינו מוכן באותו הזמן הוא שיש הבדלים בגודל בין קוביות הבשר. על מנת שכל השיפוד יהיה מוכן יחד באותה דרגת צלייה, חשוב להקפיד על חיתוך שווה של כל קוביות הבשר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

באיזה שלב מניחים את הבשר על המנגל?

את הבשר על המנגל יש להניח אך ורק כאשר הלהבות כבו והפחמים הופכים להיות בצבע לבן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/05/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מנטרלים את החומרים המסרטנים בבשר אדום?

בכדי לנטרל את החומרים העלולים לגרום לסרטן באכילת בשר להוסיף לבשר תבלינים ובפרט רוזמרין ולשתות יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2014

דירוג:

איפה כדאי לקנות בשר בתל אביב?

הקצביה "מיט מרקט" נמצאת ברחוב יום טוב 5, בשוק הכרמל. היתרון שלה הוא המחירים הזולים לבשר איכותי ונקי והדרכה גם לחלקים הפחות מוכרים של הבשר. הקימו אותה שף ועורך דין שהחליטו להגשים חלום על קצביית בוטיק כמו בחו"ל, אך במחירים הוגנים.

הערה:
=====
ההמלצה על המקום באה מכתבה במוסף "הארץ". אם גיליתם שהמחירים יקרים מדי - נשמח לדעת!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/04/2014

דירוג:
(5 מדרגים)

על אילו דברים כדאי להקפיד בבחירת בשר לאנטריקוט?

אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בבחירת בשר לאנטריקוט:

- קניית בשר טרי

- קניית בשר מפרה מבכירה

- בשר שהתיישן לפחות שלושה שבועות

- בשר ורוד ולא משויש
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/03/2014

דירוג:

האם ארוחה בשרית גורמת לנו להיות עייפים יותר?

לא, ארוחה בשרית אינה גורמת לנו להיות עייפים יותר, מה שמשפיע על רמת העייפות הן דווקא הפחמימות המתווספות בדרך כלל לארוחה. אם חשוב לכם להיות ערניים לאחר הארוחה (למשל ארוחת צהריים באמצע יום עבודה) שלבו עם הבשר ירקות טריים, מבושלים או קלויים וותרו על הפחמימות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2014

דירוג:
(4 מדרגים)

איך גורמים להמבורגר להיות רך?

רכות של המבורגר היא תוצאה של לישה ממושכת בה משתחרר החלבון והבשר הופך להיות רך יותר, לכן אם ברצונם לקבל המבורגר או קבב נימוחים הקפידו על לישה יסודית של הבשר טרם הפיכתו לקציצה הרצויה.
תגיות: המבורגר,‏ קבב,‏ בשר,‏ בישול,‏ מטבח,‏ לישה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/02/2014

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים טונה ביתית בעצמכם?


להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי.
20 גרם מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי שלם
2 עלי דפנה
חצי ליטר מים
שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========

1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/02/2014

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים טונה מעושנת


להכנת טונה מעושנת, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן
גפרורים או מצית
נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:



מוסר הסטיפ: noga בתאריך: 08/02/2014

דירוג:
(5 מדרגים)

איך אפשר ליהנות מאכילת בשר וגם לשמור על המשקל?

כך ניתן ליהנות מאכילת בשר ולשמור על המשקל:

- אכלו בשר פעמיים בשבוע

- בחרו בשר רזה (ראו טיפים בתגית "בשר רזה")

- הרבו באכילת פירות וירקות

- הוסיפו לתזונה שתי כפות חומץ ביום

- שתו מדי יום 4-6 כוסות תה לבן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

האם ישנה סכנה בריאותית באכילת בשר אדום?

אכילת בשר אדום עלולה להיות מסוכנת לבריאות ואף לגרום לסרטן בעיקר כשהוא עשוי על גחלים, מטוגן או שנקנה לאחר שעבר עיבוד והוכנסו אליו חומרי שימור. ניתן להפחית את הסיכון שבאכילתו ע"י הוספת תיבול (בעיקר רוזמרין) ושתיית יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/01/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איזה בשר יש לאכול כדי ליהנות מכמות רבה של ברזל?

אלו הבשרים המכילים כמות טובה של ברזל:

בשר בקר

כבד

הודו אדום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/12/2013

דירוג:

על מה להקפיד מבחינת תזונה כשרוצים להיכנס להריון?


כשאשה רוצה להיכנס להריון חשוב שתקפיד בצורה זו על התזונה:

- הפחתה בסוכר לבן

- הפחתה בקמח לבן

- הפחתה של מזון מטוגן

- הפחתת צריכה של ממתיקים מלכותיים

- הפחתת אכילה של בצקים אפויים ואספרטיים

- הימנעות מארוחות גדולות

- הימנעות מאכילת בשעות ערב מאוחרות

- צריכת תזונה מזינה הכוללת: פירות, ירקות, קטניות, דגנים, בשר איכותי, שמן זית, סלק וכבד עוף.

- לנשים הסובלות מאנמיה כדאי להוסיף לתפריט גם גי'נג'ר, קינמון, פלפל חריף, כוסברה ובשר אדום.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/11/2013

דירוג:

האם ארוחה בשרית גורמת לנו להיות עייפים יותר?

לא, ארוחה בשרית אינה גורמת לנו להיות עייפים יותר, מה שמשפיע על רמת העייפות הן דווקא הפחמימות המתווספות בדרך כלל לארוחה. אם חשוב לכם להיות ערניים לאחר הארוחה (למשל ארוחת צהריים באמצע יום עבודה) שלבו עם הבשר ירקות טריים, מבושלים או קלויים וותרו על הפחמימות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/09/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מוציאים שומן מבשר?

בכדי להוציא את השומן מהבשר יש להוסיף למחבת הטיגון כפית אחת של מים, הדבר יסייע להוצאת השומן מהבשר לאחר מכן, בזמן הבישול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/08/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים המבורגר אנטריקוט?


חומרים להכנה:
===========
1 ק"ג אנטריקוט בקר מיושן (טרי ולא מומלח) טחון גס.
1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 טיפות רוטב ווסטרשייר
1/3 כוס מי סודה.
1/2 בצל מגורר בפומפיה (לא חובה)

הוראות הכנה
==========

1. פורסים את החומרים לפניכם.

2. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים ומי הסודה (אפשר להוסיף חצי בצל מגורר בפומפיה).

3. מכינים 4 קציצות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים במקרר לשעתיים.

4. מוציאים את הקציצות שעה לפני הצליה.

5. מחממים מחבת ברזל כבדה, מעט שמן וצולים על המחבת ל-5 דקות בכל צד, על אש נמוכה, כדי שיתבשל מבפנים, מבלי לייבש או להשחים מדי. אם הוא לא עשוי מספיק אפשר לצלות יותר.

6. מכניסים ללחמניה וממליחים מעט, עם פרוסות עגבניה, פרוסת מלפפון חמוץ, חסה אמריקאית (מתוקה) וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לילדים וחרדל ומגישים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/07/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים רוסטביף קלאסי?


הנה מתכון להכנת רוסטביף (צלי עגל) בעשבי תיבול:


החומרים:
========
נתח של אנטריקוט טרי מיושן סינטה מפרה בוגרת ולא עגל. רצוי שכבת שומן למעלה.
חצי כוס שמן זית או 100 גרם חמאה רכה
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
===========
1. מוציאים הבשר שעתיים לפני ההכנה מהמקרר.
2. מחממים תנור חצי שעה על חום 220 מעלות.
3. מערבבים את המלח, פלפל והשמן (או החמאה).
4. מייבשים את הנתח במגבות נייר.
5. מורחים את השמן המתובל על הבשר.
6. מניחים את הבשר לחצי שעה, על רשת צלייה, מעל תבנית, בתנור. להקפיד שהשומן למעלה.
7. מנמיכים חום ל-140 מעלות לעוד 45 דקות (זה בשר רייר - אם רוצים מדיום אז 60 דקות).

מוציאים מהתנור, עוטפים בנייר אלומיניום (רופף) ל-30 דקות ואז אפשר לפרוס לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/07/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך שומרים שבשר על האש לא ייחרך?

בכדי שבשר על האש לא ייחרך יש לשמן את רשת הצלייה והקפיד להרחיק את הבשר מהאש במידה מספקת.
תגיות: על האש,‏ חריכה,‏ בשר,‏ צלייה,‏ שימון,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/07/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

כמה זמן מבשלים בשר בקר?

על מנת ליהנות מבשר בקר רך יש לבשלו לפחות ארבע שעות, במידה ומשתמשים בסיר לחץ זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי - שעתיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מונעים מבשר על האש להיות יבש?

בכדי למנוע מבשר על האש להיות יבש חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

- אין לחרוץ את נתח הבשר עם סכין, הדבר גורם לבשר לאבד נוזלים ולייבש אותו.

- יש להימנע מהמלחת הבשר לפני צלייתו, המלח גורם לספיחת הנוזלים ומייבש את הבשר. ניתן להמליח את נתח הבשר לאחר הורדתו מהאש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/06/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איזה בשר כדאי לאכול?

בקניית בשר כדאי להקפיד על הדברים הבאים:


בשר טרי - הוא בריא מבשר מעובד. תמיד!

לא תעשייתי - כל בשר תעשייתי כמו המבורגר וקבב אינו מומלץ, בשל התוספים הבעייתיים והשומן הרווי.

נקניקיות זה אסון - כדאי להימנע מהן.

בשר קפוא לא מומלץ - ואם נקנה והופשר אין להקפיאו שוב!

כשקונים בשר מעובד - העיתון דה מרקר מצא בהשוואת מרכיבים שבבשר המעובד של זוגלובק הכי הרבה חומרים בעייתיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/06/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

כמה זמן לפני צליית בשר יש להוציאו מהמקרר?

יש להוציא מהמקרר בשר כשעה - שעתיים לפני צלייתו על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/06/2013

דירוג:

על אילו הרגלים יש להקפיד בכדי לשמור על בריאות הלב?

בכדי לשמור על בריאות הלב חשוב לשמור על ההרגלים הבאים:

- טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

- התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

- הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

- צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

- הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

- צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

- שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

- שמירה קבועה על היגיינת הפה.

- טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

- הימנעות מוחלטת מעישון.

- הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2013

דירוג:
(5 מדרגים)