סטיפס ל ?  


איך מכינים קציצות ירק?

הנה מתכון להכנת קציצות ירק:

המצרכים:
======

1 כוס גרגרי חומוס

1.5 כוסות מים

2 כוסות קמח

4 בצלים

1 כוס גרגרי תירס משומר

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. להשרות למשך לילה שלם את גרגרי החומוס במים

2. לשטוף היטב את החומוס, לסנן ולטחון במעבד מזון או מכונת בשר יחד עם הנענע והבצל המקולף והחתוך

3. להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב ולטגן

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/12/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סלט גרגרי חומוס פיקנטיים?


הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
==============

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
========

1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/05/2013

דירוג:

איך מכינים מרק חומוס לקובה?


הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/05/2013

דירוג:

איך מכינים רוטב לימון לחומוס?


כך מכינים רוטב לימון חריף לחומוס:

המצרכים:
======

פלפל ירוק חריף מאוד

1 שן שום קטנה

מיץ מ-1 לימון סחוט טרי

מלח

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
========

1. לטחון בבלנדר או מוט טחינה שום, פלפל, מיץ לימון ומלח.

2. להוסיף את השמן ולערבב היטב.

3. שופכים על גרגרי החומוס (מתאים במיוחד למסבחה) או מנחים בקערית כתוספת לחומוס.





מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים טיטבילי - הרוטב לחומוס אסלי, עם הפלפלים והשום?


הכנה של טיטבילי מצויין תיעשה כך:


1. קוצצים פלפלים חריפים (רצוי אחד ירוק ואחד אדום. אם אין - רק ירוק).

2. כותשים 2-3 שיני שום.

3. מערבבים ושופכים מיץ לימון טרי.

4. מוסיפים מעט מלח (כפית).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/01/2010

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים חומוס מסבחה ופול?


הנה מתכון של השף חיים כהן כפי שהובאה בתוכנית הטלוויזיה של הערוץ הראשון, להכנת חומוס, מסבחה ופול:

1. החומוס - שורים גרגירי חומוס בהרבה מים במקרר, למשך 24 שעות.

מסננים ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים בכמות שעוברת לפחות בשליש את החומוס.

מרתיחים ולקראת הרתיחה מוסיפים בין חצי כפית לכפית סודה לשתיה.

מבשלים את שהחומוס מתרכך ומסננים.

2. מעבירים את הגרגירים החמים לקערת מעבד מזון, מוסיפים שום, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מתחילים לעבד ומוסיפים טחינה גולמית (כחצי כוס ל-2 כוסות גרגרים מבושלים) ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

3. אופן ההגשה: שמים חומוס בקערה, יוצקים מעל שמן זית, סוחטים מיץ מלימון טרי ומוסיפים פרוסות פלפל ירוק חריף ומיץ לימון.

4. הפול - שורים פול יבש במים. מסננים ומבשלים במים עד שהוא מתפורר. מגישים חם בקעריות עם הרבה שמן זית, טחינה ומיץ לימון.

לבריאות!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/05/2009

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים חומוס מעולה?

הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשרייה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתיה.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/02/2009

דירוג:
(81 מדרגים)

רוצים להכין חומוס בזמן קצר? - מתכון להכנת חומוס מהיר הוא כזה:

1. טוחנים במערבל מזון פחית גרגרי חומוס משומרים (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד, הרבה שמן זית וכמון או פפריקה. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/11/2008

דירוג:
(63 מדרגים)

לרכך חומוס גרגרים? - הריכוך היעיל ביותר לגרגרי חומוס הוא באמצעות סודה לשתיה. זה חוסך גם המון זמן בישול וגז.

הנה שיטה לריכוך של חומוס גרגרים, שתחסוך לכם 4-7 שעות בישול שלהם:

1. הביאו את הגרגרים בסיר לרתיחה.

2. הוסיפו את הסודה לשתייה והמשיכו עוד שעה.

3. החליפו את המים.


כך, בנוסף לחסכון האדיר בזמן בישול ובאנרגיה, לא תורגש השפעה של הסודה לשתיה על הטעם של החומוס.


ריכוך גרגרי חומוס - יש שיטה נוספת שמשתמשים בה: הוספה של הסודה לשתיה למים, בזמן ההשרייה ובישול ללא הסודה לשתיה.



ושיטה של הגולש איתן:
1.לפני הבישול, להשרות את החומוס לפחות 12 שעות.

2.לא להמליח את התבשיל עד לאחר שהחומוס מבושל.

3. אם אין מספיק נוזלים אין להוסיף מים קרים, אלא רותחים.



הגולש אבי מציע:
דרך נוספת מספר בישול: להביא את גרגירי החומוס לרתיחה עדינה של מס' דקות בהרבה מים, ואז לכבות את האש ולהשאיר את הגרגרים שעה במים. אחרי השעה להוציא מהמים, לשטוף ולבשל (אני מבשל כשלש ארבע שעות בסיר לחץ).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/10/2008

דירוג:
(10 מדרגים)

איך להכין מסבחה?

יגידו לכם שזה הרבה יותר מסובך וינסו להתפלסף איתכם לגבי המתכון, אבל להכין מסבחה זה כל כך פשוט שזה כואב (או טעים, או נעים, או הכל ביחד..)


החומרים:
=========
גרגרי חומוס חמים
טחינה דלילה מוכנה
שמן זית
לימון

ההכנה:
=====
1. צקו טחינה שהכנתם לקערה ובתוכה הניחו את גרגרי החומוס. אפשר לערבב.

2. להוסיף למעלה מיץ לימון סחוט טרי (או את הרוטב המצורף) ושמן זית בשפע, (אפשר לזרות מעל פפריקה מתוקה וכמון - לפי הטעם).

3. להגיש עם פיתות טריות וחמוצים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2008

דירוג:
(21 מדרגים)

מילוי מעניין לסנדביץ' - איזה יש?

הנה כמה רעיונות למילויי כריכים מוצלחים:

- מיונז, גבינה מגוררת, בצל ירוק

- חומוס עם זיתים

- קוטג', סלמון וחסה

- סרדינים, מיץ-לימון וחסה

- טונה, מיונז, מלפפון קצוץ, בצל ירק

- גבינה לבנה, תירס, חסה

- חמאה, פרוסות גבינה, חסה, גזר מגורר, פרוסות מלפפון, פרוסות עגבניה, עירית (אפשר כמובן חלק)

- מיונז, עוף או ביצה קשה, נבטים

- גבינה לבנה, מלפפון חמוץ, גזר מגורר, זיתים, אגוזי מלך מרוסקים

- חמאת צמחי תבלין, בשר שנשאר מצלי, חמוצים וחסה

- מיונז, דג (שימורים או מנתח שבושל), חסה, עגבניה, מלפפון. מעט לימון סחוט

- גבינה לבנה ואבוקדו מעוך או פרוס עם מעט מיץ לימון ופלפל שחור.

- מיונז, נקניק, מלפפון חמוץ, עגבניה

- חביתת ירק, עגבניה, מלפפון.
מוסר הסטיפ: בנות פורום "טיפוח הבית" ב-ynet בתאריך: 19/08/2008

דירוג:
(25 מדרגים)

איך מכינים את רוטב הלימון לחומוס?


את הרוטב שהערבים שמים מעל החומוס (ביחד עם שמן זית) מכינים כך:

1. מערבבים הרבה לימון, שמן זית, שום כתוש, פלפל חריף קצוץ ומלח ומעט כמון.

2. רצוי לתת לו לעמוד כמה שעות, לפני ההגשה.


פשוט מדי? - יש לנו מתכון מקצועי לטיטבילי (הרוטב הזה). ראו בתגית "מתכונים, מטבח, טיטבילי, חומוס".
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/06/2007

דירוג:
(11 מדרגים)