סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: חומוס
איך מכינים חומוס עם יוגורט?

הנה מתכון להכנת חומוס עם יוגורט של ישראל אהרוני כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
======

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קנויים)

כוס וחצי יוגורט משובח

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

4 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:
========

לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/06/2014

דירוג:

איזה מרק בריא לחולי סוכרת?

לחולי סכרת כדאי להוסיף למרק קטניות המסייעות בעיכוב ספיגת הסוכר בדם כמו:

חומוס

שעועית יבשה

עדשים

פולי סויה

מש

שעועית

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/01/2014

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים קציצות ירק?

הנה מתכון להכנת קציצות ירק:

המצרכים:
======

1 כוס גרגרי חומוס

1.5 כוסות מים

2 כוסות קמח

4 בצלים

1 כוס גרגרי תירס משומר

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. להשרות למשך לילה שלם את גרגרי החומוס במים

2. לשטוף היטב את החומוס, לסנן ולטחון במעבד מזון או מכונת בשר יחד עם הנענע והבצל המקולף והחתוך

3. להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב ולטגן

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/12/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס בעיר שכם?


אם פעם המצב יחזור להיות נורמלי, כדאי ושווה לאכול חומוס מצוין בחומוס ראאד בלוט. הוא נמצא בקסבה של שכם ואנשים שמבקרים בשכם מספרים עליו שהוא אחד הטובים שאכלו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/10/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

מה לעשות בכדי שתמיד יהיה בבית חומוס מוכן לבישול?

בכדי שתמיד יהיה בבית חומוס זמין לבישול יש להשרות במים כמות גדולה של חומוס למשך הלילה ולאחר השטיפה והסינון בבוקר, לחלקו לשקיות ולשמור במקפיא. כדאי לכתוב על כל שקית את הכמות שיש בה (יש לשקול את השקית לשם כך) ובאיזה תאריך הוקפאה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/09/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס בבאקה אל גרביה?



חומוס אבו אחסאן המעולה! - רחוב אלקודס, כיכר שנייה מהכניסה הצפונית. בצד ימין שלט לבן ענק.
טלפון: 052-5294034

שעות פתיחה:
ימים א'-ה' 06:00-17:00
יום ו' 06:00-13:00
שבת 06:00-17:00

חומוס פול אבו אל עבד - ברחוב אלקודס מול המסגד.

חומוס עלי שרפה - רח׳ אלקודס.
שעות פתיחה:
ימים א'-שבת 08:00-18:00
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/09/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס בעיירה קלאנסווה?

חומוס עפיף - חומוסיית קאדי - ברחוב הראשי ליד בנק הפועלים, קלנסווה. טלפון: 054-6813311

חומוסיית קאדי - ברחוב הראשי ליד בנק הפועלים, קלנסווה. טלפון: 054-6813311
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 27/06/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סלט גרגרי חומוס פיקנטיים?


הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
==============

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
========

1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/05/2013

דירוג:

איך מכינים מרק חומוס לקובה?


הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/05/2013

דירוג:

איך מכינים רוטב לימון לחומוס?


כך מכינים רוטב לימון חריף לחומוס:

המצרכים:
======

פלפל ירוק חריף מאוד

1 שן שום קטנה

מיץ מ-1 לימון סחוט טרי

מלח

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
========

1. לטחון בבלנדר או מוט טחינה שום, פלפל, מיץ לימון ומלח.

2. להוסיף את השמן ולערבב היטב.

3. שופכים על גרגרי החומוס (מתאים במיוחד למסבחה) או מנחים בקערית כתוספת לחומוס.





מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

תוך כמה זמן חומוס מתעכל בגוף?

חומוס מתעכל בגוף תוך 90 דקות מזמן אכילתו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/04/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

למה כדאי לאכול גרגרי חומוס?


כדאי לאכול גרגרי חומוס מהסיבות הבאות:

- עשירים בסיבים תזונתיים המסייעים בהורדת הכולסטרול

- מכילים חומצות אמינו, לכן אם אוכלים אותם יחד עם דגנים מלאים הם מספקות חלבון מלא לגוף.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/03/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס בהרצליה?


חומוס טוב בהרצליה ניתן למצוא ב:

מסעדת אבו חאלד - מסעדה ותיקה עם חומוס מצוין
כתובת: הרב קוק 74, הרצליה, 46505
טלפון:09-9550164
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס בכרמי יוסף?


חומוס מצוין ואיכותי בשלל שילובים ועם לבנה ובשרים מצוינים בכרמי יוסף ניתן למצוא במרכז המסחרי של כרמי יוסף, בחומוסיה המצוינת:

החומוסיה של זרזיר
=============
כתובת: המרכז המסחרי כרמי יוסף, רחוב הגפן 1 (עם תצפית נפלאה לסביבה, מתקני משחקים לילדים וגינת תבלינים למי שבדרכו לפיקניק עם תה)

טלפון: 052-5333256

שעות פתיחה:
ימים ב'-ה' - בשעות 20:00 - 11:00
יום ו' - 15:00 - 09:00
שבת - 16:00 - 09:00
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איפה מומלץ לאכול חומוס בכפר יהושע?


חומוס טוב בכפר יהושע ניתן למצוא ב:

מסעדת ״מומוס״ - משק 1 כפר יהושע. טלפון: 052-3905465
ימים ג'-ו' בשעות 11:00-16:00
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/03/2013

דירוג:

אצל מי כדאי לאכול חומוס בעין הוד?

חומוס מומלץ בעין הוד ניתן למצוא אצל אבו יעקב - מעל האמפי בעין הוד.
פתוח בימים שני עד שבת בשעות 9:00-15:00.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/02/2013

דירוג:

איך משרים חומוס?

בכדי להשרות חומוס יש להכניסו לקערת מים למשך לילה שלם, לשיפור הטעם כדאי להוסיף כפית מחוקה של סודה לשתייה על כל 500 גרם חומוס.
תגיות: חומוס,‏ השרייה,‏ בישול,‏ תזונה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/02/2013

דירוג:
(4 מדרגים)

איך בוחרים גרגירי חומוס?

למרות הפיתוי לבחור גרגירי חומוס גדולים, כדאי לבחור דווקא את הגרגירים הקטנים והצהובים. הגדולים יותר יתייבשו ויהפכו לקמחיים לאחר בישולם. כמו כן, כדאי להקפיד על קניית חומוס במקומות בהם הטריות מובטחת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/02/2013

דירוג:

כמה זמן יש להשרות חומוס לפני שמבשלים אותו?

יש להשרות חומוס לפני בישולו כ-24 שעות.

תגיות: חומוס,‏ בישול,‏ השרייה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/11/2012

דירוג:

איפה כדאי לאכול חומוס ביוקנעם?


חומוס מעולה ביקנעם הוא חומוס אליהו
========================
דברים מיוחדים...: הלימונדה חופשית, במחיר הכוס הראשונה.
מיקום: מיתחם תחנת דלק "פז" ביוקנעם
טלפונים: 9426920–057 או 052-9127162
שעות פעילות: ימים א'-ה': 15:30-8:30
יום ו': מ-8:30 עד 14:40 או עד שעתיים לפני כניסת השבת
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/11/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס ברמת ישי?

חומוס טוב ברמת ישי ניתן למצוא ב:

חומוסיית "הבודקה" (תודה לישי על ההמלצה המעולה!)
====================================
מיקום: בצד הכביש שליד אזור התעשייה, ליד תחנת "דלק"
כתובת: הדלק 2 רמת ישי
טלפונים: 04-9533386
שעות פעילות: ימים א'-ו': 17:00-10:30
שבת: 17:00-12:00
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/11/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

אילו סוגי מזון טובים לשמירה על בריאות הלב?

הנה כמה סוגי מזונות המסייעים לשמירה על בריאות הלב:

- דג סלמון העשיר באומגה 3 ועשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכוי ללקות בהתקף לב.

- אגוזי מלך

- שקדים

- אגוזי מקדמיה

- אבוקדו - מסייע להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" והינו חלק מהשומנים הנחשבים בריאים.

- שמן זית

- שיבולת שועל

- שעועית

- חומוס

- חמוציות

- אוכמניות

- תותים

- תרד

- זרעי פשתן

- סויה ממקורות טבעיים (כמו טופו ואדממה לדוגמה)
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/04/2012

דירוג:
(4 מדרגים)

מה הערך הקלורי של חומוס יבש?

ב-100 גרם חומוס יבש יש 170 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איפה כדאי לאכול חומוס במצפה רמון?


חומוס טוב במצפה רמון ניתן למצוא ב:

החומוסיה של הג'ינג'י במרכז המסחרי של מצפה רמון.
כתובת: שד' בן גוריון 4 מצפה רמון.
טלפונים: 050-4355188 או 050-3202401



דבר המבקר:
==========
חומוס מצוין, חומוס-פול גם מעולה. הטחינה מימית ודי סתמית - מומלץ לשפר..
דור ודוד נותנים יחס מעולה ואווירה מדברית נעימה.
חבל שאין כוסית קפה בסוף..
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/12/2011

דירוג:
(5 מדרגים)

מה כדאי לאכול כשיש הרפס?

לסובלים מהרפס, במיוחד באיזורי האף והפה כדאי להרבות באכילת הדברים הבאים:

קטניות כמו עדשים, חומוס ומאש

ירקות העשירים בויטמין c

לימון


כל אלה מעכבים את התפתחות ההרפס ומסייעים להחלמת העור.



מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/12/2011

דירוג:
(10 מדרגים)

איפה יש חומוס טוב בכפר מנדא?

מסעדת נור אלדין היא החומוס המומלץ של כפר מנדא. מדובר במסעדה שהיא לא רק חומוסיה אבל איכות החומוס שלה מצוינת, כמו גם התוספות שמסביב.

כתובת: סעו כקילומטר בתוך הכפר עד לכיכר. המסעדה נמצאת ממש בכניסה לכיכר המרכזית בכפר מנדא, מצד ימין שלכם.

טלפון: 04-9864898 או 057-9378651
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/12/2011

דירוג:
(4 מדרגים)

איפה יש חומוס טוב בזכרון יעקב?

חומוסיית יוסקו או חומוס יוסקו הוא החומוס המומלץ של זכרון יעקב.

כתובת: הנדיב 25,זכרון יעקב
טלפון: 04-6292196
שעות פעילות: ימים א'-ה': 10:00-18:30 ו': 10:00-14:00
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/12/2011

דירוג:

ערך זה עבר לסביבת אאוריקה!
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מאיפה בא החומוס?"
איך מגדלים נבטים לבד?


לגידול נבטים בעצמנו נעשה כך:

1. יש להכין כלי בעל פתח רחב, בד גזה או חתיכה מגרביון וגומיה.

2. לוקחים בערך כף מהזרעים או הקטניות. מניחים בכלי ומכסים במים.

3. מעמידים במשך 8 שעות לפחות.

4. מכסים את הכלי בבד הגזה או בחתיכת גרביון ומחזקים בגומיה. הופכים את הכלי עם הזרעים והמים ומרוקנים את המים.

5. שמים את הכלי במקום חשוך למשך 24 שעות לפחות.

6. מרטיבים שוב את הזרעים ומרוקנים את המים כמו בתהליך הקודם.


חוזרים על הפעולה הזו מדי יום עד שהנבטים מספיק גדולים. אם רוצים נבטים עם עלים ירוקים וגדולים, לאחר שגדלו הנבטים מעמידים את הכלי לכמה שעות בשמש, ביומיים האחרונים.
מוסר הסטיפ: רוני בתאריך: 20/03/2011

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מגדלים נבטים בבית?

בכדי לגדל נבטים בבית כדאי לרכוש בחנויות הטבע מנבטה טבעית, שהיא למעשה כלי פלסטיק שמתחתיו יש שתי צלחות מרובעות בעלות שטח מחורץ.

על המשטח העליון יש לפזר זרעים יבשים מכל סוג שתרצו (חומוס, מש, סויה, אלפלפא, עדשים ועוד) ולהשקות מדי יום מתחת לברז במעט מים, עד למילוי המגש התחתון.

לאחר מספר ימים (שלושה עד חמישה בדרך כלל) כבר ינבטו נבטים שניתן להשתמש בהם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/03/2011

דירוג:
(6 מדרגים)