סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: כוסברה
למה כדאי לאכול כוסברה?

כדאי לאכול כוסברה מהסיבות הבאות:

- מסייעת במצבי עצירות

- עוזרת בניקוי מערכת העיכול

- מפחיתה את כמות הסוכר בדם
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/08/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

איזה מרק בריא לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם?

לסובלים מיתר לחץ דם כדאי לאכול מרקים העשירים בכלורופיל ואשלגן המסייעים במתן שתן ובאיזון רמת הנתרן המונעת את עליית לחץ הדם. המרכיבים הללו נמצאים ברובם בעלים ירוקים העשירים גם בויטמין C, סידן ומגנזיום שטובים לבריאותו של הלב. אלו העלים והירקות שכדאי לסובלים מיתר לחץ דם להוסיף למרק:,

כוסברה

פטרוזיליה

שמיר

תרד

כרוב

סלרי

- ניתן להוסיף גם קטניות או אורז בסמטי מלא המסייעים לאיזון רמות לחץ הדם

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/02/2014

דירוג:
(1 מדרגים)

על מה להקפיד מבחינת תזונה כשרוצים להיכנס להריון?


כשאשה רוצה להיכנס להריון חשוב שתקפיד בצורה זו על התזונה:

- הפחתה בסוכר לבן

- הפחתה בקמח לבן

- הפחתה של מזון מטוגן

- הפחתת צריכה של ממתיקים מלכותיים

- הפחתת אכילה של בצקים אפויים ואספרטיים

- הימנעות מארוחות גדולות

- הימנעות מאכילת בשעות ערב מאוחרות

- צריכת תזונה מזינה הכוללת: פירות, ירקות, קטניות, דגנים, בשר איכותי, שמן זית, סלק וכבד עוף.

- לנשים הסובלות מאנמיה כדאי להוסיף לתפריט גם גי'נג'ר, קינמון, פלפל חריף, כוסברה ובשר אדום.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/11/2013

דירוג:

איך משדרגים את טעמו של מרק תימני?

בכדי לשדרג את טעמו של המרק התימני יש להוסיף לו במהלך הבישול כ-10 זרעי כוסברה כתושים ו-6-7 תרמילי הל.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/11/2013

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מונעים ממזיקים לפגוע בחסה ששתלנו?


הנה שתי דרכים למנוע ממזיקים לפגוע בחסה ששתלנו:

- לכסות את החסה ברשת שלא תאפשר למזיקים להגיע אליה

- לשתול ליד החסה צמחי תבלין כמו כוסברה ושיבה שירחיקו ממנה את המזיקים
תגיות: חסה,‏ גינון,‏ מזיקים,‏ כוסברה,‏ שיבה
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/06/2013

דירוג:

איך מכינים קציצות דגים?


הנה מתכון להכנת קציצות דגים:

המצרכים:
========
1 ק"ג פילה דג טחון (לדוגמה מסוג לוקוס, בורי, פלימדה)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

4 כפות פירורי לחם

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 ביצים

קליפה מגוררת מלימון אחד גדול

מלח

פלפל שחור

1 כפית שמן זית לטיגון



אופן ההכנה:
===========
1. לשים בקערה את הדג הטחון, עשבי התיבול, הבצל, קליפת הלימון, פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל ולערבב ניטב.

2. לחמם היטב מחבת (רצוי מחבת מחורצת או מחבת טפלון) ולמרוח עליה שמן בעזרת מברשת.

3. ליצור כדור קטן מהעיסה ולטגן אותו, לטעום, לתקן תיבול ולהמשיך בטיגון כל שאר הקציצות. יש ליצור כדור, לשטח אותו מעט ולטגן עד שמשחים.

- ניתן להגיש ליד יוגורט עם עירית קצוצה.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/03/2011

דירוג:

מהו חוואוייג' ולמה משתמשים בו?

חוויאייג' הינו תערובת תבלינים שהתימנים מרבים להשתמש בו. ישנו חוואייג' לקפה המכיל ציפורן, מוסקט, זנגביל, קינמון וקרדמון (הל) וישנו חוואייג' לתבשילים ומרקים המורכב מפלפל שחור, כמון, קרדמון, כורכום וכוסברה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 25/12/2010

דירוג:
(18 מדרגים)

איך מבדילים בין פטרוזיליה לכוסברה?



- הפטרוזיליה ירוקה מהכוסברה.

- לפטרוזיליה עלים גדולים יותר. לכוסברה עלים קטנים.

- הענפים של הפטרוזיליה ארוכים יותר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/09/2009

דירוג:
(14 מדרגים)

איך מאחסנים עשבי תיבול לאורך זמן? - עשו כך:

עוטפים כל צרור תבלינים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכד') בנייר סופג.

שמים את הצרורות העטופים בקופסאת פלסטיק אטומה במקרר.

מדי פעם מחליפים נייר סופג אם הוא ספוג בהרבה מים.

התבלינים מחזיקים טריים וירוקים במקרר למשך שבועות.
מוסר הסטיפ: עדי בתאריך: 01/05/2009

דירוג:
(3 מדרגים)

איך להכין סחוג בעצמנו? - הנה:

חומרים
======
8-10 פלפלים חריפים ירוקים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 ראש שום שלם קלוף
3-5 פלפלי שטה
חבילה של כוסברה טריה ושטופה היטב
1/2 כפית כמון
1/2 כפית הל טחון


הוראות הכנה
===========
הכניסו את כל החומרים למעבד מזון ותנו לו לכתוש אותם עד שזה הופך לסחוג, כמו שאנו מכירים אותו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 23/03/2009

דירוג:
(9 מדרגים)

התבלינים רוזמרין וכוסברה יתאימו מאד לבשר דגים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/01/2009

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים טחינה ירוקה?


להכנת טחינה ירוקה עשו כך:

1. ערבבו כוס טחינה "יונה" וכוס מים והוסיפו בהדרגה מיץ לימון סחוט.

2. הוסיפו מלח לפי הטעם.

3. הוסיפו תערובת קצוצה דק של פטרוזיליה, כוסברה ושמיר.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 01/11/2008

דירוג:
(7 מדרגים)

כשמוסיפים כוסברה לתבשילים או מרקים (לדוג' מרק תימני), כדאי להוסיפה ממש בסוף הבישול, כשמכבים את האש. כך היא נותנת מטעמה אך לא מוציאה מרירות תוך כדי בישול.
תגיות: כוסברה,‏ בישול,‏ מטבח
מוסר הסטיפ: אילת בתאריך: 20/02/2007

דירוג:

איך מייבשים עשבי תיבול?

עשבי תיבול אני מייבשת בשמש לזמן קצר או על מתקן ייבוש הכלים. קוצצת ומאחסנת בקופסאות ולמקפיא.
מוסר הסטיפ: שרה'לה בתאריך: 28/10/2006

דירוג:
(11 מדרגים)

אילו צמחים דוחים כנימות בגינה?

עירית, שום, כוסברה, כובע נזיר, פטוניה וכמנון מרחיקים את הכנימות.

הגולש גיל מציין שאפשר גם לשתול שיבה, שמושכת אליה את רוב הכנימות אך לא נפגעת מהן בעצמה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/08/2006

דירוג:
(6 מדרגים)

איך מקלים על כאב בטן?


חליטת זרעי כוסברה (כפית זרעים על כוס מים רותחים) או תה שמיר (גבעול שמיר בכוס מים רותחים) או תה של חצי כפית קינמון עם מים רותחים.


הגולש זר כותב לנו:
גם תה עם עלי שיבא, עוזר מאד, הקלה מיידית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/05/2006

דירוג:
(33 מדרגים)

אילו עשבים טובים למניעת סרטן?

בין העשבים הטובים כנגד התפתחות סרטן נמצא את עשבי המרפא הבאים:

טרגון, ריחן, אורגנו, כוסברה, לואיזה, מרווה, עירית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(6 מדרגים)

אילו מעשבי המרפא טובים כנגד סרטן?

עשבי המרפא טרגון, ריחן, אורגנו, כוסברה, לואיזה, מרווה, עירית - כל אלה בריאים ונוגדי סרטן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(6 מדרגים)

מהם צמחי התבלין שניתן לזרוע בזרעים לקראת החורף?

לזריעה לפני החורף מומלצים צמחי תבלין כגון שמיר, פטרוזיליה, סלרי, אפונה ריחנית (שמומלץ להניח ליד סורגים שעליהם תוכל האפונה הריחנית לטפס), כובע נזיר (מומלץ באדנית תלוייה) וכוסברה. כל אלה הם צמחי תבלין שגדלים מצויין מזרעים.

איך עושים זאת? - משרים את הזרעים ל-3 שעות במים עם טמפרטורה של 35 מעלות צלזיוס, טומנים את הזרעים בעומק 2 ס"מ ובמרחק של 5-10 ס"מ זה מזה ומכסים באדמה. זכרו להקפיד על קרקע לחה כל הזמן.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

עשבי התיבול הטובים לשימוש לסלטים הם:


פטרוזיליה, עירית, ריחן, רוקט, זעתר, כוסברה, נענע, מרווה, טרגון, שמיר, תימין ורשאד.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(2 מדרגים)

עשבי התיבול הטובים לשימוש להעשרה של תבשילי דגים הם:


אורגנו, פטרוזיליה, ריחן, רוזמרין, זעתר, כוסברה, מרווה, טרגון, שמיר ולימונית.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(7 מדרגים)