סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: בשר
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך יודעים אם נתחי האנטריקוט טריים?


בכדי לדעת שנתח האנטריקוט טרי יש לשים לב לסימנים הבאים:

- ששולי האנטריקוט אינם כהים, דבר המראה על התייבשותו

- הגרת נוזלים רבים מהנתח תעיד כי הוא מופשר ואינו טרי

- מחיר אנטריקוט טרי הוא בין 160-200 ש"ח לקילו ויש לשים לב שזה המחיר שאתם משלמים

- תו תקן "חי בריא" יעיד על גידול, הובלה ומכירה תקינים של הבר וחשוב לוודא שהוא ישנו

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/08/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

מאיזה סוגי מזון כדאי להימנע כשסובלים מבעיות עור?


במקרים של בעיות עור כגון פסוריאיזיס ואקזמה כדאי להימנע מסוגי המזון הללו:

פירות חומציים (תפוזים, אשכוליות וכדומה)

בשר אדום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/05/2016

דירוג:

איך מכינים צלי בקר ביין אדום?


הנה מתכון להכנת צלי בקר ביין אדום של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים לארבע מנות:
=================
6 פרוסות חזה אווז מעושן

1 ק"ג נתח בקר לצלי, רצוי כתף

2 כפות שמן זית

8 שיני שום שלמות מקולפות

4 גזרים שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

4 שורשי פטרוזיליה שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות

2 כוסות יין אדום

2 כפות סילאן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כוס פול ירוק טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים סיר רחב שוליים המתאים לצלייה ולהגשה. משחימים את פרוסות חזה האווז, מוציאים ושומרים בצד.

2. מוסיפים שמן, מתבלים את נתח הבשר במלח ובפלפל שחור ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3. מוסיפים למחבת את ירקות השורש ואת שיני השום, מזהיבים קלות, מוציאים ושומרים בצד.

4. מחזירים את נתח הבשר למחבת, מסדרים מסביב את חזה האווז, את הירקות ואת השום, יוצקים את היין האדום ואת הסילאן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים מים רק עד קצהו של הנתח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 3.5 שעות.

5. בינתיים חולטים את פולי הפול במי מלח, מצננים מייד ומקלפים את הקליפה השקופה.

6. מצננים לחלוטין את הצלי, מוציאים את הנתח ופורסים לפרוסות דקות, מחזירים לסיר ושומרים במקרר עד להגשה.

7. לפני ההגשה מבשלים שוב מכוסה במשך כשעה וחצי על אש קטנה, מתקנים תיבול ורגע לפני ההגשה מוסיפים את הפול הירוק.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/04/2016

דירוג:

אילו חלבונים מסייעים לגוף לחמם את עצמו?


אלו החלבונים מהחי המסייעים לגוף לחמם את עצמו:

סלמון

טונה

סרדינים

בשר בקר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי?


הנה מתכון לעשר מנות צלי בקר עם פירות יבשים כפי שפורסמו בחוברת המתכונים "על השולחן":

המצרכים:
========
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5 - 3 ק"ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור טחון


לרוטב:
=====
7 בצלים קצוצים

9 שיני שום קלופות בשלמותן

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 כף ג'ינג'ר מגורר

3 - 4 כפיות כמון טחון

1 כפית קינמון טחון

צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה

1 כוס יין אדום

3 - 4 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף

200 גרם שזיפים מיובשים

200 גרם משמשים מיובשים


להגשה:
======
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 צרור נענע קצוצה


אופן ההכנה:
==========

1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.

3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

5. מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.

6. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.

7. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.

11. מגישים עם דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק.

אופן ההכנה:
==========
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/01/2016

דירוג:

איך מכינים צלי בקר ברוטב פטריות ויין?


הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:

המצרכים:
========

3 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים

1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג

1 כוס יין לבן חצי יבש

4 גבעולי טימין

2 גבעולי בזיליקום

2 גבעולי זעתר (אזוב)

2 עלי דפנה

2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון

1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות

1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות

6 שיני שום קלופות

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.

2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.

3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.

4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.

5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.

מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.

בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2016

דירוג:

האם אפשר להוסיף בשר קפוא למרק?

כן. ניתן להוסיף בשר שיצא מהקפאה למרק, יש לעשות כך:

- לאחר הוצאת נתחי הבשר מהמקפיא יש לשים אותם בסיר עם מים, להביא להרתחה ולבשל עשר דקות עד רבע שעה.

- לסנן את נתחי הבקר, לנקות שאריות שומן ועור בולטים, לשטוף במים קרים ונקיים ולהוסיף למרק.
תגיות: בשר,‏ מרק,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/12/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות הבשר שצריך למנת המבורגר אחת?

למנת המבורגר אחת צריך 200 גרם בשר.
תגיות: המבורגר,‏ בשר,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/11/2015

דירוג:

מהי כמות הבשר המומלצת למנת סטייק?

בסטייק צריך להיות 200-300 גרם בשר.
תגיות: סטייקים,‏ בשר,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/11/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

האם המלחת בשר לצורך הכשרתו נחשבת לעיבוד בשר?

ארגון הבריאות העולמי טרם התייחס לנושא הכשרות, נכון לאוקטובר 2015, אולם משרד הבריאות בארץ קבע כי המלחה לצורך כשרות אינה נחשבת לעיבוד מזון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/11/2015

דירוג:

איך בוחרים נתח בשר לסטייק?

בבחירת נתח בשר לסטייק חשוב לבדוק את מראהו של הסטייק, ככל שיש בו יותר קווי שומן והוא נראה כמו שיש, כך הוא יהיה רק יותר לאכילה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/11/2015

דירוג:

מהם הבשרים הנחשבים למסרטנים?

בשר העלול לגרום לסרטן הוא בשר אדום (בשרים שצבעם אדום לפני הכנתם) לדוגמה: בשר בקר, טלה וחזיר ומעובד, בשרים שאינם נמכרים כשהם טריים ועברו תהליך עיבוד כמו עישון, המלחה או תהליכי שימור נוספים, לדוגמה נקניקיות ובייקון. חשוב לציין שהמבורגר וקציצות שמכינים אותם מבשר טרי ולא מעובד אינם נכללים בסוגי הבשר הגורמים לסרטן.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/11/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

מהן ההמלצות לגבי אכילת בשר?

ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי בנוגע לאכילת בשר הן אלה:

- אין לאכול הרבה בשר מעובד ובשר אדום, הכמות הרצויה היא מנה או שתיים בחודש של בשר מעובד ועד מנה או שתיים של בשר לא מעובד בשבוע.

- יש להמעיט באכילת בשר מעובד כמו בייקון ונקניקיות ובמקומם לאכול עוף, שעועית ודגים.

- באכילת בשר אדום יש לבחור את החלקים הרזים והחלקים הקטנים.

- רצוי לקבל הנחייה אישית מרופא או דיאטנית לגבי כמויות מדויקות בהתאם למצב הבריאותי.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

מהו הבשר המומלץ לקוסקוס?

בשר מומלץ לקוסקוס הוא בשר בקר מספר 8. זהו בשר שריר הזרוע.

בקשו מהקצב לחתוך אותו לקוביות גדולות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/08/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה יין מתאים להגיש עם עגל צלוי?

לארוחה שמוגש בה עגל צלוי מתאים להגיש יין ריזלינג אוסטרי אן גרמני, או פיהו גרי אלזאסי.
תגיות: עגל,‏ בשר,‏ תזונה,‏ התאמת יינות,‏ יין
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך חוסכים במקום בהקפאת בשר טחון?

בכדי לחסוך במקום בהקפאת בשר טחון יש להעביר אותו לשקיות קטנות, לפי הכמות בה אתם משתמשים בדרך כלל (1/2 ק"ג, 1/3 ק"ג וכדומה), לשטח היטב את השקית ולהכניסה להקפאה.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איפה יש שיפודים טובים בטייבה?


שיפודים מעולים בטייבה אפשר למצוא ב:

מסעדת אבו חסן:
כל השבוע כולל שבתות
טלפון 050-5379586
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/04/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

על מה חשוב להקפיד בהכנת צלי בקר?


בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

- לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל

- הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד)

- מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות

- במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול

- ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול

- יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/04/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך חותכים צלי בקר?


כשפורסים צלי בקר יש להקפיד על הדברים הבאים:

- לפרוס את הצלי רק כשהוא קר לגמרי (אחרת הוא יתפרק)

- להניח אותו על קרש חיתוך כשהוא ללא נוזלים

- לפרוס אותו נגד כיוון הסיבים

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/04/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה בשר הכי מתאים לצלי?

הבשר שהכי מתאים לצלי הוא בקר מספר 5, בנתח זה יש רקמה ג'לטינית לכל אורכו וסוג זה של בשר תמיד מצליח.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/03/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת אאוריקה!
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"האם בעתיד נאכל בשר מתורבת?"
איך ניתן להקל על עצירות וגזים בזמן ההיריון?


כך ניתן להקל על בעיות עצירות וגזים בתקופת ההיריון:

- להקפיד לשתות הרבה

- לשלב בתזונה דגנים מלאים, ירקות טריים עם הקליפה, שזיפים מיובשים ויוגורט

- להפחית משמעותית את כמויות הבשר ובמיוחד בשר אדום

- להקפיד ללעוס היטב את האוכל ולאכול לאט

- להיכנס בשעה קבועה לשירותים ולהמתין לפעולת מעיים

- להימנע מלחיצות בשירותים, הדבר עלול לגרום לנזק ברצפת האגן

- להימנע מנטילת משלשלים העלולים לגרום לצירים מוקדמים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

על מה להקפיד כדי שהמנגל יצליח?


הנה מספר דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:

- שימון המנגל

- הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד

- שימוש בבשר בטמפרטורת החדר

- הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)

- רווחן בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה

- המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי

- תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)

- להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל

- הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/02/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

מהם השימושים לעלי דפנה במטבח?


עלי דפנה משמשים כתוספת תיבול לבשר, דגים, מרקים וירקות, מרקים, כמו גם כתוספת לכבושים שונים (חמוצים, זיתים ועוד).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/12/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים הרעלת מזיון כשאוכלים בחוץ?


בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

- אכילה במקומות נקיים

- אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

- רצוי להזמין אוכל מבושל

- חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

- רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

- קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

- הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

- היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מונעים הרעלת מזון?


בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

- שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

- שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

- שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

- יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

- הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

- ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

- הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.


- הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

- הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

- הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

- שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

- לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

- חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

- שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/10/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איזה בשר מתאים לסטייקים?

הבשר המתאים ביותר לסטייקים הוא בשר מיושן (בשר שעבר תהליך האורך בין ימים לשבועות ההופך אותו מתאים לצלייה). כדאי להימנע מקניית בשר טרי לגמרי לסטייקים מאחר והוא זקוק לתהליך ארוך בכדי להתרכך ובכדי שיהיה קל לאכלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/07/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות החלבון שיש בבשר בקר?

ב-200 גרם בשר בקר רזה יש 50 גרם חלבון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך לא חורכים את הבשר על המנגל?

בכדי להימנע מחריכת הבשר על המנגל יש למרוח עליו מהמרינדה בכל פעם שהופכים אותו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/06/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך עושים קבב מוצלח?

כך עושים קבב מצוין:

- יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.

- יש להקפיד שיהיה שומן בבשר

- יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס

- חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה

- חשוב לצלות אץ הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש

- יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו

- ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/05/2014

דירוג:
(3 מדרגים)