סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: טיגון
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מרככים קציצות?

בכדי לרכך קציצות (מטגנות או מבושלות) יש להוסיף לתערובת הבשר מי סודה (כחצי כוס לחצי ק"ג בשר), לערבב היטב ולבשל כרגיל.
תגיות: קציצות,‏ בישול,‏ ריכוך,‏ סודה,‏ מטבח,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

האם ישנה סכנה בריאותית באכילת בשר אדום?

אכילת בשר אדום עלולה להיות מסוכנת לבריאות ואף לגרום לסרטן בעיקר כשהוא עשוי על גחלים, מטוגן או שנקנה לאחר שעבר עיבוד והוכנסו אליו חומרי שימור. ניתן להפחית את הסיכון שבאכילתו ע"י הוספת תיבול (בעיקר רוזמרין) ושתיית יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/01/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים קציצות ירק?

הנה מתכון להכנת קציצות ירק:

המצרכים:
======

1 כוס גרגרי חומוס

1.5 כוסות מים

2 כוסות קמח

4 בצלים

1 כוס גרגרי תירס משומר

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. להשרות למשך לילה שלם את גרגרי החומוס במים

2. לשטוף היטב את החומוס, לסנן ולטחון במעבד מזון או מכונת בשר יחד עם הנענע והבצל המקולף והחתוך

3. להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב ולטגן

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/12/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך להתמודד עם בגדים מסריחים מעישון?
איך מתמודדים עם ריחות טיגון על בגד?

להפגת ריחות קשים מהבגדים, מכבסים אותם בתכנית רענון קצרה, במקום בתכנית מלאה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/11/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איך יודעים שסופגנייה תפחה מספיק?

סופגניות שתפחו יתר על המידה יקרסו כאשר נרים אותן ובנוסף יספגו שמן רב בטיגון לכן כדאי להקפיד על התפחה נכונה. אלו הסימנים סופגנייה תפחה בצורה הנכונה:

1. הסופגנייה הכפילה את הנפח שלה.

2. סופגנייה שתישאר גמישה לאחר שלוחצים עליה ולא תקרוס.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/11/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

בכמה שמן יש להשתמש לטיגון סופגניות?

לסיר בקוטר 25 ס"מ יש להוסיף לפחות בקבוק אחד של שמן לטיגון סופגניות.
תגיות: סופגניות,‏ שמן,‏ טיגון,‏ מטבח,‏ חנוכה,‏ חגים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/11/2013

דירוג:

איך מתפיחים סופגניות בתנור?

בצק הסופגניות תופח בצורה יפה כשהוא באיזור חמים, לשם כך ניתן לנצל את תנור האפייה. כך מתפיחים בצק בתנור אפייה:

1. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך.

2. מניחים בתחתית תנור האפייה קערת מים רותחים.

3. מכניסים את תבנית הסופגניות לתנור.

4. משאירים את דלת התנור פתוחה.

5. כשהסופגניות מגיעות לגודלן הרצוי מוציאים אותן מהתנור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/11/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

באיזה גודל סופגנייה צריכה להיות?

סופגנייה בגודל הנכון היא סופגנייה שהוכנה מ-40 גרם בצק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/11/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך יודעים שסופגנייה מוכנה?

סופגנייה מוכנה היא סופגנייה שבאמצע שלה יש פס לבן, כמו חגורה המעטרת אותה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2013

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מרככים בצל לפני שמוסיפים אותו לקציצות?

ניתן לרכך בצל לפני הוספתו לקציצות ע"י טיגונו קודם לכן. יש לטגן אותו במעט שמן עד שהוא מגיע לשקיפות ומתרכך, לצנן מעט ואז להוסיף לתערובת הקציצות.
תגיות: בצל,‏ ריכוך,‏ קציצות,‏ טיגון,‏ בישול,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/10/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

באיזה שמן מטגנים סופגניות?

לטיגון סופגניות כדאי להשתמש בשמן קנולה בשל עמידותו הטובה יחסית לשמנים אחרים לחום, כמובן שיש להקפיד להשתמש בשמן שלא נעשה בו כבר שימוש קודם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/10/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מפיגים את ריחות הטיגון במטבח?

בכדי להפיג את ריחות בזמן הטיגון במטבח, יש להציב בפינת השיש כוס עם אקונומיקה שתספוג את הריחות. חשוב לזכור לרוקן את הכוסס בתום מלאכת הטיגון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/10/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איפה יש מתכונים של כרוביות מטוגנות בטחינה?


מתכון כרובית מטוגן בטחינה יהיה כך:

1 קילו כרובית טריה

טחינה שהכנתם בבית מכוס טחינה גולמית



הכנה:
=====
1. חתכו את הכרובית לפרחים וחממו סיר טיגון עם שמן על הגז.

2. טגנו את פרחי הכרובית, עד הזהבה. הוציאו מהשמן וסננו אותם בקערה.

3. הכינו טחינה (ראו מתכון בתגית ״טחינה, מתכונים״)..

4. הוסיפו לקערת הטחינה את פרחי הכרובית המטוגנים וערבבו.

5. הכניסו למקרר.


הגישו קר. בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

האם בישול יעיל לפירוק סלונין בתפוח אדמה?

לא. לא בישול ולא אפייה אינם מפרקים סלונין (חומר העלול לגרום להרעלה ונמצא בחלקים הירוקים שבתפוחי האדמה). טיגון בשמן בטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס ומעלה מפחיתה את כמות הרעלן אך לא מעלימה אותו לגמרי.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מוציאים שומן מבשר?

בכדי להוציא את השומן מהבשר יש להוסיף למחבת הטיגון כפית אחת של מים, הדבר יסייע להוצאת השומן מהבשר לאחר מכן, בזמן הבישול.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/08/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך להיפטר משמן בישול משומש?


שמן משומש אין לשפוך לכיור. הכניסו את השמן לשקית ניילון או לבקבוק שתיה, סיגרו היטב והשליכו לפח האשפה.

אם מדובר בכמות קטנה, כדאי לספוג בנייר סופג ולזרוק.

רק כדי להבהיר כמה שפיכת שמן לכיור מזיקה לסביבה: ליטר שמן אחד שנשפוך לכיור יקלקל  כמיליון  ליטרים  של מים, שהם כמות השווה לצריכת המים של אדם אחד במשך 14 שנים שלמות!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/03/2013

דירוג:
(14 מדרגים)

איך מכינים מצה עם ביצה בעשבי תיבול?

הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:

4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/03/2013

דירוג:

איך יודעים שהתיבול של הקציצות הצליח?

בכדי לדעת שתיבול הקציצות יצא טוב, יש לטגן קציצה אחת בלבד מהתערובת שהכנתם, לטעום, לתקן תיבול אם יש צורך ורק אז לטגן את כל שאר הקציצות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/01/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך יודעים מה טמפרטורת השמן?

הדרך הטובה ביותר לדעת מהי טמפרטורה של שמן שחומם היא שימוש במדחום ייעודי הנרכש בחנויות המתמחות לצורכי בישול, מי שאין לו מדחום שכזה יוכל להכניס כף עץ לתוך סיר השמן, אם נוצרות בועות קטנות הרי שחום השמן הוא במידה, אם ישנן בועות גדולות, זהו סימן שהשמן חם מאד.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/12/2012

דירוג:

איך מכינים כרובית מטוגנת עם חרדל?

הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:

המצרכים:
======

2 כרוביות מופרדות לפרחים

1 ביצה

מעט מים

3 כפות חרדל

1.5 כוסות פירורי לחם

4 כפות קמח

1 כף אבקת שום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מעט כורכום

1 כף זרעי חרדל

חופן פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון

אפשרות לתוספת : מעט קצח

אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:
========

1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.

2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).

3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.

4. לחמם את השמן במחבת רחבה.

5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.

6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/12/2012

דירוג:

איך מכינים לביבות כרובית ואגוזים?

הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:


המצרכים:

1 כרובית

1 ליטר חלב

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח מאליו

3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים

3/4 כוס קשקבל מגוררת

2 כפות שמן אגוזים

1 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:

1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.

2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.

3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.

4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/11/2012

דירוג:

איך מכינים לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?

הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:


המצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

2 חלבונים

1/2 כוס קמח

1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:

1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.

4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.

5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/11/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מקבלים במיה ללא ריר?

בכדי לקבל במיה שאינה רירית יש לטגן אותה במקום לבשל. במידה ומשתמשים בבמיה קפואה יש להפשירה, לייבשה ואז להכניסה לשמן רותח שיכסה את כולה ולטגן עד שקצוותיה משחימים. לאחר סינון קל יש להעביר את הבמיה לתבנית חסינת חום, לשפוך מעליה את הרוטב שהוכן מראש (רוטב עגבניות למשל) ולהכניס לתנור לעשרים דקות בערך.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/11/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?


הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:

המצרכים:

11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים

2 ביצים

1 בצל לבן, קלוף

2 גזרים קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1.5-2 כפות קמח תופח

מעט פלפל שחור

שמן, לטיגון

אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק

אופן ההכנה:

1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.

3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/11/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים דגים רזים לארוחה?

דגים רזים (כחושים), הם בעיקר הדגים השטוחים כמו בס, סול, האדוק, בקלה ושד הים, אותם מומלץ לבשל ברוטב או לטגן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/11/2012

דירוג:

מה עושים נגד בחילות בזמן ההריון?


כך תוכלי להקל על בחילות בזמן ההריון:

- הימנעי מהרחת ריחות אוכל חזקים

- המעיטי בשתיית קפה

- הפסיקי לעשן

- הימנעי מצריכת אלכוהול

- הורידי מהתפריט מזון מטוגן

- המעיטי במזון מתובל

- צמצמי את כמות אכילת פירות ההדר

- הרבי בשתייה, אך כל פעם כמות קטנה

- שתי חליטות ג'ינג'ר וקמומיל

- הוסיפי לתפריט שקדים לא קלויים קלופים

- הוסיפי לתפריט אגוזים

- הוסיפי לתפריט עלים ירוקים

- אכלי אגסים, בננות ותפוחי עץ

- אכלי גזר

- הקפידי על מנוחה מספקת

- התייעצי בנוגע לתוספות ויטמינים וחומצה פולית
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/07/2012

דירוג:
(14 מדרגים)

איך מטגנים חביתה תפוחה?

בכדי שחביתה תצא תפוחה ואוורירית יש לשפוך את הביצים למחבת כשהיא מאד חמה, להנמיך את האש ולכסות את המחבת עד להפיכת החביתה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/12/2011

דירוג:
(24 מדרגים)

איך מטגנים צ'יפס קראנצ'י וטעים מאד?

על מנת לגרום לצ'יפס המטוגן לצאת קרנץ' מבחוץ פריך מבפנים יש להשהותו קודם הטיגון במים קרים למשך שעה וחצי כשהוא כבר קלוף וחתוך ואז לטגנו על אש בינונית בשמן חם וקצת לפני שהוא מזהיב יש להוציא אותו ולטגנו שוב על אש גבוהה ושמן רותח משום שהוא כבר מבושל וזה התהליך רק בשביל להוסיף לו קרנצ'יות.
תגיות: צ'יפס,‏ טיגון,‏ מטבח,‏ קראנצ'י
מוסר הסטיפ: נתנאל222 בתאריך: 10/12/2011

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים קציצות טונה?


הנה מתכון פשוט להנה של קציצות טונה טעימות מאד:

המצרכים:
========
2 קופסאות טונה בשמן

2 ביצים

4 כפות פרורי לחם

1 כפית שום

1 בצל קטן מגורר

פלפל ומלח


אופן ההכנה:
===========
לסנן את הטונה מהשמן (אך לא לחלוטין, להשאיר קצת בכדי למנוע התייבשות), להעביר לקערה ואליה להוסיף את כל שאר החומרים. לערבב היטב, ליצור כדורים ולשטח אותם מעט ולטגן בשמן חם דקות ספורות בלבד, עד להשחמה. להגיש חם.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/12/2011

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מטגנים שניצלים בצורה נכונה?

בכדי לטגן שניצל בצורה טובה יש למלא במחבת 1/2 ס"מ עד 1 ס"מ של שמן ולהתחיל בטיגון כאשר השמן חם מאד אך לא רותח.

תגיות: שניצל,‏ שניצלים,‏ שמן,‏ טיגון,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/12/2011

דירוג:
(6 מדרגים)