סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: חסה
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
אילו עלים ירוקים יעילים לניקוי פנימי של הגוף?

אלו סוגי העלים הירוקים הטובים לניקוי פנימי של הגוף:

חסה

מנגולד

שומר

סלרי

תרד

פטרוזילה

נענע
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/03/2014

דירוג:

איך מאחסנים חסה?

הנה מספר אפשרויות לאחסון חסה:

- הכנסת החסה לשקית עם הרבה חורים זעירים בעזרתם מתקיים חילוף גזים ומונעת הצטברות מי אידוי. כדאי לסגור את השוליים העליונים של השקית כדי למנוע כמישת העלים.

- שמירת החסה במקר בעלים נפרדים של חסה למשך כמה ימים לאחר שטיפה במים זורמים וייבוש מוחלט בתוך קופסת פלסטיק סגורה המרופדת בנייר סופג.

- ניתן לאחסן גם עלי חסה קצוצים כאשר הם שטופים, מיובשים היטב וחתוכים בסכין חדה. מיד לאחר הקיצוץ יש להכניס את העלים לשקית פלסטיק ללא חורים, לרוקן את האוויר מהשקית על ידי לחיצה עדינה או באמצעות שאיבה ולסגור היטב את שוליה בגומייה.

- חשוב להימנע מאחסון חסה במקרר ליד תפוחי עץ, האתילן המופרש בכמות גדולה מהתפוחים עלול לגרום לכתמים חומים לאורך העורקים הלבנים של החסה.
תגיות: חסה,‏ אחסון,‏ איחסון,‏ ירקות,‏ תזונה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/03/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מה הערך הקלורי של סלט חסה?

בכוס אחת של סלט חסה עם חצי בצל וחצי כפית שמן יש 40 קלוריות
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/12/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איך לרסס חסה בצורה טבעית?

בכדי להדביר חסה מפני מזיקים בצורה טבעית יש למלא בקבוק עם פיית תרסיס במים, להוסיף מעט סודה לשתייה, לערבב היטב ולרסס את עלי החסה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2013

דירוג:

אילו תוספות ישדרגו סלט חסה?


סלט חסה וסלטי עלים ירוקים ניתן לשדרג בקלות ע"י תוספות שונות, הנה מספר דוגמאות נהדרות:

- ענבים סגולים או ירוקים חתוכים לאורכם

- רצועות מנגו

- פלחים דקיקים של תפוח עץ

- תותים חתוכים לאורכם

- פלחי אגסים דקים

- פלחי פומלית אדומה או רגילה

- חמוציות

- אגוזי מלך

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/10/2013

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים המבורגר אנטריקוט?


חומרים להכנה:
===========
1 ק״ג אנטריקוט בקר מיושן (טרי ולא מומלח) טחון גס.
1/2 כפית פפריקה חריפה או צ׳ילי טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 טיפות רוטב ווסטרשייר
1/3 כוס מי סודה.
1/2 בצל מגורר בפומפיה (לא חובה)

הוראות הכנה
==========

1. פורסים את החומרים לפניכם.

2. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים ומי הסודה (אפשר להוסיף חצי בצל מגורר בפומפיה).

3. מכינים 4 קציצות בעובי 2.5 ס״מ ומניחים במקרר לשעתיים.

4. מוציאים את הקציצות שעה לפני הצליה.

5. מחממים מחבת ברזל כבדה, מעט שמן וצולים על המחבת ל-5 דקות בכל צד, על אש נמוכה, כדי שיתבשל מבפנים, מבלי לייבש או להשחים מדי. אם הוא לא עשוי מספיק אפשר לצלות יותר.

6. מכניסים ללחמניה וממליחים מעט, עם פרוסות עגבניה, פרוסת מלפפון חמוץ, חסה אמריקאית (מתוקה) וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לילדים וחרדל ומגישים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/07/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך שומרים על ערכיה התזונתיים של חסה?

כך ניתן לשמור על ערכיה התזונתיים של חסה:


- קריעת החסה ביד או בסכין מיוחדת המיועדת לכך (מסילקון או פלסטיק).

- הגשת החסה עם אבוקדו או רוטב המבוסס על שמן זית.

- לא להוסיף יותר מכף רוטב או שמן למנת חסה עבור שני סועדים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/07/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים ממזיקים לפגוע בחסה ששתלנו?


הנה שתי דרכים למנוע ממזיקים לפגוע בחסה ששתלנו:

- לכסות את החסה ברשת שלא תאפשר למזיקים להגיע אליה

- לשתול ליד החסה צמחי תבלין כמו כוסברה ושיבה שירחיקו ממנה את המזיקים
תגיות: חסה,‏ גינון,‏ מזיקים,‏ כוסברה,‏ שיבה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/06/2013

דירוג:

איך שומרים חסה מחוץ למקרר?

כאשר שומרים חסה מחוץ למקרר יש להעמידה בתוך כוס מים, כאשר רק בסיסה טבול במים.
תגיות: חסה,‏ אחסון,‏ איחסון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/04/2013

דירוג:

איך מגדלים חסה באדנית?

הנה כמה טיפים לגידול חסה באדנית:

- את החסה ניתן לשתול באדניות, מיכלים או עציצים.

- החסה אוהבת קור ולכן יש לשתול אותה בין החודשים אוקטובר למאי.

- חשוב להעמיד את האדניות במקום חשוף לאור כמה שיותר שעות ביום.

- יש לשתול את שתילי החסה במרווחים של 30 ס"מ זה מזה.

- יש להקפיד על אדמה לחה ודישון (גם דישון טבעי).

- בכדי למנוע מזיקים בעציצי החסה, ניתן לשתול לידן צמחי תבלין שונים שימנעו מחרקים להגיע אליהן (כוסברה ושיבה יתאימו במיוחד).

- כאמור, רוב סוגי החסה מתאימים ביותר לגידול החורפי ובעיקר חסה ערבית, חסת עלים צהובה והחסות הצבעוניות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/04/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

לכמה ימים ניתן לאחסן חסה במקרר?

ניתן לאחסן חסה במקרר עד שבעה ימים, כאשר הטמפרטורה המומלצת היא קרוב לאפס מעלות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/04/2013

דירוג:

האם ניתן לשמור חסה לאחר שחותכים אותה?

כן. ניתן לשמור חסה לאחר שחותכים אותה רק כשהיא יבשה לחלוטין (ממים ומרטבים) בכלי סגור במקרר.
תגיות: חסה,‏ מטבח,‏ מזון,‏ איחסון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איזו חסה לבחור?

מה בריא יותר חסה ערבית או חסה אמריקאית? ובכן, חסה ערבית בריאה יותר, שכן כמות החומצה הפולית שבה רבה יותר באופן משמעותי מבחסה אמריקאית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/08/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

איך שומרים על טריות החסה?

בכדי לשמור על טריות החסה יש לשטוף אותה ולהשרותה במים נקיים למשך חצי שעה מיד עם קנייתה, לייבשה היטב בעזרת מגבת ולאחסנה בשקית ניילון או כלי סגור במקרר.

תגיות: חסה,‏ טריות,‏ איחסון,‏ ירקות,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/07/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של חסה?

ב-100 גרם חסה יש 13 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים פלפלים קלויים עם גבינה?


המצרכים:
========
6 פלפלים בצבעים שונים

2 קופסאות כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה

חסה או עלי בייבי


המצרכים לרוטב:

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כפית עשבי תיבול קצוצים

1 כפית גדושה סוכר חום

מלח

פלפל גרוס שחור



אופן ההכנה:
===========

1. קולים את הפלפלים עש שקליפתם נשרפת, הופכים מדי פעם.

2. מוציאים מהתנור, מכניסים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים לפחות 10 דקות.

3. מוציאים את הפלפלים מהשקית, מורידים את הקליפה, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות.

4. מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד מספר שעות.

5. מניחים את עלי החסה על צלחת הגשה, מסדרים מעליה את הפלפלים ועליה מניחים את כדורי הגבינה.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/01/2012

דירוג:
(4 מדרגים)

איך משפרים את הטעם של החסה ושומרים על הטריות שלה זמן רב יותר?

על מנת לשפר את טעם החסה ולשמור על טריותה לזמן ארוך יותר, צריך לנקות אותה, להשרות בחומץ לכ-10 דקות ולאחר מכן לשטוף שוב ולהכניסה לקופסת פלסטיק אטומה במקרר.

החסה תהיה טעימה יותר ותשאר טריה לאורך זמן ממושך יותר.
תגיות: חסה,‏ מטבח,‏ טריות,‏ איחסון,‏ טעם,‏ חומץ
מוסר הסטיפ: קימי (: בתאריך: 22/10/2011

דירוג:
(11 מדרגים)

מהם המזונות שישפיעו לטובה על ריח הזיעה?


אלו המזונות שישפיעו לטובה על ריח הזיעה ויגרמו לריח פחות חריף:

מלפפונים

חצילים

ברוקולי

כרוב

חסה

עגבניות

תפוחים

ענבים

אבטיח

אפרסקים

גריסי פנינה

שיבולת שועל

תירס

חיטה

תה יסמין
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2011

דירוג:
(27 מדרגים)

על מה כדאי להקפיד בהגשה של חסה בארוחה?

כשמגישים חסה בארוחה כדאי להוסיף את הרוטב לסלט ממש סמוך לזמן הארוחה או להגיש את הסלט ללא הרוטב ולהניח לידו צנצנת קטנה עם הרוטב, כל זאת בכדי למנוע מהחסה לאבד מנפחה ויופיה ולהפוך אותה ל"סמרטוטית" ובלתי אכילה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/11/2010

דירוג:

מיד לאחר שמגיעים הביתה עם החסה להסיר את הניילון שאורז אותה,ולהשליכו לפח!
להסיר עלים ישנים (לא הרבה) ולתת שטיפה קלה עם מים ,מסביב וקצת בפנים.
לנער את המים היטב מהחסה,
לעטוף בשקית ניילון רגילה סגורה.ולשים במקרר.
החסה תשאר פריכה וטרייה כפול מהזמן אם לא יותר מאשר לשים אותה כמו שקנינו אותה במקרר.
כך גם נחסוך קנייה מוקדמת מדי ולא מוצדקת של עוד חסה....
מוסר הסטיפ: טלילוש בתאריך: 18/01/2010

דירוג:

הנה מתכון מצויין לסלט חסה:


מצרכים:
=======
לימון
שמן זית
שמן
1 כפית דבש
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח
פלפל



אופן ההכנה:
===========
לערבב בכל מתאים כמות שווה של הלימון, השמן ושמן הזית, להוסיף את שאר החומרים, לנער היטב ולשפוך על הסלט סמוך לזמן ההגשה.

בתאבון!
מוסר הסטיפ: ליאור בתאריך: 06/01/2010

דירוג:
(20 מדרגים)

איך בוחרים חסה לקניה?


לבחירת חסה ערבית (החסה הרגילה, הגדולה) הקפידו על הדברים הבאים:

- רצוייה חסה גדולה ומה שעוד יותר חשוב - כבידה, בזכות העלים הפנימיים הרבים.

- ודאו שהעלים לא שחורים או נבולים בקצוות.

- ולכן, הביטו לעלים הפנימיים, הם הקובעים וככל שיהיו יותר מהם - טוב יותר!

- הקפידו שהעלים פריכים, ירוקים ורעננים בפנים.

- ודאו שאין חורים בעלים, לרוב בשל תולעים.

- ודאו שאין ריקבון בתוך החסה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/09/2009

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מייבשים חסה או כרוב אחרי שטיפה?

פשוט הניחו על מתקן יבוש הכלים שיגיר את המים וייבש את החסה לפני השימוש. יש גם מכונות ייבוש למיניהן אבל אינני מהמתלהבות מהן.
תגיות: מטבח,‏ ייבוש ירקות,‏ חסה,‏ כרוב
מוסר הסטיפ: שרה'לה בתאריך: 16/12/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מגדלים צנון רך יותר בגינה?

גדלו את הצנון בסמוך לחסה והוא יהיה רך יותר.
תגיות: צנון,‏ גינון,‏ חסה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 30/09/2008

דירוג:

מילוי מעניין לסנדביץ' - איזה יש?

הנה כמה רעיונות למילויי כריכים מוצלחים:

- מיונז, גבינה מגוררת, בצל ירוק

- חומוס עם זיתים

- קוטג', סלמון וחסה

- סרדינים, מיץ-לימון וחסה

- טונה, מיונז, מלפפון קצוץ, בצל ירק

- גבינה לבנה, תירס, חסה

- חמאה, פרוסות גבינה, חסה, גזר מגורר, פרוסות מלפפון, פרוסות עגבניה, עירית (אפשר כמובן חלק)

- מיונז, עוף או ביצה קשה, נבטים

- גבינה לבנה, מלפפון חמוץ, גזר מגורר, זיתים, אגוזי מלך מרוסקים

- חמאת צמחי תבלין, בשר שנשאר מצלי, חמוצים וחסה

- מיונז, דג (שימורים או מנתח שבושל), חסה, עגבניה, מלפפון. מעט לימון סחוט

- גבינה לבנה ואבוקדו מעוך או פרוס עם מעט מיץ לימון ופלפל שחור.

- מיונז, נקניק, מלפפון חמוץ, עגבניה

- חביתת ירק, עגבניה, מלפפון.
מוסר הסטיפ: בנות פורום "טיפוח הבית" ב-ynet בתאריך: 19/08/2008

דירוג:
(25 מדרגים)

מנקים ומיבשים את עלי החסה במייבש חסה ושומרים את העלים בשקית במקרר.

הגולשת תקוה מציעה: חסה ובכלל עשבי תיבול רצוי לשמור במקרר בקופסאת פלסטיק
אטומה היטב, לאחר שנשטפו ויובשו.
שמירה בקופסאת פלסטיק מאריכה פלאים את אורך חיי המדף של העשבים.

אפשרות נוספת שמציע חנן: כדאי לצרף לשקית מפיות נייר או מפיות מגליל נייר לשימוש מטבחי. את הנייר שנועד לספוג לחות יש להחליף אחת ליומיים.
תגיות: מטבח,‏ איחסון,‏ צמחונות,‏ חסה
מוסר הסטיפ: נגה בתאריך: 11/11/2006

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים המבורגר?


1. מקפידים לערבב ולטחון בטחינה גסה בשר בקר (טרי בלבד!!!) ביחס הבא:

- חתיכת בשר כתף או צוואר (מומלץ אנטריקוט ובמיוחד משתי הצלעות הראשונות שליד הצוואר).

- חתיכה דומה של ירך (שייטל או חלק רזה אחר).

- בין 10 ל-20 אחוז שומן.



2. מערבבים את העיסה (אפשר להוסיף בצל קצוץ ומטוגן מראש).

3. מוסיפים מלח ופלפל ומכינים קציצות בגודל כף יד ובעובי של עד 2 ס"מ.

4. צולים על גריל לדקה או שתיים באש גבוהה ואז לעוד כמה דקות על אש נמוכה (כדי שיתבשל מבפנים אך מבלי לייבש או להשחים מדי).

5. מכניסים ללחמניה שהונחה על הגריל לכמה שניות - עם כרוב כבוש, חסה אמריקאית (מתוקה), עגבניה וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לפי הטעם. חרדל, לאוהבי חריף.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(23 מדרגים)