סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: בשר בקר
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
מאיזה סוגי מזון כדאי להימנע כשסובלים מבעיות עור?


במקרים של בעיות עור כגון פסוריאיזיס ואקזמה כדאי להימנע מסוגי המזון הללו:

פירות חומציים (תפוזים, אשכוליות וכדומה)

בשר אדום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/05/2016

דירוג:

איך מכינים צלי בקר ביין אדום?


הנה מתכון להכנת צלי בקר ביין אדום של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים לארבע מנות:
=================
6 פרוסות חזה אווז מעושן

1 ק"ג נתח בקר לצלי, רצוי כתף

2 כפות שמן זית

8 שיני שום שלמות מקולפות

4 גזרים שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

4 שורשי פטרוזיליה שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות

2 כוסות יין אדום

2 כפות סילאן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כוס פול ירוק טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים סיר רחב שוליים המתאים לצלייה ולהגשה. משחימים את פרוסות חזה האווז, מוציאים ושומרים בצד.

2. מוסיפים שמן, מתבלים את נתח הבשר במלח ובפלפל שחור ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3. מוסיפים למחבת את ירקות השורש ואת שיני השום, מזהיבים קלות, מוציאים ושומרים בצד.

4. מחזירים את נתח הבשר למחבת, מסדרים מסביב את חזה האווז, את הירקות ואת השום, יוצקים את היין האדום ואת הסילאן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים מים רק עד קצהו של הנתח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 3.5 שעות.

5. בינתיים חולטים את פולי הפול במי מלח, מצננים מייד ומקלפים את הקליפה השקופה.

6. מצננים לחלוטין את הצלי, מוציאים את הנתח ופורסים לפרוסות דקות, מחזירים לסיר ושומרים במקרר עד להגשה.

7. לפני ההגשה מבשלים שוב מכוסה במשך כשעה וחצי על אש קטנה, מתקנים תיבול ורגע לפני ההגשה מוסיפים את הפול הירוק.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/04/2016

דירוג:

אילו חלבונים מסייעים לגוף לחמם את עצמו?


אלו החלבונים מהחי המסייעים לגוף לחמם את עצמו:

סלמון

טונה

סרדינים

בשר בקר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/04/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

האם המלחת בשר לצורך הכשרתו נחשבת לעיבוד בשר?

ארגון הבריאות העולמי טרם התייחס לנושא הכשרות, נכון לאוקטובר 2015, אולם משרד הבריאות בארץ קבע כי המלחה לצורך כשרות אינה נחשבת לעיבוד מזון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/11/2015

דירוג:

מהם הבשרים הנחשבים למסרטנים?

בשר העלול לגרום לסרטן הוא בשר אדום (בשרים שצבעם אדום לפני הכנתם) לדוגמה: בשר בקר, טלה וחזיר ומעובד, בשרים שאינם נמכרים כשהם טריים ועברו תהליך עיבוד כמו עישון, המלחה או תהליכי שימור נוספים, לדוגמה נקניקיות ובייקון. חשוב לציין שהמבורגר וקציצות שמכינים אותם מבשר טרי ולא מעובד אינם נכללים בסוגי הבשר הגורמים לסרטן.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/11/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

מהן ההמלצות לגבי אכילת בשר?

ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי בנוגע לאכילת בשר הן אלה:

- אין לאכול הרבה בשר מעובד ובשר אדום, הכמות הרצויה היא מנה או שתיים בחודש של בשר מעובד ועד מנה או שתיים של בשר לא מעובד בשבוע.

- יש להמעיט באכילת בשר מעובד כמו בייקון ונקניקיות ובמקומם לאכול עוף, שעועית ודגים.

- באכילת בשר אדום יש לבחור את החלקים הרזים והחלקים הקטנים.

- רצוי לקבל הנחייה אישית מרופא או דיאטנית לגבי כמויות מדויקות בהתאם למצב הבריאותי.


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

מהו הבשר המומלץ לקוסקוס?

בשר מומלץ לקוסקוס הוא בשר בקר מספר 8. זהו בשר שריר הזרוע.

בקשו מהקצב לחתוך אותו לקוביות גדולות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/08/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

על מה חשוב להקפיד בהכנת צלי בקר?


בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

- לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל

- הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד)

- מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות

- במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול

- ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול

- יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/04/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך חותכים צלי בקר?


כשפורסים צלי בקר יש להקפיד על הדברים הבאים:

- לפרוס את הצלי רק כשהוא קר לגמרי (אחרת הוא יתפרק)

- להניח אותו על קרש חיתוך כשהוא ללא נוזלים

- לפרוס אותו נגד כיוון הסיבים

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/04/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה בשר הכי מתאים לצלי?

הבשר שהכי מתאים לצלי הוא בקר מספר 5, בנתח זה יש רקמה ג'לטינית לכל אורכו וסוג זה של בשר תמיד מצליח.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/03/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איזה בשר מתאים לסטייקים?

הבשר המתאים ביותר לסטייקים הוא בשר מיושן (בשר שעבר תהליך האורך בין ימים לשבועות ההופך אותו מתאים לצלייה). כדאי להימנע מקניית בשר טרי לגמרי לסטייקים מאחר והוא זקוק לתהליך ארוך בכדי להתרכך ובכדי שיהיה קל לאכלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/07/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה כמות החלבון שיש בבשר בקר?

ב-200 גרם בשר בקר רזה יש 50 גרם חלבון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/06/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מנטרלים את החומרים המסרטנים בבשר אדום?

בכדי לנטרל את החומרים העלולים לגרום לסרטן באכילת בשר להוסיף לבשר תבלינים ובפרט רוזמרין ולשתות יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2014

דירוג:

האם ישנה סכנה בריאותית באכילת בשר אדום?

אכילת בשר אדום עלולה להיות מסוכנת לבריאות ואף לגרום לסרטן בעיקר כשהוא עשוי על גחלים, מטוגן או שנקנה לאחר שעבר עיבוד והוכנסו אליו חומרי שימור. ניתן להפחית את הסיכון שבאכילתו ע"י הוספת תיבול (בעיקר רוזמרין) ושתיית יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/01/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איזה בשר יש לאכול כדי ליהנות מכמות רבה של ברזל?

אלו הבשרים המכילים כמות טובה של ברזל:

בשר בקר

כבד

הודו אדום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/12/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

כמה זמן מבשלים בשר בקר?

על מנת ליהנות מבשר בקר רך יש לבשלו לפחות ארבע שעות, במידה ומשתמשים בסיר לחץ זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי - שעתיים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

על אילו הרגלים יש להקפיד בכדי לשמור על בריאות הלב?

בכדי לשמור על בריאות הלב חשוב לשמור על ההרגלים הבאים:

- טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

- התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

- הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

- צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

- הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

- צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

- שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

- שמירה קבועה על היגיינת הפה.

- טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

- הימנעות מוחלטת מעישון.

- הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

תוך כמה זמן הגוף מעכל בשר בקר?

בשר בקר מתעכל בגוף תוך שלוש עד ארבע שעות מזמן אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/05/2013

דירוג:

תוך כמה זמן מעכל הגוף כבש?

הגוף מעכל כבש שלוש עד ארבע שעות מזמן אכילתו.
תגיות: כבש,‏ בשר,‏ בשר בקר,‏ תזונה,‏ עיכול,‏ כמה זמן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/04/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

תוך כמה זמן הגוף מעכל חזיר?

הגוף מעכל חזיר תוך ארבע וחצי עד חמש שעות מזמן אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/04/2013

דירוג:

איך חותכים נתח של בשר בקר?

נתח בשר בקר יש לחתוך נגד כיוון הסיבים ורק לאחר שהוא התקרר לחלוטין ומסונן מנוזלים. לאחר החיתוך יש לסדר את הפרוסות בכלי הגשה שניתן לחממו ולצקת מעל הנתחים הפרוסים את הרוטב.
תגיות: בשר בקר,‏ בשר,‏ חיתוך,‏ מטבח,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/04/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך יודעים האם בשר בקר מקולקל?


הנה כמה סימנים להיותו של בשר בקר מקולקל:

בשר דביק

בשר רירי

בשר מבריק

בשר שצבעו אפרפר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/03/2013

דירוג:
(9 מדרגים)

איך מתגברים על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי?

בכדי להתגבר על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי חשוב לבסס את התזונה על פחמימות מורכבות וכרומיום, מה שמווסת את הכמיהה למתוק ותחושת הרעב. כדאי, אם כן, להוסיף לתפריט את המרכיבים הבאים:

אורז מלא

תפוחי אדמה

פסטה

לחם מחיטה מלאה

מוצרי מזון מחיטה מלאה

עוף

בשר בקר

גבינות

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/03/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

במה מתבטאת בריאותו של בשר דל שומן?

אלו יתרונותיו הבריאותיים של בשר דל שומן:

- מספק ברזל ואבץ לבניית הדם.

- מספק ויטמין B12 למוח.

- מספר חלבון טוב לשרירים.

- מספק קרניטין המגביר את שרפת השומנים.

- אינו משפיע על העלאת הכולסטרול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/03/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איזה בשר לבחור להכנת קבב?

הבשר המתאים ביותר להכנת קבב הוא צוואר וצלעות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/12/2012

דירוג:
(6 מדרגים)

מה כמות הברזל שיש בבשר בקר?

ב-100 גרם בשר בקר (של גולש) יש 3.50 מ"ג ברזל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

על מה חשוב להקפיד בקניית בשר טחון?


אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:

- יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.

- העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.

- יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).

- עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/10/2012

דירוג:
(5 מדרגים)

מאיזה בשר להכין המבורגר?

הבשר הטוב ביותר להכנת המבורגר הוא אנטריקוט.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/09/2012

דירוג:
(14 מדרגים)

באיזה בשר הכי כדאי להשתמש לקציצות?

הבשר המתאים ביותר להכנת קציצות הוא צוואר וצלעות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/09/2012

דירוג:
(16 מדרגים)

ממה מורכבת ובמה יעילה דיאטה ים תיכונית?

מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/09/2012

דירוג:
(4 מדרגים)