סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: חצילים
מתי כדאי לקלף חצילים קלויים?

חצילים קלויים כדאי לקלף בעודם חמים אחרת הם סופחים מרירות מהקליפה שלהם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/06/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מקלפים חצילים קלויים בקלות וללא לכלוך?


כך מקלפים חצילים קלויים בקלות וללא לכלוך:

- פורסים על השיש שקית ניילון גדולה של אשפה או אחרת

- מניחים את החציל הקלוי על השקית בעודו חם

- חורצים בחציל לאורכו, בבסיסו ומתחת לכתר הירוק

- בעזרת כף מרוקנים את כל תוכן החציל לקערה

- מניחים את החציל הבא על הקליפה הריקה של החציל שקולף וחוזרים על הפעולה

- לאחר שמסיימים לעשות זאת עם כל החצילים, משליכים את השקית לאשפה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/06/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים ירקות צלויים בטחינה?


כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======

4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
=====

4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
========

1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/03/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

אילו תוספות מתאימות לשקשוקה?


הנה מספר תוספות היכולות לשדרג את מנת השקשוקה:

- נקניקיות מרגז - מטגנים את הנקניקיות במחבת נפרדת עם מעט שמן קנולה ומוסיפים אותן לשקשוקה לפני הוספת הביצים.

- חציל מטוגן - יש לטגן חציל במחבת נפרדת עד להשחמתו ואז להוסיפו לשקשוקה.

- פלפלים קלויים - ניתן להוסיף רצועות פלפלים קלויים מעשה ידכם או קנויים לרוטב העגבניות.

- פלפלים טריים - צהובים, כתומים או אדומים יתאימו מאוד גם הם. יש לטגן אותם במחבת של הרוטב לפני הוספת העגבניות עד ריכוך קל ואז להוסיף את העגבניות.

- גבינות - גבינה בולגרית או גבינת פטה יתאימו גם הן לשדרוג השקשוקה, יש להוסיף קוביות מהגבינה שבוחרים בסיום בישול הרוטב, רגע לפני הוספת הביצים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מוציאים קוץ של סברס מהאצבע?

בכדי להוציא קוץ של סברס מהאצבע, מציעה אודטה במדורה במוסף "סגנון" של עיתון מעריב, יש לשטוף היטב את הידיים עם סבון בכדי להסיר מהן שומניות, לנגב אותן היטב ולאחר מכן להצמיד חתיכת סרט דביק (סלוטייפ) על האיזור בו משערים שהקוץ נמצא. מהדקים היטב את הסלוטפ ומסירים אותו במשיכה אחת ורוב הסיכויים שהקוץ יימשך אתו החוצה. הדבר טוב גם להוצאת קוצים מפירות וירקות אחרים כמו במיה ראו חצילים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/02/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מפחיתים את ספיגת השמן בחצילים?


הנה מספר דרכים להפחתת ספיגת השמן בהכנת חצילים:

- השהיית פרוסות החצילים במלח יום קודם לטיגון

- הכנסת החצילים רק לשמן שכבר חומם היטב

- אין להוסיף עוד שמן למחבת תוך כדי הטיגון

- וויתור על טיגון החצילים והכנסתם לתנור כאשר הם חתוכים לפרוסות המוברשות או מרוססות בשמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/01/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מאחסנים חצילים?

בכדי לאחסן נכון חצילים יש לעטוף אותם בנייר סופג ולהכניסם לשקית פלסטיק סגורה, אך לא אטומה ולאחסן במקרר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/03/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מיונז חצילים?


מתכון מיונז חצילים יהיה כך:

1. שורפים חציל על הגז.

2. מקלפים ומכניסים למעבד מזון.
תוך כדי פעולת הפוד פרוססור, מזליפים שמן זית.

3. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ונהנים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/09/2013

דירוג:

מה הערך הקלורי של חציל עם טחינה?

בכף אחת של חציל עם טחינה יש 20 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/05/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים חצילונים כבושים בבית?


הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
======
2 קילו חצילונים
פלפל אדום חריף
ראש שום (לפרק לשיניים)
חומץ
מלח
פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)
גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=========
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2012

דירוג:
(8 מדרגים)

מה הערך הקלורי של חציל מבושל?

ב-100 גרם חציל מבושל יש 28 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2012

דירוג:

איך מכינים חצילים כבושים?


הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
======
2 קילו חצילונים
פלפל אדום חריף
ראש שום (לפרק לשיניים)
חומץ
מלח
פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)
גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=========
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/01/2012

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים אנטיפסטי?


הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/07/2011

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים סלט חצילים אסיאתי דל-קלוריות בסיר אידוי?


הנה מתכון של השף גיל חובב לסלט חצילים אסיאתי דיאתטי:

המצרכים:
=========
2 חצילים בינוניים, פרוסים לאורך לפרוסת בעובי 1 ס"מ

3 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק)

1 כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל מתוק אדום ברצועות דקות

1 פלפל חריף אדום קצוץ דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 שיני שום קצוצות דק

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי


אופן ההכנה:
============
1. מאדים את פרוסות החציל בסיר אידוי(עם הקליפה) עד שהן מתרככות וניתן לפרק אותן בידיים.

2. מפרקים לרצועות אורך בגודל אצבע.

3. מערבבים את כל יתר החומרים ויוצקים על החצילים.

4. מערבבים היטב ומגישים פושר או קר.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2011

דירוג:

מהם המזונות שישפיעו לטובה על ריח הזיעה?


אלו המזונות שישפיעו לטובה על ריח הזיעה ויגרמו לריח פחות חריף:

מלפפונים

חצילים

ברוקולי

כרוב

חסה

עגבניות

פטרוזיליה

נבטים

תפוחים

אגסים

ענבים

אבטיח

אפרסקים

גריסי פנינה

שיבולת שועל

תירס

חיטה

אורז

תה יסמין
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2011

דירוג:
(31 מדרגים)

איך מסירים כתמי חציל שחורים מכפות הידיים?

בכדי להסיר כתמים שחורים מחצילים על כפות הידיים, יש לשפשפף אותן בחצי לימון ולאחר מכן לשטוף היטב.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/12/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מטגנים חצילים עם כמה שפחות שמן?

בכדי לטגן חצילים עם כמה שפחות שמן יש לבזוק עליהם מלח גס מיד עם פריסתם ולהכניסם למייבש חסה. השילוב של המלח הגס עם הסיבובים של מייבש החסה גורמים לחציל להתייבש ולספוג מעט מאד שמן בזמן הטיגון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:

איך מכינים חצילים ביוגורט?


הנה מתכון להכנת חצילים ביוגורט:

מצרכים:
=======
3 חצילים חתוכים לקוביות (בערך 1-2 ס"מ כל אחת)
1 שן שום קצוצה דק
1 כף עלי נענע קצוצים
2 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
שמן זית
מלח
1-2 מיכלי יוגורט


אופן ההכנה:
============
1. לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את החצילים (לא כולם בבת אחת, בכמה פעמים)

2. להניח על נייר סופג ולהמתין שהחצילים יתקררו

3. להעביר את החצילים לקערת ההגשה ולהוסיף את הפטרוזיליה, הנענע, השום, המלח והיוגורט

4. לצקת מעט שמן זית, לעטר בעלי נענע ולהגיש

- את החצילים ניתן לקלף או לא - לפי טעמכם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/10/2010

דירוג:

איזה ירקות מתאימים להכנה על הגריל?


והרי הירקות שמתאימים להכנה על הגריל:

עגבניות

עגבניות שרי

בצל

בצל סגול

בצל ירוק

כרישה

חצילים

עגבניות

תירס

שום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חציל קלוי עם טחינה ירוקה?


הנה מתכון להכנת חציל קלוי עם טחינה ירוקה:


מצרכים:
=======
2 חצילים קלויים
1 חב' פטרוזיליה
2 שיני שום קלופות
1/3 כוס מיץ לימון
מלח
1 כוס טחינה גולמית



אופן ההכנה:
===========
1. יש לחצות את החצילים הקלויים, יחדעם הגבעול ולהניחם על צלחות ההגשה.
2. לרסק במעבד מזון את השום והפטרוזילה.
3. להוסיף למעבד מזון את מיץ הלימון והטחינה.
4. מוסיפים חצי כוס מים, מלח ופלפל.
5. עם קבלת טחינה סמיכה, מחלקים אותה על חצאי החצילים ומגישים.

לבריאות!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/06/2009

דירוג:
(1 מדרגים)

אם אתם רוצים לקלות חצילים על הכיריים מבלי ללכלך את הכיריים, הניחו אותם על הגז כשהם עטופים בנייר כסף.

לאחר שהחצילים התקררו, חצו אותם לסירות והוציאו את תוכם בעזרת כף. בשום אופן אל תקלפו אותם מתחת למים זורמים, כי זה ממש הרסני לטעם.
תגיות: מטבח,‏ חצילים,‏ קלייה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סביח?
או איך להכין "בר ובבינג'אן" - ארוחת המאחרים לקום בשבת של יהודי עיראק?


להכין סביח לבד אפשר כך:

מכניסים לתוך פיתה:
- חצילים מטוגנים
- ביצה חומה פרוסה
- טחינה (יש המוסיפים גם חומוס)
- אפשר להוסיף סלט ירקות
- יש עיראקים שמוסיפים גם תפוחי אדמה מבושלים.

- פטרוזיליה, בצל קצוץ וקצת עמבה מלמעלה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

הקפאת חצילים?

בהחלט אפשר להקפיא חצילים, כשהם קלויים ומסוננים היטב.

משך ההקפאה יכול להיות גם לתקופה ארוכה של מספר חודשים.
תגיות: חצילים,‏ הקפאה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/11/2008

דירוג:
(4 מדרגים)

מתכון סלט קבויות חצילים בטחינה - רוצים מעדן מלכים? - קבלו מתכון:


1. חיתכו חצילים לקוביות, עם הקליפה (אפשר גם כמה רצועות קטנות של גמבה).

2. חממו שמן במחבת עם חום גבוה וטגנו את הריבועים, עד שיזהיבו קלות.

(לנמנעים מטיגון, חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם. משהתרככו, הוציאו מהתנור).

3. הניחו את ריבועי החצילים בצלחת והוסיפו מעליהם טחינה מוכנה (ראו טיפ מצורף - להכנת טחינה מצויינת).

4. ביזקו מלמעלה שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.

5. הגישו כך. מומלץ!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/11/2008

דירוג:
(5 מדרגים)

כאשר בוחרים חציל יש להקפיד על:

- צבע שחור כהה.

- משקל קל, ביחס לגודל החציל.

- קליפת החציל צריכה להיות מבריקה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2008

דירוג:
(5 מדרגים)

איך בוחרים חצילים לקניה? בחרו כך:

- בחרו את החצילים עם הקליפה המתוחה, מבריקה וכהה מאד.

- חצילים קלים ביחס לגודלם הם טריים יותר.

- קליפה מבריקה מומלצת.

- אם ניתן, ודאו שפנים החציל לבן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

איזה חצילים לא מומלץ לקנות בשום אופן?


כאשר לחציל יש סביב הגבעול פסים בצבע בהיר, שיורדים למטה, יש סיכוי גדול יותר שהחציל יהיה מר ולכן כדאי להימנע מלקנות אותו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2008

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים חצילים בטחינה?


מתכון סלט חצילים טחונים עם טחינה? - קבלו מתכון להכנת 4 מנות:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים באבא ע'נוש? מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי.


כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה.

2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).

3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).

4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית:

- לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית.

- מוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.

5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.

6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזילה. אפשר גם מעט צנוברים.


בהצלחה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2008

דירוג:
(13 מדרגים)

פזרו מלח על החציל - הוא יספח את הנוזלים ואת המרירות של החציל. אחר כך יש לשטוף ולנגב את החצילים.



הגולש ג'אקומו מעיר: אין היום חצילים מרים. החצילים של היום הם נטולי מרירות לחלוטין ואתם מוזמנים לנסות ולטעם חציל לא מבושל.
המלח סופג את הרטיבות מן החציל ומכווץ את התאים שבו. כתוצאה מכך, החציל סופג פחות מלח בטיגון.
תגיות: חציל,‏ מטבח,‏ מלח,‏ מרירות,‏ חצילים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2008

דירוג:
(1 מדרגים)