סטיפס ל ?  


טיפים בתגית: מתכונים לצמחונים
בחר תגית לחיתוך או הזן טקסט לחיפוש בתוצאות:
איך מכינים תפוחי אדמה בשמנת?

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה בשמנת:

המצרכים:

4 תפוחי אדמה גדולים

1 מיכל שמנת מתוקה

2 שיני שום כתושות

1/3 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל


אופן ההנה:

1. לקלוף את תפוחי האדמה, לפרוס לפרוסות דקות ולסדר בתבנית מעל נייר אפייה.

2. לערבב את השמנת עם התבלינים ולכסות באופן שווה את תפוחי האדמה.

3. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד להזהבה.

* ניתן לגוון והוסיף לשמנת גם אבקת מרק בצל.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 06/04/2013

דירוג:
(3 מדרגים)

איך מכינים לביבות כרובית ואגוזים?

הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:


המצרכים:

1 כרובית

1 ליטר חלב

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח מאליו

3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים

3/4 כוס קשקבל מגוררת

2 כפות שמן אגוזים

1 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:

1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.

2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.

3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.

4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 17/11/2012

דירוג:

איך מכינים לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?

הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:


המצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

2 חלבונים

1/2 כוס קמח

1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:

1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.

4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.

5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 14/11/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים פירה תפוחי אדמה ובטטות?


הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:

המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים

2 בטטות גדולות

1 כפית מלח

1 קוביית חמאה

מעט רוויון או חלב

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).

2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.

3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.


בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 19/10/2012

דירוג:
(2 מדרגים)

איך מכינים לביבות כתומות?


הנה מתכון להכנת לביבות כתומות:

המצרכים:

1 בטטה

2 תפוחי אדמה

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות קמח

3 כפות נענע קצוצה

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

2 ביצים

2 כפות קמח

3 כפות רטוב טריאקי

1 כף אבקת קארי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה גסה. סוחטים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה.

2. להוסיף לקערה את כל שאר התבלינים ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת, לקחת חופן מהתערובת, לסחוט, ליצור לביבה עגולה ושטוחה ולהניח במחבת.

4. לטגן על אש בינונית שלש דקות מכל צד או עד להזהבה, להניח על נייר סופג ולהגיש.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 03/10/2012

דירוג:
(1 מדרגים)

איך מכינים תפוחי אדמה בטעם של מדורה?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה בטעם של מדורה:


מצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה

חמאה

מלח

נייר אלומיניום


אופן ההכנה:
===========
1. יש לשטוף היטב את תפוחי האדמה, לעטוף אותם בשתי שכבות של נייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לפחות למשך שעה.

2. להוציא את תפוחי האדמה מהתנור, להסיר מהם את נייר האלומיניום, לחתוך אותם במרכזם, להניח חמאה, להמליח לפי הטעם ולהגיש.

- את תפוחי האדמה בסגנון זה יש להגיש עם קליפתם.

בתיאבון!
מוסר הסטיפ: מערכת סטיפס בתאריך: 22/02/2011

דירוג:
(4 מדרגים)