סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: חצילים
איך מאחסנים חצילים?

בכדי לאחסן נכון חצילים יש לעטוף אותם בנייר סופג ולהכניסם לשקית פלסטיק סגורה, אך לא אטומה ולאחסן במקרר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/03/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים מיונז חצילים?


מתכון מיונז חצילים יהיה כך:

1. שורפים חציל על הגז.

2. מקלפים ומכניסים למעבד מזון.
תוך כדי פעולת הפוד פרוססור, מזליפים שמן זית.

3. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ונהנים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/09/2013

דירוג:

מה הערך הקלורי של חציל עם טחינה?

בכף אחת של חציל עם טחינה יש 20 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/05/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים חצילונים כבושים בבית?


הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
======
2 קילו חצילונים
פלפל אדום חריף
ראש שום (לפרק לשיניים)
חומץ
מלח
פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)
גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=========
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2012

דירוג:
(6 מדרגים)

מה הערך הקלורי של חציל מבושל?

ב-100 גרם חציל מבושל יש 28 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2012

דירוג:

איך מכינים חצילים כבושים?


הנה מתכון ביתי לחצילונים כבושים:


החומרים:
======
2 קילו חצילונים
פלפל אדום חריף
ראש שום (לפרק לשיניים)
חומץ
מלח
פלפל אנגלי (5-6 גרגרים)
גבעולי סלרי עם עלים (לא חייבים)


הוראות הכנה:
=========
1. הרתיחו בסיר מים.

2. שטפו את החצילונים וחתכו את הקצוות של החצילים.

3. כשהמים רותחים הכניסו את החצילים לתוכם ומדי פעם נעצו מזלג כדי להרגיש מתי הם רכים.

4. כשהם רכים, הוציאו לקערה מלאה במי ברז קרים מחליפים אותם פעמיים, בהפרשים של כמה דקות, כדי לקרר אותם.

5. כשהחצילים מתקררים, חירצו כיס בכל חציל ומכניסים לתוכו קורט מלח, פרוסת שן שום וקוביית פלפל קטנה (ס"מ מרובע).

6. בצנצנת החמצה מסדרים את החצילונים בשכבות, כשבין כל שתי שכבות ניתן לדחוף גבעול סלרי עם עלים.

7. ממלאים את הצנצנת בתערובת של חצי חומץ וחצי מים ומקפידים שהנוזלים יעברו את החצילים בכחמישה ס"מ.

8. הוסיפו למים 2 כפיות מלח, 5-6 גרגרי פלפל אנגלי ואת מה שנשאר מהשום והפלפל החריף.

9. הכניסו למקרר להחמצה, למשך יומיים.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/01/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים אנטיפסטי?


הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/07/2011

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים סלט חצילים אסיאתי דל-קלוריות בסיר אידוי?


הנה מתכון של השף גיל חובב לסלט חצילים אסיאתי דיאתטי:

המצרכים:
=========
2 חצילים בינוניים, פרוסים לאורך לפרוסת בעובי 1 ס"מ

3 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק)

1 כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל מתוק אדום ברצועות דקות

1 פלפל חריף אדום קצוץ דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

3 שיני שום קצוצות דק

1/4 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום

2 כפות שומשום קלוי


אופן ההכנה:
============
1. מאדים את פרוסות החציל בסיר אידוי(עם הקליפה) עד שהן מתרככות וניתן לפרק אותן בידיים.

2. מפרקים לרצועות אורך בגודל אצבע.

3. מערבבים את כל יתר החומרים ויוצקים על החצילים.

4. מערבבים היטב ומגישים פושר או קר.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/06/2011

דירוג:

מהם המזונות שישפיעו לטובה על ריח הזיעה?


אלו המזונות שישפיעו לטובה על ריח הזיעה ויגרמו לריח פחות חריף:

מלפפונים

חצילים

ברוקולי

כרוב

חסה

עגבניות

תפוחים

ענבים

אבטיח

אפרסקים

גריסי פנינה

שיבולת שועל

תירס

חיטה

תה יסמין
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/04/2011

דירוג:
(27 מדרגים)

איך מסירים כתמי חציל שחורים מכפות הידיים?

בכדי להסיר כתמים שחורים מחצילים על כפות הידיים, יש לשפשפף אותן בחצי לימון ולאחר מכן לשטוף היטב.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/12/2010

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מטגנים חצילים עם כמה שפחות שמן?

בכדי לטגן חצילים עם כמה שפחות שמן יש לבזוק עליהם מלח גס מיד עם פריסתם ולהכניסם למייבש חסה. השילוב של המלח הגס עם הסיבובים של מייבש החסה גורמים לחציל להתייבש ולספוג מעט מאד שמן בזמן הטיגון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/12/2010

דירוג:

איך מכינים חצילים ביוגורט?


הנה מתכון להכנת חצילים ביוגורט:

מצרכים:
=======
3 חצילים חתוכים לקוביות (בערך 1-2 ס"מ כל אחת)
1 שן שום קצוצה דק
1 כף עלי נענע קצוצים
2 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
שמן זית
מלח
1-2 מיכלי יוגורט


אופן ההכנה:
============
1. לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את החצילים (לא כולם בבת אחת, בכמה פעמים)

2. להניח על נייר סופג ולהמתין שהחצילים יתקררו

3. להעביר את החצילים לקערת ההגשה ולהוסיף את הפטרוזיליה, הנענע, השום, המלח והיוגורט

4. לצקת מעט שמן זית, לעטר בעלי נענע ולהגיש

- את החצילים ניתן לקלף או לא - לפי טעמכם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/10/2010

דירוג:

איזה ירקות מתאימים להכנה על הגריל?


והרי הירקות שמתאימים להכנה על הגריל:

עגבניות

עגבניות שרי

בצל

בצל סגול

בצל ירוק

כרישה

חצילים

עגבניות

תירס

שום
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2010

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חציל קלוי עם טחינה ירוקה?


הנה מתכון להכנת חציל קלוי עם טחינה ירוקה:


מצרכים:
=======
2 חצילים קלויים
1 חב' פטרוזיליה
2 שיני שום קלופות
1/3 כוס מיץ לימון
מלח
1 כוס טחינה גולמית



אופן ההכנה:
===========
1. יש לחצות את החצילים הקלויים, יחדעם הגבעול ולהניחם על צלחות ההגשה.
2. לרסק במעבד מזון את השום והפטרוזילה.
3. להוסיף למעבד מזון את מיץ הלימון והטחינה.
4. מוסיפים חצי כוס מים, מלח ופלפל.
5. עם קבלת טחינה סמיכה, מחלקים אותה על חצאי החצילים ומגישים.

לבריאות!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/06/2009

דירוג:
(1 מדרגים)

אם אתם רוצים לקלות חצילים על הכיריים מבלי ללכלך את הכיריים, הניחו אותם על הגז כשהם עטופים בנייר כסף.

לאחר שהחצילים התקררו, חצו אותם לסירות והוציאו את תוכם בעזרת כף. בשום אופן אל תקלפו אותם מתחת למים זורמים, כי זה ממש הרסני לטעם.
תגיות: מטבח,‏ חצילים,‏ קלייה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים סביח?
או איך להכין "בר ובבינג'אן" - ארוחת המאחרים לקום בשבת של יהודי עיראק?


להכין סביח לבד אפשר כך:

מכניסים לתוך פיתה:
- חצילים מטוגנים
- ביצה חומה פרוסה
- טחינה (יש המוסיפים גם חומוס)
- אפשר להוסיף סלט ירקות
- יש עיראקים שמוסיפים גם תפוחי אדמה מבושלים.

- פטרוזיליה, בצל קצוץ וקצת עמבה מלמעלה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/11/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

הקפאת חצילים?

בהחלט אפשר להקפיא חצילים, כשהם קלויים ומסוננים היטב.

משך ההקפאה יכול להיות גם לתקופה ארוכה של מספר חודשים.
תגיות: חצילים,‏ הקפאה,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/11/2008

דירוג:
(4 מדרגים)

מתכון סלט קבויות חצילים בטחינה - רוצים מעדן מלכים? - קבלו מתכון:


1. חיתכו חצילים לקוביות, עם הקליפה (אפשר גם כמה רצועות קטנות של גמבה).

2. חממו שמן במחבת עם חום גבוה וטגנו את הריבועים, עד שיזהיבו קלות.

(לנמנעים מטיגון, חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם. משהתרככו, הוציאו מהתנור).

3. הניחו את ריבועי החצילים בצלחת והוסיפו מעליהם טחינה מוכנה (ראו טיפ מצורף - להכנת טחינה מצויינת).

4. ביזקו מלמעלה שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.

5. הגישו כך. מומלץ!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 13/11/2008

דירוג:
(5 מדרגים)

כאשר בוחרים חציל יש להקפיד על:

- צבע שחור כהה.

- משקל קל, ביחס לגודל החציל.

- קליפת החציל צריכה להיות מבריקה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2008

דירוג:
(5 מדרגים)

איך בוחרים חצילים לקניה? בחרו כך:

- בחרו את החצילים עם הקליפה המתוחה, מבריקה וכהה מאד.

- חצילים קלים ביחס לגודלם הם טריים יותר.

- קליפה מבריקה מומלצת.

- אם ניתן, ודאו שפנים החציל לבן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2008

דירוג:
(6 מדרגים)

איזה חצילים לא מומלץ לקנות בשום אופן?


כאשר לחציל יש סביב הגבעול פסים בצבע בהיר, שיורדים למטה, יש סיכוי גדול יותר שהחציל יהיה מר ולכן כדאי להימנע מלקנות אותו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/11/2008

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים חצילים בטחינה?


מתכון סלט חצילים טחונים עם טחינה? - קבלו מתכון להכנת 4 מנות:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2008

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים באבא ע'נוש? מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי.


כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה.

2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).

3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).

4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית:

- לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית.

- מוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.

5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.

6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזילה. אפשר גם מעט צנוברים.


בהצלחה!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/08/2008

דירוג:
(12 מדרגים)

פזרו מלח על החציל - הוא יספח את הנוזלים ואת המרירות של החציל. אחר כך יש לשטוף ולנגב את החצילים.



הגולש ג'אקומו מעיר: אין היום חצילים מרים. החצילים של היום הם נטולי מרירות לחלוטין ואתם מוזמנים לנסות ולטעם חציל לא מבושל.
המלח סופג את הרטיבות מן החציל ומכווץ את התאים שבו. כתוצאה מכך, החציל סופג פחות מלח בטיגון.
תגיות: חציל,‏ מטבח,‏ מלח,‏ מרירות,‏ חצילים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/02/2008

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים חצילים כבושים?


חצילים כבושים או חמוצים ניתן להכין כך:

לוקחים חצילים סגולים ננסיים
חורצים את החציל לשניים מחלקו התחתון לכיוון הגבעול עד לאמצעיתו
מרתיחים מים בסיר שיכיל את הכמות הרצויה
לליטר מים הוסיפו בין 100 ל-150 גרם סוכר
מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את החצילים לשטיפה חמה של 4-5 דקות.
כבו את הלהבה
השאירו את החצילים כחמש דקות נוספות והוציאו אותם מהמים למסננת עד לצינון.

בינתיים הכינו:
- פלחים של שיני שום, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה,
- כוס חומץ כל שהוא (חומץ בן יין/אדום, בלסמי, או חומץ אורז)
- 2 כפיות מלח
- גרגירי פלפל שחור שלמים.
- מספר עלי דפנה
- פלפל אנגלי גרגירי.


ההכנה:
======
- הניחו בכל חצילון פלח שום ומעט מעשבי התיבול הירוקים
- הניחו את החצילים בצנצנת כבישה זה לצד זה בצפיפות.
- לאחר מילוי הצנצנת הוסיפו את המלח ושאר התבלינים, שאינם הכרחיים.
- לתוך הצנצנת מוסיפים את החומץ וממלאים במים שבהם הורתחו החצילים.
- סגרו את הצנצנת והיפכו אותה, לערבוב כל המרכיבים.
- לסיום הוסיפו לצנצנת מעט שמן קנולה, שמן זית או חריע

המתינו כשבוע ימים עד שהחצילים יהיו מוכנים למאכל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/04/2007

דירוג:
(60 מדרגים)

3 חצילים טריים, מאורכים וצרים

למילוי:
2 כוס פירורי לחם
5 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
4 פילה אנשובי משומר מושרה במלח (לא חובה)
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
4 כפות גבינת פטה מפוררת
4 כפות גבינת קשקבל מגורדת
חצי כוס תערובת עשבי תיבול לפי הטעם (בצל ירוק,נענע,פטרוזיליה,כוסברה)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 ביצים

עוד צריך:
קמח לקימוח
3 ביצים טרופות עם 4 כפות חלב, מלח ופלפל שחור טחון טרי
כוס פירורי לחם- רצוי מסוג פנקו

להכנת הרוטב מערבבים יחד כוס יוגורט, 2-3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, כמה כפות עשבי תיבול- לפי הטעם, מלח ופלפל שחור טחון טרי.

אופן ההכנה:
1. חותכים את החצילים לרוחבם לפרוסות שנשארות מחוברות בנקודה מסויימת.
2. מטגנים בשמן הזית את הבצל, שום ופלפל חריף. מטגנים כשתי דקות.
3. מערבבים בקערית את כל חומרי המילוי, כולל השום והבצל המטוגנים
4. ממלאים את החצילים במילוי, ומסדרים בתבנית מלבנית.
5. טובלים את החצילים בקמח, אח"כ בביצה הטרופה עם חלב לבסוף בפירורי הלחם. מכניסים למחבת עם שמן זית חם לטיגון בשלושה כיוונים. מוציאים אותם לתבנית מלבנית.
6. יוצקים מעל רוטב של יוגורט עם שום, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול.
מוסר הסטיפ: ניקי בתאריך: 15/04/2007

דירוג:

מרכיבים:
2 חצילים קלויים ומעוכים (מסונננים)
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה (או מיכל שמנת מתוקה)
כוס גבינה צהובה קשה מגורדת
כוס קמח

הכנה:
מערבבים ואופים עד שמזהיב.



ניתן לאפות בתבנית שקעים בתוך מנשטים.
זמן האפיה נטו - מתקצר.
זמן הפיצקור הכללי - מתארך.
מוסר הסטיפ: יוסף בתאריך: 15/04/2007

דירוג:
(11 מדרגים)

איך מכינים מוסקה?


מתכון למוסקה בתבנית:

חותכים חציל לפרוסות. מפזרים עליו קצת מלח. משהים כחצי שעה. מנגבים. מטגנים.
חצי קילו בשר טחון (בקר).+ בצל אחד+ ירק + מלח + פלפל.= לערבר היטב.
לטגן את התערובת במחבת עם מעט שמן ולפורר אותה בזמן טיגון עם כף עץ.- לקרר התערובת.
לאחר כרבע שעה שהתקררה לערבב עם 1-2 ביצים.+ כף רסק עגבניות.+ כף אבקת מרק בטעם עוף(לא חייב).
עכשיו לוקחים תבנית עגולה (או צורה אחרת) משמנים טוב, טוב.
מסדרים פרוסות החציל בתחתית.על זה חצי מתערובת הבשר. עוד פעם חצילים,
ושוב בשר.
מסיימים הבשכבת חצילים.
מעל הכל שופכים קופסה של רסק עגבניות מדוללת במים. שיהיה סמיך אך לא יותר מדי.
אופים חצי שעה בתנור ומלקקים את האצבעות...
מוסר הסטיפ: אמא ל3+חתול בתאריך: 15/04/2007

דירוג:
(42 מדרגים)

רוצים מתכון למעדן מחצילים?


לוקח בשר בקר טחון.
מקצץ המון פטרוזיליה ושום.
מוסיף את התוך של חלה (רטוב ומעוך)
מוסיף ביצה ופלפל ומלח.
מערבב ומניח בצד.

לוקח חצילים,
פורס דק, מטגן קלות ומניח על נייר סופג.

קוצץ בצל ומטגן בשמן.
מוסיף הרבה עגבניות חתוכות.

לוקח את החצילים ומגלגל בתוך כל פרוסה מעט מהבשר הטחון שהכנתי.
סוגר כל גלילה בעזרת קיסם שלא יפתח
(סופר את מספר הקיסמים שלא יאבד אחד ויבלע בטעות)
מסדר את הגלילות בתוך רוטב העגבניות במעגל.

מועך שתי עגבניות עם מעט שמן בבלנדר.
יוצק מעל החצילים והבשר.
מוסיף פלפל אדום מתוק.
מבשל כשעה.
מוסר הסטיפ: יוסף בתאריך: 15/04/2007

דירוג:
(3 מדרגים)