סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: חמוצים
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים חצילונים כבושים בבית?


הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
======
2 קילו חצילונים
פלפל אדום חריף
ראש שום (לפרק לשיניים)
חומץ
מלח
פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)
גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=========
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2012

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים חצילים כבושים?


הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
======
2 קילו חצילונים
פלפל אדום חריף
ראש שום (לפרק לשיניים)
חומץ
מלח
פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)
גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=========
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/01/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חמוצים צהובים?


מרכיבים:
========
כרובית, כרוב וגזר.


הכנה:
=====
- חיתכו את הגזר לפרוסות יפות
- חיתכו את הכרוב לחתיכות קטנות
- להפריד את הכרובית לפרחים קטנים
- סדרו אותם בצנצת גדולה של כ-4 ליטר
- הוסיפו:
1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
שיני שום (מומלץ הרבה שום)
1/2 כוס חומץ
מים ומלח (לכל כוס מים 2 כפיות מלח)
ו-2 כפות של אבקת תבלין עמבה (כדי שהחמוצים יהיו צהובים)

המתינו כמה ימים (שבוע) עד שהחמוצים יהיו מוכנים.
בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2007

דירוג:
(25 מדרגים)

איך נכין מלפפונים חמוצים בבית?


צנצנת זכוכית (ניתן לקנות בכל חנויות כלי הבית- הום סנטר ודומיו בסופר וכו וכו'), שלצנצנת תהיה מכסה הרמטי טוב.

לשטוף לפני השימוש.

אין צורך לעקר.

מלפפונים קטנטנים שטופים היטב.

על כל כוס חומץ - כוס מים, עד לכיסוי מוחלט.

לשים מלח רגיל לא גס (אני אוהבת להוסיף קצת מלח ולשפר אח"כ).

לדחוף בין לבין שיני שום קלופים.

מלמעלה לשים צרור שמיר.

לנער ולטעום את המים.

אם יש צורך אז לשפר את הטעם.

לחכות מס' ימים.

לנער את הצנצנת מפעם לפעם.

לא לשים בשמש!!

יוצא אחלה. בתיאבון!
מוסר הסטיפ: ציוצי בתאריך: 15/04/2007

דירוג:
(18 מדרגים)

איך מכינים חצילים כבושים?


חצילים כבושים או חמוצים ניתן להכין כך:

לוקחים חצילים סגולים ננסיים
חורצים את החציל לשניים מחלקו התחתון לכיוון הגבעול עד לאמצעיתו
מרתיחים מים בסיר שיכיל את הכמות הרצויה
לליטר מים הוסיפו בין 100 ל-150 גרם סוכר
מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את החצילים לשטיפה חמה של 4-5 דקות.
כבו את הלהבה
השאירו את החצילים כחמש דקות נוספות והוציאו אותם מהמים למסננת עד לצינון.

בינתיים הכינו:
- פלחים של שיני שום, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה,
- כוס חומץ כל שהוא (חומץ בן יין/אדום, בלסמי, או חומץ אורז)
- 2 כפיות מלח
- גרגירי פלפל שחור שלמים.
- מספר עלי דפנה
- פלפל אנגלי גרגירי.


ההכנה:
======
- הניחו בכל חצילון פלח שום ומעט מעשבי התיבול הירוקים
- הניחו את החצילים בצנצנת כבישה זה לצד זה בצפיפות.
- לאחר מילוי הצנצנת הוסיפו את המלח ושאר התבלינים, שאינם הכרחיים.
- לתוך הצנצנת מוסיפים את החומץ וממלאים במים שבהם הורתחו החצילים.
- סגרו את הצנצנת והיפכו אותה, לערבוב כל המרכיבים.
- לסיום הוסיפו לצנצנת מעט שמן קנולה, שמן זית או חריע

המתינו כשבוע ימים עד שהחצילים יהיו מוכנים למאכל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2007

דירוג:
(60 מדרגים)

איך פותחים מכסה של צנצנת חמוצים שלא נפתחת?


לפתיחה של צנצנת שמסרבת להיפתח עשו חור על גבי המכסה והמכסה ייפתח.



מומחה סטיפס, אברהם שרם, מוסיף: בהנחה שהמדובר במכסה מתברג, חממו את המכסה בפן לשיער ונסו לפתוח.

במידה וסגרתם את המכסה כשהמים עדיין היו חמים אז יתכן שנוצר ואקום ושיטת החור גם כן עובדת.
מוסר הסטיפ: כהן רחל בתאריך: 31/05/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים זיתים שחורים קטנים, בסגנון יווני?


להכנה של זיתים יווניים, כובשים עם מלח (הרבה מלח), עלי דפנה, ופלפל חריף (למי שאוהב חריף).
מוסר הסטיפ: דביר יוסקו בתאריך: 20/05/2006

דירוג:
(20 מדרגים)

איך להכין מלפפונים חמוצים בעצמנו?


להכנת מלפפונים חמוצים חלומיים, עשו כך:

1. מלאו צנצנת במלפפונים קטנים שטופים היטב.

2. להוסיף שום, שמיר, עלי דפנה ופלפל חריף אחד.

3. למדוד כוס מים רותחים, כף שטוחה של מלח ולמלא הצנצנת עם המלפפונים.

4. יש לסגור היטב את הצנצנת ותוך שלושה-ארבעה ימים המלפפונים מוכנים.
מוסר הסטיפ: יוסי בתאריך: 20/05/2006

דירוג:
(50 מדרגים)

איך למנוע עובש מהחמוצים שאנו מכינים בבית?

דאגו לכסות את החמוצים בנוזלים. השאירו מרווח בטחון של 2 ס"מ מהגובה העליון של החמוצים לגובה הנוזלים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/04/2006

דירוג:
(2 מדרגים)