סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: לחם ביתי
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים מחמצת?


להכנת מחמצת הנה מדריך וידאו מצוין:


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

אצל מי ניתן לקנות לחמים ביתיים מצוינים במצפה רמון?

לחמים מצוינים במצפה רמון ניתן לקנות אצל יונינה הטווה, 08-6588759
יש לתאם יום לפני שמגיעים.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 18/02/2013

דירוג:

איך מכינים לחם ללא סוכר וללא גלוטן?

הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:

1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:

1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 20/08/2012

דירוג:
(4 מדרגים)

איך מכינים לחמניות גבינה וזיתים?


הנה מתכון להכנת לחמניות גבינה וזיתים:

המצרכים (להכנת 10 לחמניות):
===========================
200 גרם חמאה

1 כפית מלח

1-2 כפית סוכר

1/2 ק"ג קמח

1 מיכל יוגורט לבן או שמנת חמוצה

1 מיכל גבינת קוט'ג

100 גרם גבינה קשה (פרמזן, קשקבל או עמק) מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

1 כוס טבעות זיתים שחורים מסוננות (אפשרי גם זיתים ירוקים)

אפשרות: פלפל חריף, בצל ירוק קצוץ, אגוז מוסקט



אופן ההכנה:
===========

1. לפורר את החמאה בתוך הקמח עם המלח והסוכר ולעבד לבצק.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות.

3. להוסיף את שאר החומרים לתערובת ולקרר 15 דקות.

4. לגלגל את הבצק לכדורים לא גדולים.

5. להניח את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת ולאפות בין 40-50 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב - שחום.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/03/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים פוקאצ'ה?


הנה מתכון להכנת פוקאצ'ה:

המצרכים:
========
1.1 ק"ג קמח

70 גרם סוכר

20 גרם מלח

חצי קוביית שמרים

2 כפות שמן זית

650 מ"ל מים

מצרכים לאחר האפייה: שמן זית, שום כתוש, רוזמרין, מלח גס


אופן ההכנה:
===========
1. להכניס את כל החומרים מלבד המלח למיקסר ולערבב בוו לישה על מהירות נמוכה כ-10 דקות.

2. בשלוש הדקות האחרונות להוסיף מלח (לא לפני כן, כי השמרים יהרסו!)

3. לכסות את קערת הבצק כשעתיים, עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו.

4. לאחר התפיחה ליצור מהבצק כדורים בגודל אגרוף קמוץ, לכסותם ולהמתין שיתפחו עד להכפלת נפחם.

5. לשטח כל כדור וכדור ולהניח בתבנית.

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד להזהבה.

7. כאשר מוציאים את הפוקאצ'ות מהתנור, יש להבריש אותן בשמן זית (בנדיבות!) ולפזר מעל מלח גס, רוזמרין או שום כתוש.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 10/07/2011

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים לחם סודה?


הנה מתכון להכנת לחם סודה:

המצרכים:
========
חצי קילו קמח מלא
2 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתייה
250 מ"ל ריוויון
100 מ"ל מים חמים


אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את כל החומרים היבשים ולהוסיף אליהם את הנוזלים עד לקבלת בצק רך.

2. ליצור מהבצק כיכר עגולה ולהניח על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. לאפות בחום של 220 מעלות במשך 30-40 דקות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2011

דירוג:
(7 מדרגים)

איך מכינים לחמניות כשרות לפסח מקמח תפוחי אדמה?


החומרים:
========
4 כוסות של קמח תפוחי אדמה
1.75 כוסות מים חמים
0.5 כוס שמן זית או שמן קנולה
8 ביצים


אופן ההכנה:
===========

1. ערבבו את הקמח והמים היטב.

2. הוסיפו את השמן לתערובת.

3. הוסיפו גם את הביצים.

4. שמנו את הידיים בשמן.

5. צרו בידיים כדורים קטנים או בינוניים, מהעיסה.

6. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

7. אפו את הלחמניות, עד להשחמה שלהן.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/04/2010

דירוג:
(251 מדרגים)

איך מכינים לחם בירה טעים ומהיר?


לחם בירה הוא לחם קל מאד להכנה ומה שמתקבל הוא לחם ריחני ומצויין, שניתן לגוון בכל פעם, בתוספות אחרות וטעימות זו מזו.


מרכיבים:
========
קמח אוסם - האריזה הקטנה
בקבוק בירה לבנה קטן
חופן של זיתים שחורים קצוצים
מלח
פלפל


הוראות הכנה:
============
1. מערבבים את הקמח והבירה, ביחד עם הזיתים השחורים הקצוצים, ומוסיפים מעט מלח ופלפל.

2. יוצקים לתוך תבנית של עוגה אנגלית.

3. מכניסים לתנור לכ-25 דקות בחום בינוני, עד שהלחם משחים ומתייצב.



תוספות אפשריות (על פי הטעם):
=============================
אפשר להוסיף לבצק אגוזים שלמים או שבורים ולצפות את הלחם בשומשום, בגרעיני חמניה או בגרעיני דלעת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 29/03/2010

דירוג:
(8 מדרגים)

איך מכינים לחם שום?


כך תכינו בבית לחם שום:

1.הכינו ממרח העשוי 3 כפות שום כתוש, מלח ופלפל ו-100 ג' חמאה רכה. לגיוון - פטרוזיליה.

2.בחרו כיכר לחם האהוב עליכם.

3.פרסו את הלחם לפרוסות, אך את סופו השאירו מחובר.

4.מרחו בנדיבות מהממרח בין הפרוסות.

5.הקפיאו את הלחם כאשר הוא עטוף היטב בנייר אלומיניום.

6.הפשירו את הלחם.

7.חממו את הכיכר, או פרוסות ממנו, בתנור שחומם לחום גבוה, בערך 10 דקות.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2009

דירוג:
(21 מדרגים)

איך מכינים לחם תפוחי אדמה כשר לפסח?


החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כוס רוויון
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת גלוטן לאפיה
2 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========

1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.

2. הפרידו את הביצים.

3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.

4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.

5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.

6. ערבבו את הבלילה היטב.

7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.

8. צקו את התערובת לתבניות.

9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/10/2007

דירוג:
(22 מדרגים)

איך עושים שהקרום של הלחמניות או הלחם שאנחנו אופים יהיה קשה?

כדי להקשות את הקרום של הלחם הביתי, הניחו בתחתית התנור קערת מים ואף התיזו מעט על הלחם או הלחמניה במהלך האפייה. האדים ייקשו את הקרום.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

איך לאפות לחם בירה?


1. יוצקים בקבוק בירה 330 מ"ל לקערה ומניחים לבועות להתנדף.

2. מוסיפים 4 כפות סוכר, 3 כוסות קמח תופח וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת.

3. מערבבים לבצק ויוצקים עליו 6 כפות חמאה מומסת.

4. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים שעה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 16/01/2006

דירוג:
(4 מדרגים)