סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: הפשרה
איך מאחסנים סופגנייה טרייה ושומרים על טריותה?

אודטה דנין מסבירה בעיתון מעריב שבכדי לשמור על טריותה של סופגנייה יש להכניסה בעודה בשיא הטריות לשקית ניילון של סנדוויצ'ים ולאחסנה בפריזר. הסופגנייה תשמר בצורה מצוינת במצבה הטרי. בכדי לאכול אותה יש להפשירה בתוך השקית על השיש או להכניסה למספר שניות למיקרו ולפזר עליה אבקת סוכר (חשוב להיזהר מחום הריבה, היא רותחת גם לאחר שנות ספורות במיקרו).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/11/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מחממים מאפה שהיה בהקפאה?

בכדי לחמם מאפה שהיה בהקפאה יש להניחו במיקרוגל כשלצידו כוס מים שתסייע להענקת לחות למזון הקפוא ולחימום מהיר יותר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/08/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מפשירים דגים ובשר?

דגים ובשר (כולל עוף) יש להפשיר במקקר בתא הנמוך ביותר. רצוי להפשיר בתוך כלי אטום או מעל רשת, בכדי שהנוזלים היוצאים תוך כדי הפשרה לא ירטיבו מוצרים אחרים במקרר. הפשרה מסוג זה מונעת התרבות של חיידקים ושומרת על עסיסיות הבשר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך להקפיא ולהפשיר פוקצ'ות?


ניתן בהחלט להקפיא פוקצ'ות לאחר אפייתן. יש לעשות זאת בשלבים הבאים:

1. לאפות את הפוקצ'ות עד לקבל גוון זהבהב.

2. להוציא את הפוקצ'ות מהתנור ולצנן בטמפרטורת החדר.

3. לעטוף את הפוקצ'ות בניילון נצמד (כל אחת בנפרד) ולהקפיא.

4. כשרוצים לאכול, מוצאים את הפוקצ'ה מהקפאה ומפשירים רבע שעה.

5. מפזרים מעל הפוקצ'ה את הציפוי שבוחרים ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות מספר דקות.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/03/2013

דירוג:

איך שומרים על ערכם התזונתי של ירקות קפואים?

בכדי לשמור על ערכם התזונתי של ירקות קפואים יש לאדות אותם ישר לאחר ההוצאה מההקפאה במקום לבשלם במים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/12/2012

דירוג:

איך לאחסן עוגיות?

עוגיות יש לאחסן בכלי אטום, רצוי צנצנת זכוכית, במקפיא או מחוצה לו. במידה ושומרים את העוגיות בהקפאה יש להוציאן לאכילה עד חודש מיום ההקפאה ולתת להן להפשיר כרבע שעה לפני האכילה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/12/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך שומרים על ערכם התזונתי של ירקות קפואים?

בכדי לשמור על ערכם התזונתי של ירקות קפואים יש לאדות אותם ישר לאחר ההוצאה מההקפאה במקום לבשלם במים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/09/2012

דירוג:


למניעת הרטיבות מלחם, לחמניות, פיתות וכדומה, אחרי הפשרה במיקרו, פשוט עטפו אותם במגבת והכניסו להפשרה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/07/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

האם ניתן להפשיר בשר במים?

אם אתם חייבים להיעזר במים בכדי לזרז את הפשרת הבשר עשו זאת אך ורק תחת מים זורמים והימנעו מהנחת הבשר בתוך קערת מים מאחר והדבר גורם להתרבות חיידקים. כמו כן, חשוב שהבשר יהיה עטוף בניילון באופן שימנע חדירת מים אליו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/07/2012

דירוג:
(10 מדרגים)

האם ניתן להקפיא קרואסונים לפני אפייתם?


לפי דברי הקונדיטור הנס ברטלה ניתן להקפיא קוראסונים לפני אפייתם כארבעה ימים בלבד ויש להפשירם לפני האפייה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/02/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך אופים מוצר קפוא?


הקונדיטור הנס ברטלה ממליץ שמוצרים שניתן לאפות אותם ללא זמן הפשרה, יש להכניס מיידית לתנור מבלי לחכות, מאחר וזמן ההמתנה בין המקפיא לתנור גורם למוצר להתייבש. בנוסף, יש לחמם את התנור בהתחלה לחום מעט יותר גבוה ממה שהיה צריך, מאחר והמוצר הקפוא מוריד את הטמפרטורה של התנור. לאחר כמה דקות יש להחזיר את התנור לטמפרטורה המומלצת ובכל מקרה יש להיות "קשובים לתנור" ולבדוק את המוצר לפחות פעמיים לפני תום הזמן המשוער לאפיה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/02/2010

דירוג:

איך מונעים הצטברות של קרח במקפיא?


הצטברות קרח בפריזר במקררים לרוב נובעת מבעיית איטום. אוויר חודר לתוך המקרר וגורם ללחות שבו לקפוא ולהפוך לקרח שמצטבר בדפנות.

הפתרון הטוב ביותר הוא החלפה של גומיות האיטום שעל הדלתות.

פתרון זמני, או פתרון למקרר שעומדים להחליפו בקרוב ולא מעוניינים להשקיע בו יותר מדי, הוא למרוח את הגומיות של הדלתות בשכבה דקה של וזלין. מריחת וזלין על גומיות הדלת של המקרר והמקפיא תשפר משמעותית את האיטום במקרר.

חשוב להדגיש שקודם ל"טיפול בווזלין" יש להפשיר את המקרר, במשך 24 שעות).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2010

דירוג:
(9 מדרגים)

אם הקרח הצטבר במקפיא שלכם ותרצו לטפל בו או אם הזמנתם טכנאי לטפל בכך, בכל מקרה יש לבצע הפשרה של כמה שעות לפני הטיפול.

איך מפשירים את המקרר?

ראשית, כדאי להפשיר בשעות היום (חם יותר וההפשרה תהיה מהירה וטובה יותר).

1. נתקו את המקרר מהחשמל.

2. רוקנו את המקרר מהמוצרים שבו (מוצרי בשר ודברים רגישים, העבירו למקרר של השכנים).

3. השאירו את הדלתות פתוחות ופשוט תנו לקרח להמס (2-3 ביום חם. כפול מזה ועד 8 שעות, בחורף).

אם אתם יכולים - בצעו את ההפשרה למשך 24 שעות.

בשום אופן אל תשברו את הקרח בסכין, פטיש, מפזר חום או מכשיר חד כלשהו.


לאחר ההפשרה:
============
1. נגבו את המקרר היטב.

2. החזירו את המוצרים פנימה וסגרו את המקרר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

האם ניתן להשתמש בבשר קפוא בסיר לבישול איטי?


לא. לפני השימוש בעוף או בבשר, בסיר לבישול איטי, יש להפשירם לחלוטין.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/09/2009

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מפשירים בשר ודגים?


בשר ודגים יש להפשיר במקרר ולא מחוצה לו.
הדבר מונע ריבוי חיידקים על הדגים והבשר.

זכרו כי אין להקפיא פעם נוספת, אוכל שכבר הופשר.
תגיות: דגים,‏ הפשרה,‏ מטבח,‏ בשר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/07/2009

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מחממים שניצלים במהירות?


הכניסו שניצל קפוא ל-3-4 דקות, במצנם, שמכוון לחום הגבוה ביותר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2009

דירוג:
(3 מדרגים)

אל תפשירו לחם במיקרוגל.
עדיף להוציא את הלחם מספר שעות (או לילה) לפני אכילתו מההקפאה ולהניחו בשקית ניילון סגורה, מחוץ למקפיא או למקרר.
תגיות: לחם,‏ הפשרה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2009

דירוג:
(1 מדרגים)

להקפאת לחם עשו כך:יש לעטוף את כיכר הלחם בניילון נצמד, להכניסו לשקית ניילון ולשמור במקפיא (עד 3 חודשים).

להפשרת הלחם עשו כך:חממו תנור אפיה למקסימום, הכניסו את הלחם הקפוא, לאחר שהורדתם ממנו את הניילון ל 5 דקות ולאחר צינון קל - הגישו.
תגיות: לחם,‏ הקפאה,‏ הפשרה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/12/2008

דירוג:
(7 מדרגים)

איך לבשל בשר על הגריל טוב מבפנים?

לבישול מוצלח של הבשר על הגריל וכדי שלא יישאר אדום בפנים, הקפידו להוציא אותו מספיק זמן לפני הצלייה והפשירו היטב.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/10/2008

דירוג:
(8 מדרגים)

להכניס את הבשר הקפוא לשקית ניילון אטומה.
לשפוך מים רותחים בקערה ולהניח את הבשר עד להפשרתו.
תגיות: מטבח,‏ הפשרה
מוסר הסטיפ: מייבי בתאריך: 02/01/2007

דירוג:
(13 מדרגים)

ההצעה מתוך האתר של משרד הבריאות:

הפשרת מזון קפוא תעשה במקרר או במיקרוגל בכלי מתאים המונע מגע ישיר עם שאר מוצרי המזון. הפשרת בשר, דגים, עופות ומוצריהם הלא מבושלים תעשה אך ורק במקרר במדף התחתון ביותר.
תגיות: הפשרה
מוסר הסטיפ: מיכל נאה- דיאטנית בתאריך: 17/09/2006

דירוג:
(11 מדרגים)

איך להפשיר פיתה קפואה מהמקפיא?


לפני שמכניסים את הפיתה לתוך המיקרוגל, עוטפים אותה במגבת - למניעת ייבוש ושמירה על הטריות שלה.
תגיות: מטבח,‏ מיקרוגל,‏ פיתות,‏ הפשרה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מפשירים חלב אם קפוא?


בכל מקרה לא במיקרוגל - יש להניח את כלי החלב בקערית מים חמים (לא יותר מ-60 מעלות) ולהשתמש תוך 4 שעות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/03/2006

דירוג:

האם ירקות שהופשרו מהמקפיא טובים לבריאות?

בהחלט. ירקות שהוקפאו והופשרו למאכל, בריאים בדיוק כמו ירק טרי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(2 מדרגים)