סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: טיגון
איך מוסיפים טעם לשניצל?

לשדרוג טעמו של השניצל יש להוסיף לבלילת הביצה הטרופה מספר תבלינים (מלח, פלפל שחור, פפריקות מתוקה וחריפה, מעט קארי) והסוד- כפית רוטב שום או ממרח שום ושמן זית. מערבבים היטב לבלילה חלקה. טובלים את חזה העוף ומצפים בפירורי לחם מוזהבים ומטגנים.
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 24/11/2016

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מוצאים קליפת ביצה שנשברה בטעות והצטרפה לבלילה?


אם נפלה לכם חתיכה של ביצה לבלילה, קחו את אחד החצאים של הביצה שהרגע שברתם ותדוגו איתה את החתיכה, הדבר יעיל בהרבה מלנסות להוציא אותה עם כפית, מזלג או עם היד.
מוסר הסטיפ: שרון קל בתאריך: 07/09/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

ערך זה עבר לסביבת אאוריקה!
באפשרותך לצפות בו על ידי מעבר לקישור הבא:
"מהו הפנקייק?"
איך מנטרלים ריח של טיגון בבית?

בכדי לנטרל ריח של טיגון בבית יש להרתיח בפינג'ן קטן מעט מים עם כמה טיפות תמצית וניל (זה של העוגות), לתת למים לבעבע כמה דקות ובחדר יתפשט ריח מתקתק שמנטרל את ריחות הטיגון מיד.
מוסר הסטיפ: אפרת בתאריך: 28/06/2016

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מונעים מקציצות להידבק לידיים בשלב הכנתן?

בכדי למנוע מקציצות להידבק לידיים כשמכינים אותן יש לשים לידכם קערה עם מים ולאחר הכנת כל שתי קציצות יש לטבול את הידיים במים, כל לא תדבק תערובת הקציצות לידיים והקציצות יצאו יפות יותר.
מוסר הסטיפ: יעקובי בתאריך: 23/06/2016

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים קציצות ירק?


הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מושלם שכזה בתאריך: 14/06/2016

דירוג:
(4 מדרגים)

האם הכרחי להימנע מטיגון מזון כדי לשמור על תזונה בריאה?

לא. ניתן לטגן מזון כל עוד שולטים על כמות השמן. המזונות שהכי כדאי לטגן הם חלבונים מאחר והם סופחים הכי מעט שומן (לדוגמה ביצים, דגים ובשר כמו סטייק פילה או סטייק הודו), ניתן גם להקפיץ ירקות במעט שמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/09/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

מהו השמן הטוב ביותר לטיגון?

השמן הטוב ביותר לטיגון הוא שמן קנולה. ניתן לטגן גם בשמן זית, אך לטיגון קצר בלבד.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/09/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים דג טלוויזיה?

דג טלוויזיה (באטיס, דג חול) הוא דג עדין, עסיסי וטעים מאוד. עיקר העצמות שלו מתרכזות באידרה אותה ניתן לשלוף די בקלות. ההכנה המתאימה ביותר לדג זה היא טיגון בשמן עמוק או במחבת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/09/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איזו תזונה גורמת להחרפה של ריח זיעה?

המאכילים הבאים עלולים לגרום להחרפה בריח הזיעה:

אוכל חריף

אוכל מטוגן

חילבה

סלרי

שום

קפאין
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/06/2015

דירוג:
(4 מדרגים)

האם בריא יותר לטגן בחמאה?

כן, טיגון בחמאה בריא יותר מטיגון בשמנים מזוככים, אך הוא מתאים לטיגון קצר כמו טיגון חביתה או פנקקייס.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 31/03/2015

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מטגנים בצורה בריאה?


טיגון ואוכל מטוגן אינם בריאים. על מנת למזער את הנזק ניתן לעשות את הדברים הבאים:

- העדיפו להשתמש בשמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, קוקוס או חמאה.

- לחמם את השמן רק במידה הדרושה ובשום אופן לא לעשות שימוש בשמן מבעבע או מעלה עשן, יש לזרוק שמן כזה.

- טגנו כמה שפחות זמן ושימו לב שהאוכל אינו מושחם.

- טגנו את המזון כאשר הוא חתוך לחתיכות גדולות על מנת ששטח הפנים שלו יהיה פחות חשוף לשמן.

- הניחו חתיכת גזר בשמן החם על מנת שיספח אליו את הרעלים, כאשר הגזר, המכיל נוגדי חמצון, משחיר החליפו את השמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/03/2015

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מפחיתים את ספיגת השמן בחצילים?


הנה מספר דרכים להפחתת ספיגת השמן בהכנת חצילים:

- השהיית פרוסות החצילים במלח יום קודם לטיגון

- הכנסת החצילים רק לשמן שכבר חומם היטב

- אין להוסיף עוד שמן למחבת תוך כדי הטיגון

- וויתור על טיגון החצילים והכנסתם לתנור כאשר הם חתוכים לפרוסות המוברשות או מרוססות בשמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 09/01/2015

דירוג:
(1 מדרגים)

איל יודעים שהקציצות יצאו טוב?

בכדי לדעת שקציצות יצאו טוב, כדאי לטגן בהתחלה רק קציצה אחת, לטעום אותה, במידת הצורך לתקן תיבול ולשפר טעמים ואז לטגן את כל שאר הקציצות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים סופגניות פרמז'ן מלוחות?


הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של ישראל היום בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======

2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מפיגים ריח טיגון מהבית?

בכדי להפיג ריחות טיגון כבדים מהבית יש להרתיח סיר עם 2/3 מים ו-1/3 מרכך כביסה בריח האהוב עליכם ונותנים לריח הטוב להתפשט בחלל הבית עד שהריחות הרעים נעלמים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/12/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

מאילו סוגי מזון כדאי להימנע בכדי לא לסבול מליחה?


סוגי המזון הבאים עלולים לגרום לליחה או להגביר אותה ולכן לסובלים ממנה כדאי להימנע או להפחית משמעותית מהמוצרים הבאים:

- מוצרי חלב ובמיוחד חלב פרה

- בוטנים

- במבה

- פירות הדר ובמיוחד קלמטינות ותפוזים

- בננות

- תפוח אדמה

- אוכל מטוגן
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/10/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מרככים קציצות?

בכדי לרכך קציצות (מטגנות או מבושלות) יש להוסיף לתערובת הבשר מי סודה (כחצי כוס לחצי ק"ג בשר), לערבב היטב ולבשל כרגיל.
תגיות: קציצות,‏ בישול,‏ ריכוך,‏ סודה,‏ מטבח,‏ טיגון
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

האם ישנה סכנה בריאותית באכילת בשר אדום?

אכילת בשר אדום עלולה להיות מסוכנת לבריאות ואף לגרום לסרטן בעיקר כשהוא עשוי על גחלים, מטוגן או שנקנה לאחר שעבר עיבוד והוכנסו אליו חומרי שימור. ניתן להפחית את הסיכון שבאכילתו ע"י הוספת תיבול (בעיקר רוזמרין) ושתיית יין אדום במהלך הארוחה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/01/2014

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים קציצות ירק?

הנה מתכון להכנת קציצות ירק:

המצרכים:
======

1 כוס גרגרי חומוס

1.5 כוסות מים

2 כוסות קמח

4 בצלים

1 כוס גרגרי תירס משומר

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. להשרות למשך לילה שלם את גרגרי החומוס במים

2. לשטוף היטב את החומוס, לסנן ולטחון במעבד מזון או מכונת בשר יחד עם הנענע והבצל המקולף והחתוך

3. להוסיף את שאר החומרים, לערבב היטב ולטגן

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 02/12/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך להתמודד עם בגדים מסריחים מעישון?
איך מתמודדים עם ריחות טיגון על בגד?

להפגת ריחות קשים מהבגדים, מכבסים אותם בתכנית רענון קצרה, במקום בתכנית מלאה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/11/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איך יודעים שסופגנייה תפחה מספיק?

סופגניות שתפחו יתר על המידה יקרסו כאשר נרים אותן ובנוסף יספגו שמן רב בטיגון לכן כדאי להקפיד על התפחה נכונה. אלו הסימנים סופגנייה תפחה בצורה הנכונה:

1. הסופגנייה הכפילה את הנפח שלה.

2. סופגנייה שתישאר גמישה לאחר שלוחצים עליה ולא תקרוס.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/11/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

בכמה שמן יש להשתמש לטיגון סופגניות?

לסיר בקוטר 25 ס"מ יש להוסיף לפחות בקבוק אחד של שמן לטיגון סופגניות.
תגיות: סופגניות,‏ שמן,‏ טיגון,‏ מטבח,‏ חנוכה,‏ חגים
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 07/11/2013

דירוג:

איך מתפיחים סופגניות בתנור?

בצק הסופגניות תופח בצורה יפה כשהוא באיזור חמים, לשם כך ניתן לנצל את תנור האפייה. כך מתפיחים בצק בתנור אפייה:

1. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך.

2. מניחים בתחתית תנור האפייה קערת מים רותחים.

3. מכניסים את תבנית הסופגניות לתנור.

4. משאירים את דלת התנור פתוחה.

5. כשהסופגניות מגיעות לגודלן הרצוי מוציאים אותן מהתנור.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/11/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

באיזה גודל סופגנייה צריכה להיות?

סופגנייה בגודל הנכון היא סופגנייה שהוכנה מ-40 גרם בצק.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 05/11/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך יודעים שסופגנייה מוכנה?

סופגנייה מוכנה היא סופגנייה שבאמצע שלה יש פס לבן, כמו חגורה המעטרת אותה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2013

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מרככים בצל לפני שמוסיפים אותו לקציצות?

ניתן לרכך בצל לפני הוספתו לקציצות ע"י טיגונו קודם לכן. יש לטגן אותו במעט שמן עד שהוא מגיע לשקיפות ומתרכך, לצנן מעט ואז להוסיף לתערובת הקציצות.
תגיות: בצל,‏ ריכוך,‏ קציצות,‏ טיגון,‏ בישול,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/10/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

באיזה שמן מטגנים סופגניות?

לטיגון סופגניות כדאי להשתמש בשמן קנולה בשל עמידותו הטובה יחסית לשמנים אחרים לחום, כמובן שיש להקפיד להשתמש בשמן שלא נעשה בו כבר שימוש קודם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 21/10/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מפיגים את ריחות הטיגון במטבח?

בכדי להפיג את ריחות בזמן הטיגון במטבח, יש להציב בפינת השיש כוס עם אקונומיקה שתספוג את הריחות. חשוב לזכור לרוקן את הכוסס בתום מלאכת הטיגון.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 15/10/2013

דירוג:
(6 מדרגים)

איפה יש מתכונים של כרוביות מטוגנות בטחינה?


מתכון כרובית מטוגן בטחינה יהיה כך:

1 קילו כרובית טריה

טחינה שהכנתם בבית מכוס טחינה גולמית



הכנה:
=====
1. חתכו את הכרובית לפרחים וחממו סיר טיגון עם שמן על הגז.

2. טגנו את פרחי הכרובית, עד הזהבה. הוציאו מהשמן וסננו אותם בקערה.

3. הכינו טחינה (ראו מתכון בתגית "טחינה, מתכונים")..

4. הוסיפו לקערת הטחינה את פרחי הכרובית המטוגנים וערבבו.

5. הכניסו למקרר.


הגישו קר. בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/09/2013

דירוג:
(3 מדרגים)