סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: לחמניות
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
מה זורים על לחמניות לפני אפייתן?

הנה מספר אפשריות לזרייה על לחמניות לפני הכנסתן לתנור (רצוי לפזר את התוספות הללו לאחר שמזגגים את הלחמניות בביצה עם מעט מים או בזיגוג אחר):

שומשום

פרג

גרעיני חמניות

גרעיני דלעת

מלח גס (ניתן לערבבו במעט סוכר)

קצח

קימל

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/04/2014

דירוג:
(3 מדרגים)

במה ניתן להשתמש במקום ביצים בלחמניות?

במקום ביצים ניתן לשים בלחמניות רסק תפוחים הגורם לבצק להתגבש ומוסיף גוון נוסף לטעמו. יש להוסיף 2.5 כפות רסק על כל ביצה אחת.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/03/2014

דירוג:
(6 מדרגים)

מה זה קמח שמרים?

קמח שמרים הוא קמח המכיל בתוכו כבר שמרים ומיועד למאפים שונים שיש בהם שמרים. שימוש בקמח מסוג זה חוסך את הצורך בהתעסקות עם השמרים עצמם ומקל על מי שיש לו רתיעה מעבודה עם שמרים, אך בכל זאת רוצה ליהנות ולאפות עם בצק שמרים. קמח השמרים מתאים להכנת עוגות, חלות, פיצות, לחמניות, סופגניות ועוד. חשוב לא לסנן את קמח השמרים אחרת הבצק לא יתפח (הקמח כבר עבר סינון בתהליך הייצור).
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/12/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים מחמצת?


להכנת מחמצת הנה מדריך וידאו מצוין:


מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 24/09/2013

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים לחמניות לפסח?

הנה מתכון להכנת לחמניות לפסח:

המצרכים:

2 כוסות מים

10 כפות שמן

2 כפיות קימל טחון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

200 גרם קמח מצה

6 ביצים


אופן ההכנה:

1. יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית האפייה בנייר אפייה.

2. להרתיח בסיר מים, שמן ותבלינים. ברגע שרותח יש לכבות את האש ולהוסיף את קמח המצה בבת אחת.

3. יש לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים זו אחר זו ללא הפסקה עד לקבלת בצק אחיד.

4. להוסיף מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וליצור כדורים בגודל של לחמניית ביס. ניתן לשמן מעט את כפות הידיים או להשתמש בכפפות חד פעמיות בזמן יצירת הכדורים.

5. להניח בתבנית ולאפות 45 דקות.

6. מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 11/03/2013

דירוג:

מה ערכן הקלורי של לחמניות?

בלחמנייה קטנה יש 256 קלוריות ובלחמנייה גדולה יש 512 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/08/2012

דירוג:
(16 מדרגים)


למניעת הרטיבות מלחם, לחמניות, פיתות וכדומה, אחרי הפשרה במיקרו, פשוט עטפו אותם במגבת והכניסו להפשרה.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 28/07/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

מה הערך הקלורי של לחמנייה עם נקניקייה?

בלחמנייה קטנה עם נקניקיה אחת יש 240 קלוריות.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/05/2012

דירוג:
(5 מדרגים)

איך מכינים לחמניות גבינה וזיתים?


הנה מתכון להכנת לחמניות גבינה וזיתים:

המצרכים (להכנת 10 לחמניות):
===========================
200 גרם חמאה

1 כפית מלח

1-2 כפית סוכר

1/2 ק"ג קמח

1 מיכל יוגורט לבן או שמנת חמוצה

1 מיכל גבינת קוט'ג

100 גרם גבינה קשה (פרמזן, קשקבל או עמק) מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

1 כוס טבעות זיתים שחורים מסוננות (אפשרי גם זיתים ירוקים)

אפשרות: פלפל חריף, בצל ירוק קצוץ, אגוז מוסקט



אופן ההכנה:
===========

1. לפורר את החמאה בתוך הקמח עם המלח והסוכר ולעבד לבצק.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות.

3. להוסיף את שאר החומרים לתערובת ולקרר 15 דקות.

4. לגלגל את הבצק לכדורים לא גדולים.

5. להניח את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת ולאפות בין 40-50 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב - שחום.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/03/2012

דירוג:
(3 מדרגים)

מה הערך הקלורי של לחמנייה?

ב-100 גרם לחמנייה יש 295 קלוריות.

מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 12/03/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים לחמניות כשרות לפסח מקמח תפוחי אדמה?


החומרים:
========
4 כוסות של קמח תפוחי אדמה
1.75 כוסות מים חמים
0.5 כוס שמן זית או שמן קנולה
8 ביצים


אופן ההכנה:
===========

1. ערבבו את הקמח והמים היטב.

2. הוסיפו את השמן לתערובת.

3. הוסיפו גם את הביצים.

4. שמנו את הידיים בשמן.

5. צרו בידיים כדורים קטנים או בינוניים, מהעיסה.

6. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

7. אפו את הלחמניות, עד להשחמה שלהן.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/04/2010

דירוג:
(251 מדרגים)

איך מכינים לחמניות לפסח?


מרכיבים:
========
2 כוסות קמח מצה מנופה
חצי כוס שמן
1.5 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
4 ביצים טרופות


ההכנה:
======
1. ערבבו את כל החומרים ביחד, ללא הביצים, וקררו.

2. הוסיפו את הביצים אחת אחת (מומלץ בכף עץ).

3. הכינו כדורים קטנים, שיהיו הלחמניות, והניחו בתוך תבנית משומנת.

4. אפו את הלחמניות בחום בינוני, למשך שעה, או עד שיזהיבו.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 08/03/2010

דירוג:
(14 מדרגים)

איך מכינים לחמניות לפסח, על בסיס תפוחי אדמה?


קבלו מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח.



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 26/02/2010

דירוג:
(5 מדרגים)

לחמניות קלות, טעימות ומהירות שכל אחד חייב לדעת להכין אותם- לאירוח מושלם וגם מאוד טעים,מהיר וחסכוני!

המצרכים: 100 גרם מרגרינה או חמאה, 1 קוטג, חצי גביע סקי,2 פרוסות גבינה,מי שרוצה מעט גבינה מלוחה מגורדת, 1 ביצה,1 אבקת אפייה, 2 -3 כוסות קמח, שום שום קלוי.

אופן ההכנה-
מערבבים את כל החומרים יחד, קורעים גבינה צהובה לחתיכות קטנות ומוסיפים גם אותם, יוצרים כדורים בצורה מעוגלת או מאורכת ולתנור 15-20 דקות!
זהו...בתאבון
מוסר הסטיפ: גלי@ בתאריך: 13/07/2008

דירוג:
(10 מדרגים)

איך מכינים לחמניות כשרות לחג הפסח?


1. מרתיחים 2 כוסות מים (400סיסי)+חצי כוס שמן+2 כפיות קימל טחון+1 כפית מלח.

2. כשרותח מכבים את האש.

3. מוסיפים פנימה בבת אחת 2 כוסות קמח מצה + 5 ביצים.

4. בוחשים חזק חזק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5. לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

6. לרפד בנייר אפיה את התבנית.

7. בעזרת כף יד יש ליצור כדורים בגודל קלמנטינה.(אני מרטיבה את היד בין כדור לכדור).

8. להכניס לתנור לשעה בדיוק ולהוציא, כי שמשאירים הם מתייבשים.

בתאבון.
מוסר הסטיפ: איריס בתאריך: 08/04/2007

דירוג:
(7 מדרגים)

הלחמניות קלות להכנה ומדהימות עם מילוי מתוק או מלוח.
אני מכינה אותן שנה אחרי שנה והן נחטפות....

המצרכים: קמח מצה, מים, שמן, ביצים, מלח, פלפל שחור וזהו

בסיר -רחב- שמים 2 כוסות מים (400 מ"ל)
+ 10 כפות שמן + 2 כפיות מחוקות מלח + חצי כפית מחוקה פלפל שחור –מערבבים ומרתיחים.

כשרותח, מכבים אש מייד, מוסיפים 200 גרם קמח מצה (2 כוסות), מערבבים היטב ומניחים להצטנן כמה דקות.

מוסיפים פנימה 6 ביצים, אחת אחת ומערבבים במהירות עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
בוחשים היטב בכף עץ.

בעזרת 2 כפות מרימים מהעיסה גוש בגודל קלמנטינה (40 גרם) ויוצרים כדורים. מניחים אותם במירווחים קטנים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

ניתן ללטפן ביד משומנת לשפר את מראן שיהיו חלקות יותר.

שומשום (זה כשר) – ניתן לפזר מעל

45 דקות 200 מעלות בתנור שחומם מראש.

מתקבלות כ- 19 לחמניות.

מקור המתכון: אודטה

תיהנו!
מוסר הסטיפ: לי בתאריך: 08/04/2007

דירוג:
(27 מדרגים)

איך להכין בבית חלות לשבת?


הנה מתכון חלות לשבת של נועה:

החומרים:
======
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)
כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית+ 2 כוסות מים פושרים


הכנת החלות:
=========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).

ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.

מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.

לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.


לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).


הערות:
=====
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.

2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.
מוסר הסטיפ: נוע'לה בתאריך: 19/01/2007

דירוג:
(18 מדרגים)

איך להכין לחמניות ביתיות?


מצרכים:
=====
2 כפות שמרית, 4 וחצי כוסות קמח רגיל, 2 כפות מים חמים מהברז, 100 גרם חמאה או מרגרינה מומסת במיקרו, רבע כוס סוכר, 1 ורבע כוסות מים חמים, כפית עם בטן קטנה של מלח.


אופן ההכנה:
========
להמיס שמרים בשתי כפות מים חמים ולכסות עד שיש בועות 5 דקות בערך.
בינתיים שמים חמאה סוכר ומים נוספים בקערה, מוסיפים שמרים ומערבבים עד שיתחברו הנוזלים.
מוסיפים דרך מסננת את הקמח ומערבבים הכל עם כף עץ עד שיש בצק.
לשים תוך כדי קיפול פנימה עם כריות כף היד עד שהבצק חלק ושמים בצד מכוסה בנילון עד שהנפח יוכפל.
חותכים לגושים וצרים צורות, מורחים מעל חלב ומפזרים שומשום, קצת גרעינים שונים, מלח גס וכו'
אופים ב-180 מעלות עד שמשחים.
ניתן להוסיף יותר סוכר ולהכין לחמניות מתוקות.
ניתן להקפיא עד חודש.


בהצלחה ובתאבון!
מוסר הסטיפ: אביטל בתאריך: 27/05/2006

דירוג:
(17 מדרגים)

איך אופים לחמניות או לחם רכים?

לריכוך לחם או לחמניות שאפיתם, ממש כשאתם מוציאים אותם מהתנור, הברישו את הקרום בחמאה שהמסתם. זה גם יוסיף ללחם טעם.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2006

דירוג:
(3 מדרגים)

איך עושים שהקרום של הלחמניות או הלחם שאנחנו אופים יהיה קשה?

כדי להקשות את הקרום של הלחם הביתי, הניחו בתחתית התנור קערת מים ואף התיזו מעט על הלחם או הלחמניה במהלך האפייה. האדים ייקשו את הקרום.
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 04/05/2006

דירוג:
(4 מדרגים)

לחמניות מקמח מצה – 12 יחידות

המצרכים:
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
½ כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.

אופן ההכנה:
צקי את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
הוסיפי מים רותחים, מלח ופלפל.
טרפי היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל.
הוסיפי לתערובת של קמח המצה.
צרי כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחי במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרי עליהם מעט קמח מצה.
אפי בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.

הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
מוסר הסטיפ: yos4u בתאריך: 13/03/2006

דירוג:
(11 מדרגים)