סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: בשר בקר
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איזה בשר מתאים לסטייקים?

הבשר המתאים ביותר לסטייקים הוא בשר מיושן (בשר שעבר תהליך האורך בין ימים לשבועות ההופך אותו מתאים לצלייה). כדאי להימנע מקניית בשר טרי לגמרי לסטייקים מאחר והוא זקוק לתהליך ארוך בכדי להתרכך ובכדי שיהיה קל לאכלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/07/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות החלבון שיש בבשר בקר?

ב-200 גרם בשר בקר רזה יש 50 גרם חלבון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מנטרלים את החומרים המסרטנים בבשר אדום?

בכדי לנטרל את החומרים העלולים לגרום לסרטן באכילת בשר להוסיף לבשר תבלינים ובפרט רוזמרין ולשתות יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2014

דירוג:

האם ישנה סכנה בריאותית באכילת בשר אדום?

אכילת בשר אדום עלולה להיות מסוכנת לבריאות ואף לגרום לסרטן בעיקר כשהוא עשוי על גחלים, מטוגן או שנקנה לאחר שעבר עיבוד והוכנסו אליו חומרי שימור. ניתן להפחית את הסיכון שבאכילתו ע"י הוספת תיבול (בעיקר רוזמרין) ושתיית יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/01/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איזה בשר יש לאכול כדי ליהנות מכמות רבה של ברזל?

אלו הבשרים המכילים כמות טובה של ברזל:

בשר בקר

כבד

הודו אדום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/12/2013

דירוג:

כמה זמן מבשלים בשר בקר?

על מנת ליהנות מבשר בקר רך יש לבשלו לפחות ארבע שעות, במידה ומשתמשים בסיר לחץ זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי - שעתיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

על אילו הרגלים יש להקפיד בכדי לשמור על בריאות הלב?

בכדי לשמור על בריאות הלב חשוב לשמור על ההרגלים הבאים:

- טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

- התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

- הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

- צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

- הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

- צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

- שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

- שמירה קבועה על היגיינת הפה.

- טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

- הימנעות מוחלטת מעישון.

- הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

תוך כמה זמן הגוף מעכל בשר בקר?

בשר בקר מתעכל בגוף תוך שלוש עד ארבע שעות מזמן אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2013

דירוג:

תוך כמה זמן מעכל הגוף כבש?

הגוף מעכל כבש שלוש עד ארבע שעות מזמן אכילתו.
תגיות: כבש,‏ בשר,‏ בשר בקר,‏ תזונה,‏ עיכול,‏ כמה זמן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/04/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

תוך כמה זמן הגוף מעכל חזיר?

הגוף מעכל חזיר תוך ארבע וחצי עד חמש שעות מזמן אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/04/2013

דירוג:

איך חותכים נתח של בשר בקר?

נתח בשר בקר יש לחתוך נגד כיוון הסיבים ורק לאחר שהוא התקרר לחלוטין ומסונן מנוזלים. לאחר החיתוך יש לסדר את הפרוסות בכלי הגשה שניתן לחממו ולצקת מעל הנתחים הפרוסים את הרוטב.
תגיות: בשר בקר,‏ בשר,‏ חיתוך,‏ מטבח,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/04/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך יודעים האם בשר בקר מקולקל?


הנה כמה סימנים להיותו של בשר בקר מקולקל:

בשר דביק

בשר רירי

בשר מבריק

בשר שצבעו אפרפר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/03/2013

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מתגברים על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי?

בכדי להתגבר על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי חשוב לבסס את התזונה על פחמימות מורכבות וכרומיום, מה שמווסת את הכמיהה למתוק ותחושת הרעב. כדאי, אם כן, להוסיף לתפריט את המרכיבים הבאים:

אורז מלא

תפוחי אדמה

פסטה

לחם מחיטה מלאה

מוצרי מזון מחיטה מלאה

עוף

בשר בקר

גבינות

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/03/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

במה מתבטאת בריאותו של בשר דל שומן?

אלו יתרונותיו הבריאותיים של בשר דל שומן:

- מספק ברזל ואבץ לבניית הדם.

- מספק ויטמין B12 למוח.

- מספר חלבון טוב לשרירים.

- מספק קרניטין המגביר את שרפת השומנים.

- אינו משפיע על העלאת הכולסטרול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/03/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איזה בשר לבחור להכנת קבב?

הבשר המתאים ביותר להכנת קבב הוא צוואר וצלעות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/12/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות הברזל שיש בבשר בקר?

ב-100 גרם בשר בקר (של גולש) יש 3.50 מ"ג ברזל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

על מה חשוב להקפיד בקניית בשר טחון?


אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:

- יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.

- העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.

- יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).

- עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/10/2012

דירוג:
(5 מדרגים)

מאיזה בשר להכין המבורגר?

הבשר הטוב ביותר להכנת המבורגר הוא אנטריקוט.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/09/2012

דירוג:
(13 מדרגים)

באיזה בשר הכי כדאי להשתמש לקציצות?

הבשר המתאים ביותר להכנת קציצות הוא צוואר וצלעות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/09/2012

דירוג:
(16 מדרגים)

ממה מורכבת ובמה יעילה דיאטה ים תיכונית?

מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/09/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים קבב?

הנה מתכון להכנת קבב:

1/2 קילו טלה טחון 20% שומן (רצוי מסוג פאלדה)

1/4 כוס נענע קצוצה

1/4 כוס פטרוזיליה

1 בצל בינוני קצוץ

50 גרם צנוברים קלויים

מעט כמון

מלח

פלפל


אופן ההכנה:

יש לערבב את כל החומרים יחד וליצור קציצות קבב. לשפד או להניח ע הגריל ללא שיפוד עד שהקבב צלוי ועשוי.

תגיות: קבב,‏ מתכונים,‏ מטבח,‏ על האש,‏ מנגל,‏ בשר,‏ בשר בקר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/07/2012

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים המבורגר?


הנה מתכון להכנת המבורגר:

המצרכים:
======

1.200 ק"ג בשר - חצי שמן וחצי רזה

2-3 בצלים גדולים

כוס סודה לשתייה

פלפל שחור גרוס

כוס שמן לטיגון

תוספות אפשריות:

3 כפות רוטב ברביקיו

3 כפות קוניאק

שום כתוש


אופן ההכנה:
========

1. יש לקצוץ גס את הבצל ולטגן אותו בסיר עם השמן, להניח את הבצל במסננת לסינון ולצנן.

2. לטחון במטחנת בשר עם החורים הגדולים את הבשר פעם אחת.

3. לטחון את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר.

4. מוסיפים את מי הסודה, מערבבים היטב אך לא יותר מדי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

5. את התוספות, במידה ורוצים, יש להוסיף יחד עם הסודה לפני שמצננים.

6. יוצרים קציצות בגודל קבוע, משטחים אותן ביד (או ע"י טבעות מתכת במידה ויש ברשותכם), מסדרים על נייר אפייה ומכניסים למקרר לזמן מה.

7. צולים על מחבת גריל או בגריל לפי הדרגה האהובה עליכם ומגישים בלחמנייה או צלחת. תוספת של חסה, עגבנייה ובצל סגול ישלימו את המנה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/06/2012

דירוג:
(12 מדרגים)

איך יודעים אם בשר מיושן?


הנה שני סימנים העוזרים לדעת האם בשר מיושן:

1. כשלוחצים על בשר מיושן נשארת בו גומה.

2. בשר ששוליו מאד כהים בצבעי סגול-חום הוא מיושן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/05/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך בודקים טריות של בשר בקר?

בכדי לבדוק טריות של בשר בקר יש ללחוץ עליו עם האצבע, בשר שעולה חזרה הוא פחות טוב ויהיה קשה ללעוס אותו, בשר במצב טרי יותר לא יחזור.
תגיות: בשר בקר,‏ בשר,‏ תזונה,‏ טריות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/05/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים צלי בקר עם פטריות?


הנה מתכון קל להכנת צלי בקר עם פטריות:

המצרכים:
======
כ-10 פרוסות בשר בקר פרוס לנתחים
סלסלת פטריות טריות או קופסת שימורים של פטריות חתוכות
רוטב צלי מוכן (של אחת החברות שמייצרות רטבים שכאלה)
חצי כוס יין אדום
3 עלי דפנה
מלח ופלפל
מעט שמן


אופן ההכנה:
========
לסגור את נתחי הבשר בסיר עם קצת שמן, להוסיף את כל החומרים, להביא לרתיחה ולבשל בין שעה לשעתיים עד שהבשר רך.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/04/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

מה הערך הקלורי של בשר בקר?

ב-100 גרם בשר בקר יש 225 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הזמן המרבי להקפאת בשר בקר?

הזמן המרבי להקפאת נתחים קטנים של בשר בקר הוא שישה חודשים.
תגיות: בשר בקר,‏ בשר,‏ הקפאה,‏ מטבח,‏ כמה זמן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/03/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איך להכין צלי בקר בצורה בריאה?


הנה מתכון בריא לצלי בקר:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר בקר רזה חלקים (4.5.6.10.11,12)

2 בצלים קצוצים דק

8 שיני שום

3 גבעולי תימין

2 עלי דפנה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

2 כפות שמן קנולה

1 כוס מים רותחים


אופן ההכנה:
============
1. לחמם בסיר כבד את השמן.

2. לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

3. לקשור את נתח הבשר בחוט עבה, להכניס אותו לסיר ולטגן אותו מכל צדדיו.

4. להוסיף את כל שאר המצרכים לסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהבשר מתרכך (שעה וחצי לכל הפחות).

5. להוציא את הבשר מהנוזלים, לקרר ולפרוס בעודו קר.

6. להניח את פרוסות הצלי בסיר שטוח, לסנן את הנוזלים שנשארו בסיר, לצקת על הבשר, לחמם ולהגיש.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/02/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הזמן המרבי להקפאת בשר בקר?

הזמן המרבי להקפאת בשר בקר הוא עשרה חודשים.
תגיות: בשר בקר,‏ בשר,‏ הקפאה,‏ כמה זמן,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/01/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים במיה עם בשר בקר?


כך מכינים במיה עם בשר בקר:


המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה

1/2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר

6 עגבניות חתוכות לקוביות

1 קופסת רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית סוכר

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
========
1. לחתוך מהבמיה את העוקצים, לשטוף אותה טוב ולהניח לייבוש בשמש.

2. לחמם מעט שמן בסיר שטוב ולטגן בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומשחים.

3. להוסיף לסיר את העגבניות, רסק העגבניות, המים (עד לכיסוי), לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעתיים. התבשיל מוכן כאשר הבשר רך והרוטב מסמיך.


הערות:
=====
הגשה - מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לאוהבים - ניתן לפורר את הבשר בתוך הבמיה בעזרת מזלג ולא להשאירו בקוביות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/12/2011

דירוג: